امروز:   فروردین ۱۰, ۱۴۰۳    

Archive for ژوئن, 2017

پارلمان آلمان طرح ازدواج دگرباشان جنسی را تصویب کرد

39484850_303پارلمان آلمان روز جمعه ۳۰ ژوئن طرح ازدواج دگرباشان جنسی را تصویب کرد. پس از اظهار نظر آنگلا مرکل صدراعظم آلمان درباره این موضوع، حزب سوسیال دموکرات با همراهی اپوزیسیون این طرح را برای تصویب به مجلس ارائه داد. از این پس همجنس‌گرایان و دگرباشان جنسی در آلمان مجازند ازدواجشان را ثبت کرده و سرپرستی کودکان را قانونا قبول کنند…/ ادامه مطلب »

«بیش از یک میلیارد کودک در جهان از خشونت رنج می‌برند»

39358563_303فهرست برخوردهای نظامی در جهان بسیار طولانی است: سوریه، یمن، عراق و افغانستان از جمله کشورهایی هستند که درگیری‌های نظامی در آنها همچنان به شدت ادامه دارند. در چنین شرایطی کودکان بیشتر از همه رنج می‌برند و در معرض آسیب هستند. سازمان امدادگر “ورلد ویژن” هشدار داده است که در درگیری‌ها همواره به امنیت کودکان کمتر توجه می‌شود…/ ادامه مطلب »

حرکت با نبض جامعه؛ رو در رو با پوران درخشنده

IMG_84000درخشنده یکی از مهم‌ترین کارگردانان سینمای اجتماعی است. او از فیلم اولش تا امروز همواره همراه اجتماع حرکت کرده و در فیلم‌هایش مسایل و مشکلات طیف‌های مختلف مردم را مطرح کرده است… و در روزهای مطرح شدن مسایل و داستان‌های جوانانه و روزهای آغاز پرواز نوجوانان «رویای خیس» را جلوی دوربین برد که به روابط و عشق‌های نوجوانی می‌پرداخت. در «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» سراغ سوءاستفاده از کودکان رفت و هشدار داد که این سوءاستفاده‌ها چگونه تا پایان زندگی تاثیرات مخرب و ویرانگرش را بر زندگی فرد می‌گذارد؛ و الان هم در روزگار قحطی عشق و محبت «زیر سقف دودی» را درباره طلاق عاطفی ساخته است… ادامه مطلب »

شش زن ایرانی به عضویت در آکادمی اسکار دعوت شدند

Leila-Hatami2 در میان ۷۷۴ نفری که آکادمی علوم و هنرهای سینما (اسکار) برای عضویت در این آکادمی دعوت کرده، ۹ ایرانی حضور دارند. اعضای جدید از این پس در رأی‌گیری برای انتخاب برندگان جایزه معتبر اسکار شرکت خواهند داشت. چنانچه یک عضو آکادمی در عرض ده سال در ساخت هیچ فیلم جدیدی شرکت نداشته باشد، عضویت وی به طور خودکار لغو خواهد شد…/ ادامه مطلب »

پوپولیست‌های اعتدال‌گرا و نمایش حضورِ زنان در ورزشگاه

1aروزنامه‌های طرفدار اعتدال‌گرایی در ایران با توجه به اعتراض‌های ضدانقلاب در ونزوئلا و مشکلات اقتصادی‌ای که گریبان مردم این کشور را گرفته است، مادورو رئیس‌جمهور مردمی این کشور را پوپولیست معرفی می‌کنند. حال باید پرسید تبلیغات روزنامه‌های طرفدار اعتدال‌گرایی که خبر مخدوش آزادی ورود زنان به ورزشگاه‌ها را تیتر اول کردند را نباید در چارچوب تبلیغات پوپولیستی این اقتداکنندگان به‌ولایت ارزیابی کرد؟… / ادامه مطلب »

تجاوز زناشویی و لزوم بازنگری در قوانین

2aاجبار به رابطه زناشویی یکی از موضوعاتی است که در چند سال اخیر مورد توجه کنشگران حوزه خشونت خانگی قرار گرفته است. این کنشگران معتقدند شوهر به هیچ‌ وجه نمی‌تواند همسر خود را مجبور به هم‌خوابگی با خود کند، زیرا اجبار به رابطه جنسی حتی از سوی شوهر برخلاف آزادی بدن زن بوده و این نوعی تجاوز است. در برخی از کشورهای توسعه‌یافته غربی این اجبار جرم‌انگاری شده و با ضمانت اجراهای کیفری و مدنی همراه است../ ادامه مطلب »

چطور پسرمان را یک فمینیست بار بیاوریم؟

1دخترانمان را طوری بار می‌آوریم که با کلیشه‌ها بجنگند و رؤیاهایشان را دنبال کنند اما همین رویکرد را درباره‌ی پسرهایمان نداریم. دانشمندان علوم اجتماعی می‌گویند با وجود این که به دختران‌مان برای بازی کردن نقش‌های بیشتری حق انتخاب داده‌ایم تا نقش‌هایی را که می‌توانند بازی کنند، دنیاهای پسرها همچنان محدود باقی مانده‌اند. به پسرها جرأت داشتن علایقی موسوم به علایق زنانه ، داده نشده است. به آنها گفته می‌شود به هر قیمتی سرسخت باشند وگرنه قید آن به اصطلاح انرژی پسرانه‌شان را بزنند../ ادامه مطلب »

حرکت مادران پارک لاله ایران هشت ساله شد!

1 ما که خود آرمانی برای رهایی و ساختن دنیای انسانی داشتیم و در طی این سال‌ها به اشکال مختلف مبارزه کرده و زخم خورده بودیم، به این نتیجه رسیدیم که لازمه‌ی رسیدن به دموکراسی، فعال کردن جنبش‌هاست و تلاش کردیم صدایی هرچند کوچک از جنبش دادخواهی مردم ایران باشیم..اگر می‌خواهیم حرکتی پوینده داشته باشیم و قدرتی بالنده شویم و دنیایی به دور از تبعیض و نابرابری بسازیم و صلح و امنیت را بر زندگی‌مان برقرار سازیم، راهی جز این نیست که با ایجاد تشکل‌های مستقل و پیگیری مطالبات واقعی‌مان و اتحاد و همبستگی با سایر جنبش‌های مردمی، این راه را هموار سازیم…/ ادامه مطلب »

دیدگاه یک شرکت کننده در سمینار «قرن ۲۱ رنسانس زنانه یا واپس‌گرایی ؟»

1در تمام طول برگزاری سمینار از زنان طبقهٔ فرودست جامعه، زنان زحمتکش و کارگر و سرپرست خانوار نامی برده نشد و دریغ از اشاره‌یی ولو مختصر به آنان. گویی به‌عمد نادیده گرفته شده بودند. البته من موقعیت حساس کسانی که از ایران می‌آیند و کار و زندگی‌شان در ایران است را درک می‌کنم. این قابل درک است که نتوانند (حتا اگر بخواهند) به مسائل زیربنایی کشورمان بپردازند، اما از خارج نشسته‌ها انتظار بیشتری می‌رود.. جا داشت از زنان مبارزی چون خانم‌ها «نسرین ستوده»، «نرگس محمدی»، «آتنا دائمی» و جز اینان، هم نامی برده ‌می شد. ../ ادامه مطلب »

زنانی تحصیل کرده با دستمزدهای ۱۵۰ هزارتومانی

2 گزارشی از کار زنان تحصیلکرده با دستمزدی کمتر از قانون کار، بدون‌ بیمه و قرارداد ..این‌ روزها دختران و زنان تحصیلکرده که در مهدکودک‌های خصوصی، مطب‌های پزشکان، دفاتر مهندسی و صنف‌های مختلف بازار و… مشغول به کار هستند، بیشتر از هر دوره دیگری به چشم می‌آیند؛ کارگرانی ارزان که میل به استقلال، اجبار فقر، بیکاری و… آنها را وادار به پذیرش کارهایی با دستمزد پایین، بدون قرارداد و بیمه و شروطی متفاوت کرده است…/ ادامه مطلب »

بیهوشی زنان کارگر کارخانه‌های نایک و پوما در کامبوج از فشارکار

در کامبوج زنان کارگر شاغل در کارخانه‌های معروف‌ترین کفش‌های ورزشی به علت شرایط سخت کاری بیهوش می‌شوند. در یک سال گذشته، بیش از ۵۰۰ کارگر، عموما زن، مشغول به کار در چهار کارخانه نایک، پوما، آسیکس، و وی اف کورپوریشن در بیمارستان بستری شده‌اند. اوج این بحران وقتی بود که در یکی از کارخانه‌های کفش‌سازی آسیکس در طی سه روز ۳۶۰ کارگر حین کار بیهوش شدند… ادامه مطلب »

طرح کارورزی؛ مدیریت بحران دانش‎آموختگان بیکار یا نیروی کار ارزان؟

طرح کارورزی؛ مدیریت بحران دانش آموختگان بیکار یا نیروی کار ارزان؟/ الهه امانیبرآمد چنین پدیده ای، فرصتی با ارزش برای توسعه محسوب می گردد. نیروی انسانی که می تواند با پتانسیل خود، توسعه و پیشرفت را در کشورهای به ویژه در حال توسعه با آهنگ سریع تری به پیش راند. از این رو جوانان و زنان امروزه به مثابه دو رکن اساسی نیروی انسانی برای آینده جهان محسوب می‌شوند. حضور زنان به مثابه اهرمی برای تغییرات توسعه به بهای آن است که از پتانسیل نیمی از جامعه انسانی به طور کامل در کشورهای گوناگون –از جمله کشور ما ایران-، بهره برداری نمی‎شود… ادامه مطلب »

کلیشه‌ها در گفتمان برابری‌طلبی

«کلیشه‌های جنسیتی» از عبارات رایج گفتمان فمینیستی است. در دهه‌های گذشته بسیاری از کلیشه‌های جنسیتی شکسته شده‌اند. به‌مدد پژوهش‌های علمی تازه، بسیاری از باورهای جنسیت‌زده اصلاح شده‌اند و جوامع، بسیاری از موانع را پشت سر گذاشته‌اند. اما هنوز بسیاری از کلیشه‌ها گریبان جنسیت‌ها را رها نکرده‌اند. آنچه من فمینیست‌ با آن مخالفم، قطعاً وجود الگوهای رفتاری نیست؛ بلکه تبدیل‌شدن الگوهای رفتاری فردی به قالب‌هایی است که دیگران بدون درنظرگرفتن ویژگی‌های فردی‌شان با آن‌ها آثار دست‌چندم می‌سازند، آدم‌های دست‌چندم… ادامه مطلب »

اعتراض زنان کارگر در غسالخانه بهشت زهرا به حکم دادگاه کیفری تهران

در پی صدور حکم دادگاهی در ایرا ن که یک زن ایرانی را به اتهام رابطه نامشروع به ۷۴ ضربه شلاق و دو سال کار در غسالخانه محکوم کرده، کارگران شریف بهشت زهرا به اعتراض برخاسته و این عمل را شکستن اعتبار و حرمت شغلی خود می‌دانند و می‎گویند: «شغل ما خدمت است نه تاوان!!» در میان زنان غساله در بهشت‌زهرا دختران دانشجو و زنان تحصیلکرده‌ هم هستند. در سال ۱۳۹۱ قانون جدید مجازات اسلامی به تأیید شورای نگهبان رسید. یکی از مهم‌ترین تغییرات در این قانون سکوت در برابر مجازات سنگسار بود. اما آیا غسالی را می‌توان به عنوان یک مجازات‌ جایگزین در نظر گرفت؟ ادامه مطلب »

مروری دیگر بر بخش هایی از کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران

4eeآنچه که در این سه روز برای دیدن و شنیدن بود از نمایش هنرهای تجسمی، کتاب هایی که در یک سال اخیر نشر و در کنفرانس معرفی و در معرض فروش قرار داشتند، تا انتخاب زن برگزیده سال، بحث میزگردها و سخنرانی ها، همه در جهت دلایل رشد و نشان مختصات بنیادگرایی اسلامی و رویکرد آن در رابطه با وضعیت زنان ایران و جهان بود

ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی