امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

Archive for می, 2018

به‌مناسبت اول ماه ژوئن، روز جهانی کودک وضعیت کودکان در ایران، زندگی با طعم ناامیدی

اول ماه ژوئن (۱۱ خردادماه)، مصادف است با روز جهانی کودک. اگر بخواهیم نگاهی اجمالی به وضعیت کودکان در کل جهان بیندازیم، متأسفانه به‌رغم اینکه سطح آگاهی اکثریت عظیمی از مردم جهان ارتقا یافته است، اما چشم‌اندازهای موجود وضعیت مطلوبی را پیشِ رویِ ما نمی‌گذارد. در ایران به‌خصوص در طول یکی دو دهه گذشته، جنبش‌های مدنی و فعالان حقوق کودک، عرصه‌هایی گسترده‌ برای دفاع از حقوق کودکان گشودند و موفقیت‌هایی هم به‌دست آوردند، اما به‌دلیل ماهیت ضد مردمی رژیم حاکم، این مهم با مشکل‌ها و سدهایی گوناگون مواجه گردید../ ادامه مطلب »

یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون کودک در معرض فقر، تبعیض و جنگ هستند

یک سازمان خیریه‌ای حمایت از کودکان در گزارشی در آستانه روز جهانی کودک شرایط زندگی برای بیش از نیمی از کودکان جهان را تهدیدآمیز توصیف کرده است. در فهرست این بنیاد، ایران از میان ۱۷۵ کشور، رتبه ۸۶ را کسب کرده است. در این رده‌بندی ایالات متحده در رده ۳۶، روسیه در رده ۳۷ و چین در رده ۴۰ جای گرفته‌اند. کشور آفریقایی نیجر در رده‌بندی این نهاد از نظر وضعیت زندگی کودکان، آخرین رتبه را به خود اختصاص داده است. ../ ادامه مطلب »

حال این مادر خراب است + عکس

اول ژوئن روز جهانی کودک و فقر روزافزون خانوار به ویژه کودکان در ایران:
در همسایگی قبرستانی متروک، زیر سایه سنگین بی مروتی ها زنی تنها خیمه زده است. نامش نمی برم اما او شجاع ترین زن دنیاست. شبها را بیدار به صبح می رساند تا جنبنده ای، حیوانی، ناکسی خواب سنگین کودکانش، پسر ۳ ساله و دختر ۷ ساله اش را آشفته نکند. زنی که از جور نامردمی ها بار ناداشته های خود را بر دوش گذاشته و به خانه ای مخروبه پناه برده تا که بیند ایام پیش رو چه سرنوشتی برایش دارد…/ ادامه مطلب »

واکنش پوران درخشنده به آزارجنسی اخیر : از وزارت ارشاد بپرسید چرا نمی‌گذارند

پوران درخشنده کارگردان فیلم جنجالی «هیس، دختران فریاد نمی‌زنند» که تلاش داشت تابوهای اجتماعی درباره حرف زدن از آزار جنسی که شامل دختران می‌شود را بشکند در واکنش به آزار جنسی گروهی در مدرسه‌ای در غرب تهران گفت: چرا نباید کسی که در زمینه مشکلات و آسیب‌های اجتماعی تحقیق می‌کند، بتواند فیلمسازی کند؟ مگر نتیجه فیلم هیس دختران چیزی جز آگاه شدن خانواده‌ها بود و تکانشان نداد؟../ ادامه مطلب »

تفکیک جنسیتی در سازمان محیط زیست ایران

درست یک سال پس از این که «حسن روحانی»، رییس دولت «تدبیر و امید» طرح تفکیک جنسیتی «محمدباقر قالیباف»، شهردار سابق تهران را «تفکر قرن قجری» خواند و آن را متوقف کرد، «کریم شافعی»، معاون حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست دستور اجرای این طرح را در معاونت خود صادر کرده است../ ادامه مطلب »

روایتِ خودسوزی کارگر شهرداری آبادان؛ «زامل» دیگر به خانه بازنمی‌گردد

ده روز پیش صاحبخانه آمده و اجاره‌های عقب افتاده را طلب کرده؛ گفته اگر اجاره‌ها را نپردازید، اسباب، اثاثیه‌تان را می‌ریزم بیرون. یک جوان بیکار هم در خانه داشت که خودِ همین، عذاب کمی نیست. آنقدر عرصه برایش تنگ شده بود که دیگر کمتر خانه می‌آمد؛ شب‌کار بود؛ چهار صبح می‌آمد تا یازده صبح کمی می‌خوابید و بعد می‌زد بیرون؛ می‌گفت تا زمانی که «حقوق» نگیرم نمی‌توانم بیایم خانه. زامل آذربایجان، کارگر خدماتی ناحیه دو منطقه سه شهرداری آبادان بود که حداقل پنج ماه دستمزد نگرفته بود؛ …/ ادامه مطلب »

چگونه کودک‌آزاری را تشخیص دهیم؟

درک رفتارهای کودک‌آزارانه و شناخت علائم آن ممکن است بسادگی میسر نباشد اما هوشیاری و آگاهی می‌تواند به بزرگسالان مسئول کمک کند کودکی که مورد سوء استفاده و آزار قرار دارد را از درد و رنج و مشکلاتی که تمام عمر گریبانگیرش خواهد بود شاید نجات دهند…/ ادامه مطلب »

«انتقام» چیزی که بیش از هر چیز در مملکتِ اسلامی ما دیده و شنیده می‌شود!

آتنا دائمی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین طی نامه‌ای به رامین حسین‌پناهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام گفت که «همچنان مخالف سرسخت اعدام است.» ..رامین بارها دید که چگونه خانواده و حتی همشهری‌ها و هم وطنانش را، حتی به خاطر فعالیت‌های مسالمت‌ آمیزشان تار و مار کردند. دید که چگونه مادر پیرش بعد از بازداشت‌های مکرر فرزندانش به دادستان گفت اگر دست از سر فرزندانش برندارند خود را خواهد کشت! دید که چگونه تک تک اعضای خانواده را تحت فشار قرار دادند تا امجد برادر دیگرش دست از فعالیت‌های حقوق بشری در اروپا بردارد. چه خوبه که حس و حال امجد را درک می‌کنم!…/ ادامه مطلب »

سهمیه انتقاد دانشجویی؛ هر سه سال یک‌ نفر

در ۹ سال گذشته سه دانشجو فرصت بیان سخنان انتقادی در دیدار با رهبر جمهوری اسلامی را یافته اند و سخنان سحر مهرابی، محمد علی کامفیروزی و محمود وحیدنیا خبرساز شده است. انتقادهای دانشجویی در۲۰ سال گذشته اما تغییری در رفتار رهبر جمهوری اسلامی ایجاد نکرده است. تاریخ مصرف این سخنان حتی همان جلسه رهبر جمهوری اسلامی است و حتی نزدیکان او ردی از این سخنان را نمی گیرند و تا سخنان بعدی درچند سال بعد اتفاقی نمی افتد…/ ادامه مطلب »

کودکی‌های فراموش‌شده؛ ۲۴هزار کودک‌بیوه در ایران

معصومه آقاپور علیشاهی، نماینده مجلس از وجود ۲۴ هزار کودک‌بیوه زیر ۱۸ سال در ایران خبر داده است. به گفته این نماینده مجلس فقر اقتصادی در روستاهای محروم به حدی بوده که برخی از خانواده‌ها “تنها برای مقداری پول و تأمین هزینه زندگی، دختران ۹ تا ۱۰ ساله” را به ازدواج مردان با سن بسیار بالا در می‌آورند. سعید پیوندی، جامعه‌شناس مقیم فرانسه، ازدواج‌ کودکان در ایران را مصداق خشونت‌ورزی جامعه علیه این گروه سنی می‌داند…/ ادامه مطلب »

با ایجاد کانون های مستقلٍ اتحاد، به سوی رهایی از بیداد گام برداریم!

جمهوری اسلامی ایران، آنقدر از اعتراض های پیاپی مردم وحشت زده شده که مدام خودش را به این در و آن در می‌زند تا شاید بتواند نفس اش که دارد بند می‌آید را تازه کند، ولی چه باک، مردم آزاده و شجاع ایران فهمیده اند که این زشت صورت و بد سیرت، هر چقدر هم که عظیم الجثه و به ظاهر قدرتمند باشد، ولی آنقدر زبون و حقیر است که نمی‌تواند در برابر اتحاد و همبستگی مستقل و ایستادگی مردم بایستد و دیری نخواهد پایید که نفس اش بند می‌آید و مردم ایران در هوایی تازه و آزاد از بیداد نفس خواهند کشید…/ ادامه مطلب »

سخنرانی یک دانشجو در دیدار با خامنه ای: ایران امروز درگیر بحران‌های متعددی است

جنابعالی که برخی، اختیارات مندرج در اصل ۱۱۰ قانون اساسی را کف اختیاراتتان می دانند، در برابر پرسش ها، انتقادات و اعتراضات مردم چه پاسخی دارید؟ ایران امروز درگیر بحران‌های متعددی است؛ تشدید نابرابری سیستماتیک میان طبقات جامعه، کاهش میزان اعتماد عمومی، فروپاشی ارزش‌های اخلاقی، شیوع آسیب‌های اجتماعی، بحران‌های محیط زیستی، افزایش حاشیه نشینی و طرد اقلیت‌ها و وضعیت وخیم اشتغال، تأثیر مخربی بر همبستگی اجتماعی گذاشته است…/ ادامه مطلب »

«عدم برخورد با سعید طوسی مشوق تجاوز به دانش آموزان »+ ویدیوی سخن یکی از والدین

ماجرای تجاوز به دانش آموزان مدرسه‌ای در منطقه ۲ تهران به سرعت به اولین و مهمترین خبر کشور تبدیل شد چراکه اهمیت آن برای افکار عمومی بیش از هر خبر دیگری بود. واکنش‌ها نسبت به این خبر زیاد بود و سوال مردم این بود که دلیل بروز چنین اتفاق‌هایی چیست؟ چرا اتفاق‌هایی نظیر ماجرای سعید طوسی و تجاوز به دانش آموزان رخ می‌دهد و برای مقابله با آن چه باید کرد؟ علی محمد نمازی که معمولا او را به عضویت در حزب کارگزاران می‌شناسند، سال‌ها به عنوان معلم و مدیر مدارس در تهران فعالیت کرده است، اعتقاد دارد بستر بروز چنین مسائلی را باید از بین برد../ ادامه مطلب »

آزارجنسی شماری از دانش آموزان دبیرستانی در تهران

معلم از نوادگان امام جمعه سابق شیراز است

یکی از مربیان سال اول دبیرستان پسرانه یک مجتمع آموزشی غیرانتفاعی در منطقه دو تهران به اتهام آزار جنسی گروهی از دانش‌آموزان بازداشت شده است.این نگرانی از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی مطرح است که «نفوذ خانوادگی “معاون متعرض” این مدرسه، مانع رسیدگی عادلانه به این ماجرا شود.» ادامه مطلب »

اندیشیدن در اتحاد

گفتگو با جودیت باتلر

ما نمی‌توانیم به مقوله‌ زنان فکر کنیم بدون اینکه درباره طبقه بیندیشیم. این مقوله‌ها از پیش بخشی از یکدیگر هستند و محورهای قدرت از هم جدا نیستند. البته، کسانی که درباره ی «طبقه» نظریه‌پردازی کرده‌اند، همیشه به زنان توجه نشان نداده‌اند و فمینیست‌ها نیز گاه بر پدرسالاری [بیشتر] تمرکز دارند تا بر طرد طبقاتی. اما ما به توصیفاتی غنی‌تر از آنچه این چارچوب‌ها فراهم کرده‌اند، نیاز داریم. … ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی