امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

Archive for مارس 11th, 2018

حزب تودهٔ ایران، سرکوب خشن گردهماییِ زنان به‌مناسبت روز جهانی زن در تهران را به‌شدت محکوم می‌کند!

1311cdbecff438331a7a57dc501f2ee0درحالی‌که هفته‌های پیش- و در پی جنبش اعتراضی دی‌ماه ۹۶، در هشتاد شهر کشور-سردمداران حکومتی، ازجمله روحانی و سخنگویان دولتش از حقِ مردم برای اعتراض کردن و بیان نظراتشان داد سخن داده بودند، مأموران نیروی انتظامی و لباس‌شخصی‌های رژیم به گردهمایی مسالمت‌آمیز زنان یورش بردند و با ضرب‌وشتم آنان و نیز حاضران، بیش از هشتاد تن را با خشونت تمام بازداشت کردند../ ادامه مطلب »

»سندروم« زن شکست‌ناپذیر

political-junkies-painting-cubismنفیسه آزاد: «امروز آخرین جلسه کارگاهم با دخترها بود، کارگاهی با چهار سرفصل «امنیت»، «تنظیم عواطف»، «از دست دادن» و «آینده»… دخترها با بی‌حوصلگی گفته بودند که حتی برای فردا هم برنامه‌ای ندارند چه برسد برای آینده… به دخترها گفتم زندگی پیش رو سخت است اما ما هم سخت هستیم، سخت بودنمان در زمین خوردن و دوباره بلند شدن است، شب را گریه می‌کنیم و صبح دوباره برای یک قدم جلوتر رفتن بیدار می‌شویم، چیزهای زیادی در اختیار ما نیست و ناچاریم بپذیریم، اما چیزهایی هم هست. «زن شکست ناپذیر» وجود ندارد، اما اگر زندگی به ما سخت نگیرد این سندروم، زنان زیادی را از پا می‌اندازد.»

 

ادامه مطلب »

آیا مردان فرادستند؟

Bildergebnis für ‫عکس سوسن شریعتی‬‎نیستند، شده‌اند و تا اطلاع ثانوی برترند. امکاناتش را داشته‌اند، پشتشان گرم بوده است به تاریخ، قانون، سنت، توجیحات مذهبی و… در کنار زور بازو… آن‌ها نیز محصول بلاتردید مناسبات، تربیت، طبقۀ اجتماعی و… بوده‌اند، مناسباتی که یک تصادف را بدل کرده است به فرصت. معنایش این است که تغییر مناسبات می‌تواند تصادفی دیگر را به‌نام زن‌بودن بدل کند به فرصتی جدید و نه تهدیدی محتوم. به‌تقلید از روسو می‌توانم بگویم: «ما ضرورتاً انسانیم، تصادفاً مرد یا زن»؛ تفاوتمان تصادفی است و هیچ قانونی براساس تصادف پایه‌گذاری نمی‌شود. شده است؛ اما تداوم ندارد. باید همراه اسطوره‌ها، ادیان، قوانینی جدید را تدارک دید. جور دیگری نوشت و به‌ثبت رساند تا ما باورمان شود فرودست نیستیم. تا مردان قبول کنند فرادست نخواهند ماند… ادامه مطلب »

زنان روی پیشانی شهر

بیلبوردهایی که در سطح شهر تهران عکس آدم آهنی داشت را یادتان هست؛ همان بیلبوردهایی که قصد و تلاش‌شان پایین آوردن ارزش زنان کارمند بود، با این جمله که «بهشت زیر پای مادران است نه کارمندان». این تنها یکی از نوآوری‌های نه چندان مثبت شهرداری تهران در گذشته برای زنانی بود که هم‌زمان با مسئولیت‌های خانوادگی، پا‌به‌پای مردان نان‌آور خانه هستند. حالا اما در دوره جدید مدیریت شهری، گویا شهر چهره دیگری از خود به زنان نشان خواهد داد! ادامه مطلب »

فریده غیرت: خواست عمومی می‌تواند قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان را تغییر دهد

زنان ایران بر سکوهای انقلاب«دختران انقلاب»، «روسری سفیدها»، «مادران پارک لاله» و… . سال‌ها است زنان ایرانی برای رفع تبعیض تلاش می‌کنند و برای مبارزه با حجاب اجباری، گرفتن حق طلاق، رفتن به استادیوم ها و… کمپین‌های مختلف تشکیل می‌دهند. آنها «برابری» می‌خواهند. با این حال، بسیاری معتقدند زنان ایرانی در چند سال اخیر با شجاعت بیشتری به طرح خواسته‌های خود پرداخته‌اند؛ راهی ورزشگاه‌ها می‌شوند، روسری‌هایشان را به چوب می‌بندند و برای گرفتن حق طلاق و اجازه خروج از کشور به محضرخانه‌ها می‌روند تا حق‌ خود را در عقدنامه‌ها ثبت قانونی کنند. ادامه مطلب »

زنان مدرن ایرانی و «هویت اضافی»

نخستین تعریفی که از زنان به ذهن متبادر می‌شود، تعریفی دو وجهی است. در وجه نخست، زن را در رابطه با «دیگری» تعریف می‌کنند. این «دیگری» ممکن است فرزند یا همسر یا پدر باشد. پس زن به‌عنوان مادر یا همسر یا دختر فرد «دیگری» تعریف می‌شود. با این تعریف با شکل‌گیری تلاش‌هایی برای مدرنیزاسیون، وجود زن همچنان وابسته ماند: زن آقای دکتر، زن آقای رئیس، زن دانشجوی بی‌نوا. وجه دوم تعریف زن خصوصاً در نقش «مادر» در رابطه با خانه و کاشانه است… ادامه مطلب »

ریشه‌های روز جهانی زن

در طی بیست سال گذشته هزاران زن در سراسر جهان گرامی‌داشت روز جهانی زن را آغاز کرده‌اند. اما شیوه‌ای که این روز گرامی داشته می‌شود اغلب شباهت اندکی به هدف و خاستگاه‌های اصلی روز زن را با خود حمل می‌کند. امروز، مبارزه پیروز نشده است – مبارزه زنان هنوز مبارزه ماست. از این رو، یادآوری ریشه‌های الهام سوسیالیستی روز جهانی زن با این امید که بازهم جنبش فمینیستی زنان ریشه‌دار در درکی طبقاتی از برابری زنان را شعله‌ور خواهد کرد به زنان و مردان در جنبش کارگری و هر جای دیگر به‌موقع است. ما می‌توانیم از تاریخ بیاموزیم، اما ابتدا باید آن را دوباره کشف کنیم… ادامه مطلب »

گزارشی از روز هشت مارس درتهران

8-march-Tehran-1در تراکتهایی که فعالان زن در سطح شهر تهران پخش کردند آمده است که: ما زنانِ رهایی طلب و برابری خواه خواستار جدایی دین از حکومت و استقرار جامعه‌ای دموکراتیک و عاری از هرگونه تبعیض و نابرابری جنسیتی، طبقاتی، مذهبی، قومی، ملی هستیم، که ضامن حقوق تمامی زنان همچون الغای کلیه‌ی قوانین زن ستیز و تبعیض آمیز، از جمله قوانین مربوط به ارث، ازدواج، طلاق، حضانت فرزندان، تحصیل در کلیه‌ی مقاطع تحصیلی، اشتغال، هنر، ورزش، خروج از کشور و به رسمیت شناختن حق زنان بر بدنشان از جمله لغو حجاب اجباری، تامین آزادی پوشش و آزادی سقط جنین و … ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی