امروز:   فروردین ۲۸, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
آوریل 2018
د س چ پ ج ش ی
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archive for آوریل 12th, 2018

پژوهشگر سازمان عفو بین‌الملل :دردناک است که ایران از پیشرفت‌ها در لغو اعدام تا این حد عقب افتاده

اجرای احکام اعدام در ایران و در ملاء عام همواره اعتراض شدید نهادها و سازمان‌های حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل را به دنبال داشته است . بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین‌الملل درباره اعدام‌ که هر سال در ماه آوریل منتشر می‌شود، ۵۱ درصد اعدام‌های جهان در سال ۲۰۱۷ در ایران انجام شده است. به عبارت دیگر از میان ۹۹۳ (حدود هزار) اعدامی که در ۲۳ کشور جهان ثبت شده، دست‌کم ۵۰۷ مورد در ایران رخ داده است…/ ادامه مطلب »

قربانیان اسیدپاشی چشم به راه لایحه حمایت از زنان خشونت‌دیده

با آسیب دیدن یک زن دیگر در اثر اسیدپاشی، موضوع حمایت از این قربانیان و قوانین مجازات اسیدپاشان بار دیگر مطرح شده است. چشم‌ها به لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت دوخته شده که سالهاست در قوه قضائیه مانده است. یکی از امیدها برای بهبود قوانین درباره اسیدپاشی، تصویب نهایی لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت است. کار تدوین این لایحه در اولین ماه‌های آغاز به کار شهیندخت مولاوردی در معاونت امور زنان ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ به پایان رسید اما همچنان در پیچ و خم میان قوه قضائیه و معاونت زنان ریاست جمهوری در رفت و آمد است../ ادامه مطلب »

شعله های کاغذی و قاشق زنی در زندان زنان

توی سالن، جلو کابین آرزو کلی لگن شکسته و بطری‌های آب معدنی و بطری‌های نوشابه و تورهای رنگی و پارچه‌هایی بود که چندین و چند سال است بابت هر مناسبتی روی دیوارها نصب می‌شوند. هم حکم عزا را دارند هم حکم جشن. گفت: بدو بیا کمک کن. برای چهارشنبه سوری برنامه داریم. بعدش هم باید سفره هفت‌سین را آماده کنیم. تقریباً چند دقیقه نگذشته بود که در هواخوری‌ها بسته شد. همه بچه‌ها با صدای بلند فریاد می‌زدند که چرا درها را می‌بندید؟ ما که نمی‌توانیم آتش درست کنیم و از روی آتش بپریم، لااقل درها را نبندید. ولی هیچ کدام از مأمورها اهمیتی به حرف بچه‌ها ندادند…/ ادامه مطلب »

چگونه #من‌هم به جنبشی جهانی بدل شد

امروزه، زنان ۸۵ کشور متفاوت از این هشتگ استفاده می‌کنند تا توجه همگان را به خشونت و آزاری جلب کنند که در زندگی روزمره با آن مواجه‌اند و خواستار تغییر این وضعیت شوند. اگرچه فعال حقوق مدنی تارانا بورک جنبش «من‌هم» را بیش از یک دهه‌ی پیش آغاز کرده بود، واکنش جهانی به توئیت میلانو بسیاری، از جمله بورک، را شگفت‌زده کرد. دلیل موفقیت چشمگیر هشتگ من‌هم در ۲۰۱۷ و پس از آن چیست؟ عده‌ی زیادی رسانه‌های اجتماعی را علت این موفقیت می‌دانند، اما این فقط بخشی از داستان است…/ ادامه مطلب »

افسردگی جنسیتی‌شده

به‌راستی چه عواملی در افزایش افسردگی در زنان دخالت دارد؟ در دهه‌های اخیر در مقاله‌های علمی مختلف و به‌تبع آن رسانه‌های عمومی، بسیار با این موضوع مواجه می‌شویم که بعضی از بیماری‌های فیزیکی و روانی در زنان یا مردان به‌شکل چشمگیری بیشتر است. به‌عبارتی بعضی بیماری‌ها را بیشتر زنانه یا بیشتر مردانه معرفی می‌کنند. برای نمونه، مشکلات و اختلالات روانی چون افسردگی و آلزایمر را بیشتر زنانه می‌دانند و بیماری‌هایی چون اوتیسم و اسکیزوفرنی را مردانه. اما پرسشی که پیش می‌آید این است که: آیا جنس (sex) یا جنسیت (gender) می‌توانند به‌تنهایی تعیین‌کنندۀ نوع بیماری یا دلیل افزایش آن باشند؟ آیا زنانه‌کردن اختلالی چون افسردگی درست است؟ ادامه مطلب »

جنبش زنان ایران: از محافل زنانه تا دختران انقلاب و فراخوان تظاهرات

گرایش‌های نظری جنبش زنان از ابتدای «سازندگی» تا «دولت تدبیر و امید»؛ از آنجا که هدف صرفا بررسی گرایش‌های موجود در جنبش زنان است، بدیهی است که به گروه‌ها، جریانات یا افراد به طور مشخص پرداخته نخواهد شد و اشاره به آن‌ها صرفا جهت ذکر مثال از گرایش‌های نظری موجود در جنبش زنان است. به همین دلیل به عرصه‌هایی همچون ادبیات، سینما، مطبوعات و… که زنان از گرایش‌های مختلف در آن نقش مهمی در به چالش کشیدن تابوها و مسائل جنسیتی داشتند، پرداخته نمی‌شود. ادامه مطلب »

یک روز در میلان ۶؛ شهری که ٣٠ درصد از جمعیت آن را حاشیه‌نشینان تشکیل می‌دهند

روایتی از یک محله حاشیه‌نشین مشهد: میلان ۶ یکی از پرآسیب‌ترین کوچه‌های قلعه‌ساختمان است. در محله با متلک به ما می‌گویند «باز معلم‌ها اومدند. خاله به ما هم درس می‌دید؟» حتی حضورمان در خانه‌ها هم همین‌طور است و گاهی ممکن است که همه‌چیز به طور عیان اتفاق بیفتد، یعنی یک عده در حال مصرف مواد مخدر باشند، چند نفر تن‌فروشی کنند و بچه‌ها هم آماده رفتن به محله برای جابه‌جایی مواد مخدر باشند»… ادامه مطلب »

رفته بر باد، حجاب در ایران این روزها

شل‌حجابی‭ ‬شاید‭ ‬مناسب‌ترین‭ ‬واژه‭ ‬برای‭ ‬توصیف‭ ‬پوشش‭ ‬زنان‭ ‬ایرانی‭ ‬در‭ ‬تهران‭ ‬و‭ ‬شهرهای‭ ‬بزرگ‭ ‬باشد‭ ‬اما‭ ‬تنها‭ ‬توصیف‭ ‬نیست‭ .‬روایت‭ ‬ناظرانی‭ ‬که‭ ‬تحولات‭ ‬پوشش‭ ‬زنان‭ ‬را‭ ‬بررسی‭ ‬می‌کنند‭ ‬اغلب‭ ‬این‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬حجاب‭ ‬زنان‭ ‬نسبت‭ ‬به‭ ‬سال‌های‭ ‬نخستین‭ ‬اجباری‭ ‬شدن‭ ‬آن‭ ‬به‭ ‬مراتب‭ ‬شل‌تر‭ ‬شده‭ ‬و‭ ‬آن‭ ‬مفهومی‭ ‬که‭ ‬حکومت‭ ‬با‭ ‬کلمه‌ی ‬«بدحجابی‮» ‬‭‬آن‭ ‬را‭ ‬توصیف‭ ‬می‌کرد،‭ ‬حالا‭ ‬بسیار‭ ‬فراگیرتر‭ ‬شده‭ ‬و‭ ‬به‭ ‬تبع‭ ‬آن‭ ‬برخورد‭ ‬با‭ ‬بدحجابی،‭ ‬به‭ ‬دلیل‭ ‬مقاومت‌های‭ ‬بیشتر‭ ‬اجتماعی،‭ ‬ضعیف‌تر‭ ‬شده‭ ‬است‭.‬ ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی