امروز:   فروردین ۹, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2016
د س چ پ ج ش ی
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Archive for نوامبر, 2016

یک روز با زنان کولبر

img_41369آمینه ۶۰ساله است، با قامتی خمیده از صخره‌ها بالا می‌رود. «بعضی ‌روزها هنگ مرزی به زنانی که به آن طرف مرز نان می‌برند اجازه می‌دهد با گذاشتن کارت ملی از مرز عبور کنند، اما امروز از آن روزهایی‌ است که باید از مسیر قاچاق به آن طرف برویم». میان راه کمی می‌ایستد. دست‌های ترک خورده‌اش طناب دور بار را محکم می‌گیرد…/ ادامه مطلب »

کارزارِ جهانی ضدِ خشونت نسبت به زنان

karzar2-nahayi-khoshoonat“روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان”، روز آغاز “کارزارِ جهانی پایان دادن به خشونت نسبت به زنان” است که از ۲۵ نوامبر/۵ آذرماه شروع می‌شود و تا ۱۰ دسامبر/۲۰ آذرماه- “روزِ حقوق بشر”- ادامه می‌یابد. و هر ساله لحظه شروع کارزاری است گسترده که میلیون‌ها نفر، به‌ویژه زنان مبارز، در سراسر جهان در آن شرکت می‌کنند. تاریخ آغاز و پایان این کارزار نمایانندهٔ پیوندی نمادین اما راستین میان خشونت ضدِ زنان و نقضِ حقوق بشر است، یا به‌عبارت‌دیگر، برجسته کردن این نکتهٔ مهم است: خشونت ضدِ زنان، نقضِ حقوق بشر است…/ ادامه مطلب »

خشونت علیه زنان در آینه آمار و ارقام بین‌المللی

IMG2354385460928بر‌اساس آمارهای رسمی برآورد می‌شود که ۳۵ درصد زنان در سراسر جهان، نوعی از خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده‌اند. این درحالی است که با احتساب تحقیقات محلی و کوچک، می‌توان گفت حدود ۷۰ درصد زنان در طول زندگی، درگیر نوعی از خشونت از طرف شریک زندگی خود می‌شوند. ../ ادامه مطلب »

صدای زنانی باشیم که صدایی ندارند

unnamed-1جلسه‌ی گرامی‌داشت ۲۵ نوامبر (روز جهانی محو خشونت علیه زنان) با تلاش جمعیت حامیان حق کودک «بامداد»، در سالن آتش‌نشانی رشت با استقبال مردم برگزار شد. در ابتدای جلسه آنونس کوتاهی با محتوای منع خشونت علیه زنان و مصاحبه‌هایی در مورد میزان آگاهی مردم در سطح شهر از تاریخچه این مسئله پخش شد../ ادامه مطلب »

همه خشونت‌ها علیه زنان دستفروش

نتیجه تصویری برای عکس کتک  زنان دست فروش در جهانانتشار فیلمی در شبکه‌های مجازی که در آن زنِ دستفروشی در فومن مورد اهانت و سپس ضرب و شتم مأمور شهرداری قرار گرفت انزجار بسیاری را برانگیخت. فیلم ماجرا دست به دست گشت و کاربرانِ بسیاری خشونت کلامی و جسمی علیه دستفروشان را تقبیح کردند. همچنین عده‌ای دیگر آن را با تهاجمی که باعث مرگ علی چراغی دستفروشی که در جلوی چشمان فرزندش به ضرب پنجه بوکس مأموران شهرداری کشته شد مقایسه کردند و دیگران از ناچاری دستفروشانی که از فرط استیصال دست به خودسوزی می‌زنند یاد کردند. قیاس‌های بِجا و درستی که همه از عادی شدنِ اِعمال خشونتِ توسط شهرداری‌های کشور حکایت دارند. ادامه مطلب »

خشونت سایبری علیه زنان و کاری که از مردان بر می‌آید

cyber bullyingبسیاری از فعالان حقوق بشر و منع خشونت علیه زنان و بسیاری از گروه‌ها و کمپین‌ها تلاش می‌کنند تا رسانه‌های اجتماعی، شبکه‌ها، دولت‌ها و قوانین را وادار ‌کنند تا به مساله خشونت سایبری علیه زنان توجه بیشتری نشان بدهند و  قوانین تازه و درستی برای ممانعت از آن وضع کنند.

 

ادامه مطلب »

کتک می خورند، چون «زن» هستند

Global domestic violence and abusing mother earth concept with a violent bruised black eye on a human face with a world map as a symbol of injury to the environment and international law for the protection of women and human rights.به رنگ، پوست و مویشان ربطی ندارد. حتی به تحصیل و جایی که زندگی می‌کنند. نه زبانشان مهم است نه دین و مذهبشان. همه آنها یک وجه مشترک دارند: زن هستند.  آنها کتک می خورند؛ نقص عضو می‌شوند و حتی می‌میرند ، درحالی که بسیاری از کشورها، کتک خوردن و آزار اذیت آنها را جرم نمی داند. بسیاری از کشورها زنان را جزو اموال مرد می‌دانند و کشورهای زیادی هستند که به نام دین زنان را از داشتن اولین حقوق بشر، یعنی آزادی محروم می کنند. ادامه مطلب »

از لایحه امنیت زنان چه خبر؟

Woman with her hand extended signaling to stop (only her hand is in focus)دورنمای تصویب قوانینی برای کاهش خشونت علیه زنان فریبنده به نظر می‌رسد اما نکته نگران‌ کننده این است که بسیاری از این قوانین پس از سال‌ها سرگردانی یا در انتظار تصویب ماندن، نهایتا فراموش و بایگان می‌شوند. زنان ایرانی امکان چندانی برای پیگیری قانونی خشونتی که بر آنها اعمال می‌شود ندارند و از همه مهم‌تر اینکه این خشونت‌ها گاه در پوشش قوانین بر آنها اعمال می‌شود و بنا بر عرف و فرهنگ مذهبی، تحمل و پذیرش آنها از سوی زنان یک موضوع عادی تلقی می‌شود. ادامه مطلب »

کوبا بعد از فرمانده فیدل

کوبا بعد از فرمانده فیدل گنادی زیوگانف به مناسبت درگذشت فیدل کاسترو گفت: «سکوی عظیم سیاست از میانمان رفت»! رهبر انقلاب کوبا باور داشت که برای دستیابی به بهترین‌ها باید بی‌امان تلاش کرد و همواره یادآوری می کرد انقلاب تا وقتی ادامه دارد که مردم آن را بخواهند. شاید این همان رمزی بود که وی را در کنار همه انتقادها و ایرادها محبوب می‌کرد. کوبا یکی از چند کشور معدود در دنیاست که زنان در دوران بارداری حقوق کامل می‌گیرند و اضافه برآن طبق قانون سه ماه پس از زایمان هم حقوق شان کامل پرداخت می شود. از دستاوردهای مهم دیگر کوبا مراقبتهای بهداشتی به عنوان حق شهروندی، و حق تحصیل که تا آخرین مرحله‌ رایگان هستند. طرح معلم سرخانه دولتی نخستین بار برای خانواده‌هایی که فرزندشان مشکل رفتن به مدرسه داشتند، در کوبا اجرا شد. ادامه مطلب »

کارتن خوا ب ها درسرمای ۷-

karton-khab zanوقتی اعضای طلوع بی نشان ها می گویند که غذای گرم و الوار و چوب برای آتش های بی رمق شان آورده اند، وقتی کیسه های غذا و چوب را می بینند، به سمت کیسه های غذا و دست هایی که برایشان الوار و چوب آورده هجوم می آورند. زن ها کنار ایستاده اند و مردها دست شان را دراز کرده اند تا بتوانند اولین هایی باشند ادامه مطلب »

تظاهرات روز جهانی” نه به خشونت علیه زنان” در برلین

20161125_171618 (2)تظاهرکنندگان همبستگی خواهرانه ی خود را با کلیه ی زنان زندانی سیاسی ـ عقیدتی در ترکیه و دیگر کشورها ، زنان پناهنده و آواره های جنگی و همه ی زنانی که در زندانی به بزرگی کشورشان علیه مردسالاری، سکسیسم، نابرابری و استثمار و برای رسیدن به آزادی و حقوق برابر مبارزه می کنند، اعلام داشتند

ادامه مطلب »

آتنا دائمی برای اجرای حکم ۷ ساله‌اش بازداشت شد

Atena-Daemiآتنا دائمی فعال مدنی برای اجرای حکم حبس ۷ ساله خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است. یک منبع نزدیک به خانواده دائمی گفته چند مامور مرد و زن صبح شنبه ۶ آذر به خانه پدری آتنا مراجعه کرده و هیچ حکم یا کارتی مبنی بر دستگیری وی نشان نداده بودند و مامور زن دست آتنا را پیچ داده بود که این موضوع علاوه بر عدم ارائه حکم بازداشت یا ابلاغیه تحمل حبس، باعث تنش شده بود که به ۱۱۰ نیز زنگ زده بودند. ماموران سپاه حکم را به نیروی انتظامی نشان داده بودند که در آن نوشته شده بود به مخفیگاه متهم حمله کنند. در صورتی که منزل پدری‌اش بوده است. ادامه مطلب »

بازداشت عالیه مطلب‌زاده، فعال حقوق زنان، به بهانه پس دادن وسایل شخصی‌اش

Alie-Motalebzadeh-عالیه مطلب‌زاده، عکاس و فعال حقوق زنان و از فعالان سیاسی دهه ۶۰، عصر روز شنبه ششم آذر ماه بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است. او صبح امروز برای دریافت وسایل شخصی‌اش که در تفتیش یک ماه پیش خانه‌اش ضبط شده بودند، به بخش مراجعات مردمی وزارت اطلاعات در خیابان ابوذر غفاری فراخوانده شده بود. همسر عالیه معتقد است که فعالیت‌های عالیه مطلب‌زاده کاملاً قانونی، عادی و مشخص بوده‌اند. و وی شدیداً به اصلاحات اعتقاد دارد و معتقد است که با اصلاحات می‌شود خیلی چیزها را تغییر داد… ادامه مطلب »

چرا به قانون خشونت خانوادگی علیه زنان نیاز داریم؟

logo-karzar2-nahayi
اهمیت و ضرورت انتشار دفترچه راهنما؛ کارزار منع خشونت خانوادگی با تدوین و انتشار دفترچه راهنما بر آن شده است تا ضمن بیان تعاریف پایه‌ای، آمار و آثار این نوع خشونت، ضرورت شکل‌گیری و نحوه مشارکت در این کارزار را برای مخاطبان تشریح کند تا کسانی که تجربه این نوع خشونت را دارند یا شاهد آن هستند، بتوانند با آگاهی قدم‌های موثری برای مقابله خشونت بردارند.

ادامه مطلب »

هرکسی می‌تواند به کارزار منع خشونت خانوادگی بپیوندند

photo_2016-11-25_16-53-10در روز برفی و سرد پنجشنبه ۴ آذر، نشست «منع خشونت خانوادگی علیه زنان» دل‌های بسیاری را گرم کرد. اولین سخنران این برنامه با ابراز خرسندی از برگزاری چنین گردهمایی در بخشی از سخنرانی خود با اشاره به مراحل چهارگانه جلوگیری از خشونت که شامل ایجاد حساسیت، آگاهی، خودآگاهی و مرحله اقدام عملی است؛ جامعه ایران را در مرحله چهارم دانست. وگفت در این مرحله ساز و کار قانون اهمیت می‌یابد و نیاز به اقدام عملی احساس می‌شود. وی منشأ و ریشه خشونت خانوادگی را در چهار عامل نهفته دانست: مردسالاری، فرهنگ خانواده، نظریه‌های آموزش اجتماعی و نظریه‌های سوسیوبیولوژیک…

 

ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی