امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

Archive for جولای, 2018

قدرت خرید کارگران، ۷۲ درصد کم شد/نرخِ سبد معیشت به ۵ میلیون تومان رسید

در شرایطی که دستمزد کارگران از سبد معاش حداقلی، حداقل دو میلیون و هشتصد هزار تومان کمتر است، ضرورت بازنگری در میزان مزد و مزایای مزدی بیشتر از همیشه احساس می‌شود؛ ولی آیا دولت و کارفرمایان به این ضرورت تمکین خواهند کرد؟! براساس ماده ۴۱ قانون کار، مزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم و مکفی برای هزینه‌های یک خانوار متوسط باشد؛ بگذریم از مواد لازم الاجرا اما فراموش‌شده‌ی قانون اساسی؛ از اصول ۲۹، ۳۰، ۴۳ و ….. ؛ الزاماتی که تهیه مسکن، اشتغال، بهداشت و رفاه را از وظیفه دولت می‌داند؛ هیچ کدام از این قوانینی که به حقوق مدنی و اجتماعی مردم مربوط است، اجرا نمی‌شود؛ گویی هیچ وظیفه ای در قبال زندگیِ روبه افولِ مردم ندارند!../ ادامه مطلب »

برای نخستین بار در تاریخ ورزش

چهار بانوی داور کشتی ایران درجه بین المللی گرفتند. این چهار داور بانوی کشتی کلاسیک ایران با شرکت در کلاس های استاژ بین المللی در مجارستان، برای نخستین مرتبه در تاریخ این رشته در کشورمان، موفق به کسب درجه سه بین المللی شدند… «مریم ارم آبادی»، «فاطمه کدخدازاده»، «لیلا امانی بنی» و «سمیه خانی بختیاری» داوران کشتی کلاسیک بانوان ایران پس از گذراندن کلاس های استاژ بین المللی کشتی در مجارستان ، در این آزمون با عملکرد مناسب که مورد رضایت مدرسین اتحادیه جهانی کشتی نیز بود، درجه سه داوری بین المللی را دریافت کردند…/ ادامه مطلب »

قدیانی : خامنه‌ای، مستبد امروز ایران، مسئول جان زندانیان سیاسی است

بیش از دو سال است که نرگس محمدی در زندان، هدف کینه‌توزی‌های استبداد دینی است. مقاومت و پایداری وی در دفاع از حقوق بشر و رهایی انسان‌ها از یوغ خودکامگی، انتقام‌جویی خودکامگان را شدت بخشیده است. نرگس محمدی هنگامی که به زندان بازگردانده شد، از بیماری‌های شدیدی رنج می‌برد و اساسا همین بیماری‌ها سبب شده بود که به مرخصی استعلاجی برود، چرا که استرس‌هایی که به طور طبیعی در زندان برای زندانیان ایجاد می‌شود، بیماری‌ها را تشدید می‌کند../ ادامه مطلب »

نه می‌بخشیم، نه فراموش می‌کنیم

اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ واقعه‌ای بود که طی آن به فرمان خمینی، چندین هزار زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های مرداد و شهریور ۱۳۶۷ به شکلی مخفیانه اعدام و در گورهای دسته‌جمعی دفن شدند. مریم اکبری منفرد و گلرخ ایرایی دو تن از کنشگران مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین به مناسبت سالگرد اعدام‌های سال ۶۷ نامه‌ای سرگشاده خطاب به افکار عمومی نوشته و حفاظت از تاریخ دهه شصت که بخشی از تاریخ ایران است را وظیفه هر ایرانی دانسته اند…/ ادامه مطلب »

زنان باید هنر جنگیدن را یاد بگیرند

‌اعتراف می‌کنم از زمانی که به‌طور جدی مسئولیت زندگی خودم و دخترم بر دوشم گذاشته شد، چشمم دنبال زنانی بود که صاحب شغل و درآمد هستند. به‌خصوص آنهایی که خودشان کسب و کاری برای خود دست و پا کرده‌اند. تاکنون با تعدادی از این زنان حرف زده‌‌ام. اغلب دغدغه‌ها و چالش‌هایی مشابه هم دارند. چالش‌های این زنان بر خلاف مردان همتای خود به دو بخش تقسیم می‌شود: ادامه مطلب »

سکوت در برابر تجاوز نابخشودنی است

“تجاوز جنسی”، “تعرض جنسی” و “آزار جنسی” سه مفهمومی هستند که در ادبیات جنبش زنان به مثابه اشکال خشونت جنسی محسوب می شوند و معانی حقوقی متفاوتی دارند. فصل مشترک تمام اشکال خشونت جنسی آن است که تماس جنسی بدون رضایت کامل و آگاه طرفین صورت می گیرد. تعاریف قانونی و پاسخگویی در برابر آن در کشورهای مختلف، متفاوت است ادامه مطلب »

آزار سایبری خبرنگاران یک پدیدۀ جهانی است

سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید که اعمال فشار بر خبرنگاران و آزار و ارعاب آنان از طریق اینترنت در سطح جهانی گسترش یافته است. هدف اصلی این آزارها معمولاً ساکت کردن خبرنگاران است. این پدیده حتی در کشورهای دموکراتیک هم افزایش داشته است.به طور کلی خبرنگاران زن بیشتر تحت فشار و آزار سایبری هستند. دشنام یا تهدیدهای جنسی، یکی از رایج‌ترین ابزار آزار زنان خبرنگار است ادامه مطلب »

ازدواج ۹ دختر کمتر از ۱۰ سال در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل ثبت احوال کهگیلویه و بویراحمد از ثبت ۹ مورد ازدواج کمتر از ۱۰ سال طی سال گذشته در این استان خبر داد.وی در خصوص وضعیت سن ازدواج دختران در سطح استان طی سال ۹۶ اظهارکرد: “دخترانی که زیر ۱۱ سال ازدواج کردند ۱۲ مورد، ۱۲ سال ۲۵ مورد، ۱۳ سال ۶۳ مورد، ۱۴ سال ۱۲۴ مورد، ۱۵ سال ۲۲۵ مورد، ۱۶ سال ۲۵۸ مورد، ۱۷ سال ۳۱۲ مورد و زیر ۱۸ سال ۳۸۴ مورد بوده است ادامه مطلب »

چرا خشونت علیه زنان نادیده گرفته می شود

چرا ما به‌عنوان یک انسان یا شهروند به خشونت نسبت به همنوع خود بی‌تفاوت هستیم؟ چرا وقتی ما شاهد یک خشونت خیابانی هستیم بر خود فرض می‌دانیم که مثلاً دو نفر را از همدیگر جدا کنیم یا اینکه به پلیس خبر بدهیم اما در مورد خشونت علیه زنان یا خشونتی که در خانه صورت می‌گیرد عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهیم؟ ادامه مطلب »

کم آبی، بحران اقتصادی یا مولفه اثر گذار سیاسی در آینده ایران؟

از زمان مشروطه تا کنون، گروه های مبارزاتی مختلفی برای ایجاد دموکراسی، آزادی بیان و مواردی از این دست، در ایران شکل گرفت و در دوره های مختلف تاریخی، افرادی دستگیر، کشته و سرکوب شدند. اما سابقه نداشت، نیروهای امنیتی، برای مقابله با تجمع کنندگانی که به دلیل کم آبی دست به اعتراض زده اند، وارد عمل شوند و دست به خشونت بزنند. بر خلاف آن که مشکل کم آبی، کم و بیش در برخی از نقاط ایران داستانی همیشگی بود ادامه مطلب »

۷۰ درصد زنان جامعه در زمره بدحجاب‌ها قرار دارند

مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی به بررسی عوامل مؤثر بر اجرایی شدن سیاست‌های حجاب و راهکارهای پیش رو در این خصوص پرداخته است. این گزارش تاکید می کند که حجاب شرعی تنها برای حدود ۳۵ درصد افراد جامعه ارزشمند است و نزدیک به ۷۰ درصد جامعه یا اعتقادی به حجاب ندارند یا جزو بدحجاب‌ها هستند

مطالعه‌ی پیوند جنبش کوئیر و جهانی‌سازی

در زمینه‌ی گسترش ارتباطات از طریق شبکههای حمایتی

 اعضای جامعه ی انسانی کوئیر خود بخش جدایی ناپذیر از جنبش های مبارزاتی و عدالتجویانه هستند که وجود آنان به اندازه ی کافی برسمیت شناخته نمی شود، در حالیکه عنصر انسانی با هویتی چندگانه از پارادیمی منحصر به فرد  از تجربه ی سرکوب سیاسی، تبعیض  های اجتماعی و محرومیت های طبقاتی است. عدالت اجتماعی بدون حمایت از حقوق جامعه ی انسانی کوئیر و پیوند محوری میان فرم های گوناگون سرکوب و تبعیض میسر نخواهد بود ادامه مطلب »

«نداری» پسر ۱۲ ساله آبادانی را به «دار» آویخت

دوچرخه و موبایلش تنها دارایی‌هایش بودند. دلخوشیِ دنیایش با از دست‌دادن این دارایی‌ها تمام شد، زندگی برایش پوچ شد و پروفایل واتس‌اَپش پر از غم و ماتم شد. «خودکشی عشق منه»، «تو اوج جوونی شدم یه روانی» اینها آخرین نوشته‌های پروفایلش بود. بعد یک طناب و یک صندلی و بعد هم تمام. میثم ۱۲ ساله به زندگی خودش برای همیشه پایان داد؛ آن هم در حالی ‌که مادرش برای خرید به بیرون از خانه رفته بود و خواهر ۵ ساله‌اش هم در خانه خوابیده بود. پسربچه ۱۲ ساله جان داد تا دیگر فقر را تحمل نکند…/ ادامه مطلب »

سرنوشت مشابه پرونده تجاوزها در ایرانشهر با اسیدپاشی ها در اصفهان؟

بر اساس اطلاعات به دست آمده از برخی از قربانیان و یا شاهدان عینی، متجاوزان لباس نیروی انتظامی و یا نظامی بر تن داشته اند و به زور اسلحه دختران را ربوده اند. انتشار خبر تجاوز گروهی به دختران ایرانشهر، موجب راهپیمایی اعتراض آمیز مردم این شهر شد. آن ها در پلاکاردهایی به “ناامنی” شهر اعتراض کردند. اگرچه این خبر با واکنش مسئولین و اعلام انزجار و اعتراض گروهی از مردم محلی و حتی کاربران فضای مجازی همراه بود و با قربانیان همدلی شد ولی در عین حال یکی از نگرانی ها در مورد این حادثه، نحوه برخورد خانواده ها با این دختران است. ../ ادامه مطلب »

روایت چند زن از مقاومت در برابر آزار جنسی

دکتر رابعه موحد؛ روان‌شناس می‌گوید: «همیشه باید قربانیان در مقابل آزارهای خیابانی مقاومت کنند و سعی در رسوا کردن آزارگر داشته باشند. این به خودشان هم کمک می‌کند تا از نظر روحی کمتر ضربه بخورند..بسیاری از قربانیان آزارهای جنسی به خاطر سکوتی که در مقابل آزارگر داشته‌اند تا مدت‌ها خودشان را سرزنش می‌کنند: «سکوت فضا را برای ادامه آزار مهیا می‌کند. گاهی اوقات آزارگر سکوت را علامت رضایت می‌بیند و با وقاحت بیشتری کارش را ادامه می‌دهد.»../ ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی