امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

Archive for ژوئن, 2018

با متهم کردن قربانیان تجاوز آن‌ها را وادار به سکوت نکنیم

مقابله با فرهنگ تجاوز نیازمند عزمی جدی است. در گام نخست برای مبارزه با فرهنگ تجاوز باید صدای خود را برای افزایش آگاهی و آموزش به پسران و دختران بالا ببریم. وقت آن رسیده که همه با هم و در کنار هم و با صدای بلند خواهان شکستن سکوت قربانیان این پرونده‌ها باشیم. همان‌گونه که زنان و مردان در ایرانشهر دوشادوش هم با داشتن پلاکاردهایی در دست از زنانی که مورد تجاوز قرار گرفته‌اند خواسته‌اند تا سکوت خود را بشکنند. تجاوز معنای صریحی دارد که نیاز به تفسیر و تأویل ندارد. تجاوز به معنای برقراری رابطه جنسی با فرد بدون رضایت اوست ادامه مطلب »

کتاب‌هایی که زندگی ما را تغییر دادند؛

تا کنون، هزاران کتاب از زنان و مردان خوانده‌ام و بسیار سخت است که بگویم کدام یک فمینیست است کدام یک خیر. تمایل دارم هر کتاب را بر این اساس که با خواندن آن از من چه کسی و چه شخصیتی می‌سازد، قضاوت کنم. آیا جهان من بزرگ‌تر یا کوچک‌تر است؟ آیا من به حقایق دیگران آگاه‌ترم یا نه؟ فمینیست باشد یا خیر، این کیفیتی است که من می‌جویم، هدفی که پی می‌گیرم ادامه مطلب »

بدن من، قفس خودساخته من

غریبه‌ها، مواد غذایی را از سبد خریدش بر می‌دارند، او را در باشگاه‌های ورزشی تحقیر می‌کنند و از نشستن کنارش در هواپیما خودداری می‌کنند. اندازه بدن یک انسان چگونه می‌تواند تا این اندازه مسأله‌ساز باشد؟… من آن طور که جامعه انتظار دارد از خودم متنفر باشم، از خودم متنفر نیستم، اما از واکنشی که دنیا دائماً به بدن من نشان می‌دهد، متنفرم. خیلی راحت بود که وانمود کنم از بدنم همان‌طور که هست، راضی‌ام، و آسان هم هست. من فمینیست هستم ادامه مطلب »

مرضیه ابراهیمی: نمی‌خواهم قربانی بمانم!

نمایشگاه عکس‌های زنی که نامش «قربانی اسیدپاشی» شد
مرضیه امروز صدای رسای زنانی شده که اسید، راه گلویشان را بسته و خانه نشین‌شان کرده. او امروز و بعد از طی کردن دوران دردهای جان فرسا که گوشت و استخوانش را به فریاد وامی‌داشت، با نمایشگاهی از عکس‌هایش از مطالبه یک حق می‌گوید. “حق ممنوعیت و محدودیت خرید و فروش قانونی اسید.” حق شنیده شدن صدای زنانی که نامشان را گذاشته‌ایم « قربانیان اسیدپاشی» و خیالمان را راحت کرده‌ایم که خب صدای آنها هم شنیده شد! ادامه مطلب »

دختران ریش‌دار

روایتی از تلاش دختران عاشق فوتبال برای ورود به ورزشگاه‌ آزادی؛ پیش از آغاز بازی‌های جام جهانی میهمان روزنامه «شرق» بودند؛ سه دختر شبیه همه دخترانی که در خیابان از کنارمان رد می‌شوند. با دست‌بندهایی که رویش آرم باشگاه پرسپولیس حک شده بود. آمده بودند تا از اشک‌ها و لبخندها و ترس‌هایشان وقت ورود به استادیوم بگویند. آنها فقط سه نفر از دختران ریش‌داری بودند که با لباس مبدل وارد استادیوم آزادی شده‌اند. آمده بودند از لحظه باشکوه ورود به ورزشگاه بگویند، آمده بودند از مردانی تعریف کنند که وقت گذر از گیت‌های ورزشگاه برای اینکه شناسایی نشوند دورشان را می‌گیرند… ادامه مطلب »

نرگس محمدی به بیمارستان منتقل شد

نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که مدتهاست در زندان اوین به‌سر می‌برد، شب گذشته در پی درد شدید سنگ کلیه و مشکل کیسه صفرا به بهداری زندان منتقل و به گفته وکیلش محمود بهزادی‌راد گویا امروز صبح اورا به بیمارستان منتقل کرده‌اند… ادامه مطلب »

خشونت جنسی در محل کار، دردنامه مسکوتِ زنان

خشونت جنسی در محل کار، دردنامه مسکوتِ زنانمشکلات اقتصادی‌، نابرابری در فرصت‌های شغلی، ممانعت در پیشرفت و خشونت‌های جنسیتی از انواع خشونت در محل کار زنان است. در این میان پنهان بودن خشونت‌های روانی و تابو بودن خشونت‌های جنسی مشکل بزرگی است که باعث می‌شود کمتر به مسئله خشونت های روانی و جنسیتی پرداخته شود. بنابراین آموزش مفهوم کار، مرزبندی و شرح وظایف، نظارت و جرم شناسی حرکت‌های خشونت‌آمیز در محیط کار می‌تواند راهکارهای مفیدی برای کاهش رفتارهای پرخطر در محیط کار شود…

ادامه مطلب »

حقوق ۲ هزار سال یک کارگر، سود یک روز واردکننده متخلف

پرداخت۲۲۰‌میلیون یورو ارز یارانه‌ای و فقط ۷۵‌میلیون دلار واردات تلفن‌ همراه که بخش اعظم آن با قیمت‌هایی فراتر از انتظار فروخته می‌شوند. این خلاصه آن چیزی است که در بازار تلفن ‌همراه رخ داده و مثالی است از پول‌پاشی‌هایی که به نام مردم و به کام گروه کوچکی از صاحبان سرمایه و رانت انجام می‌شود… ادامه مطلب »

یارانه شد ۵دلار!

زمانی یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی در همین بازار ایران بیش از ۴۰ دلار ارزش داشت؛ ( یارانه از سال ۸۹ به حساب سرپرستان خانوار واریز می‎شود که در این سال قیمت دلار در بازار ایران حدود ۱۱۰۰ تومان بود.) اما هم اینک و با دلار بالای ۸ هزار تومانی – البته باز تاکید می‌کنیم تا همین لحظه نگارش این مطلب- به حدود ۵ دلار رسیده است… ادامه مطلب »

زنان، کارگران استثمار شده دانشگاه‌های ایران

پردیس عامری، پژوهشگر اجتماعی و جنسیت در ایران، در گفتگویی با خبرگزاری ایلنا دانشجویان مقاطع بالا را به مثابه کارگرانِ علمی دانسته که در خدمت «کارفرمای استادمآب» هستند. او با اشاره به اینکه دانشجویان مرد هم از جانب اساتید هیئت علمی استثمار می‌شوند، زنان را «کارگران علمی»‌ای خوانده که حتی با حضور در طبقه فرادست و به‌رغم جایگاه عالی همچنان نادیده گرفته می‌شوند. ادامه مطلب »

«ما چطور زنده‌ایم؟»

مصائب دستمزدبگیران
گرانی شوخی ندارد. قیمت‌ها هر روز بالاتر می‌رود و خرید حتی کالاهای ضروری سخت‌تر. وعده دولت برای تثبیت قیمت‌ها رنگ باخته، فروشنده‌ها هم وقتی سراغ یک کالا را می‌گیری، به ویژه در بخش سلامت، جوابشان این است: در بازار نیست. و یا آنهایی که کمی انصاف دارند هنوز، جواب می‌دهند: هست اما در انبارها، توزیع نمی‌شود تا وقتی که قیمت‌های جدید اعلام شود. ادامه مطلب »

«وکیل باید مورد وثوق شهروندان باشد نه رئیس قوه قضاییه»

مینا جعفری: وکیل باید مورد وثوق شهروندان باشد نه رئیس قوه قضاییهمسئله وکلای مورد تائید رئیس قوه قضاییه و تبصره ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری، واکنش بسیاری از حقوقدانان و وکلای دادگستری را برانگیخته و نقدهای بسیاری در این خصوص در رسانه‌های مختلف نگاشته شده است. مینا جعفری، وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز نیز در این رابطه و در گفتگو با خط صلح می‌گوید که وکیل در واقع باید مورد وثوق شهروندان باشد و نه ریاست قوه قضاییه… ادامه مطلب »

ویدئو/ رویای زنان ایرانی: تماشای جام جهانی ۲۰۲۲ در استادیوم

موضوع ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌‌ها در ایران، در جریان بازی‌های فوتبال جام جهانی ۲۰۱۸ تبدیل به سوژه‌ای جهانی شد. “جاناتان کِرِن” خبرنگار دویچه‌وله به سراغ زنی ایرانی رفته که به دنبال تحقق این خواسته زنان است. ادامه مطلب »

تجمع بازار برای دلار

شورش و اعتصاب پس از ۴۰ سال حمایت؛ «گرانی ارز و نوسانات آن» و «اعتراض به رکود حاکم بر بازار» از جمله دلایل اعتصاب بازاریان اعلام شده است. برخی از بازاریان نیز اعلام کرده‌اند که به دلیل نوسان و نامشخص بودن نرخ ارز عملا هیچ تجارتی انجام نمی‌شود. بازار ایران پس از انقلاب ۵۷ همواره به حمایت از حکومت مشهور بوده و تجمع‌های اعتراضی به این شکل و شعارهای ضد حکومتی سابقه نداشته است… ادامه مطلب »

معرفی کتاب/ روزهای روز

«روزهای روز»، اولین اثر داستانی مهدیه کسایی‌زاده است که از دغدغه‌های او در موضوع «معنای زندگی» و از توجه به روند «پوچی» در جامعه و به‌خصوص در میان جوانان برمی‌خیزد. این کتاب بنا ندارد که پرسش از معنا را پاسخ دهد؛ اما نمایشگر یک زندگی معنادار است و با این‌که با رویکردی انتقادی، برخی مواضع فرهنگی را نشانه می‌گیرد، در سراسر خود، آرام‌بخش است و راه‌ها و فرصت‌هایی برای تأمل را به‌دست می‌دهد. ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی