امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

Archive for ژانویه 15th, 2019

چالش‌های پیش روی زنان در شرایط بحران اقتصادی چیست؟*

در چند سال گذشته نظام اقتصاد سیاسی سرمایه‌داری و به تعبیری دولت سرمایه‌داری کنونی ایران با بحران مواجه بوده است؛ بحرانی که در ماه‌های اخیر با تحریم‌های گسترده علیه ایران و سقوط ارزش ریال به نقطه اوج خود خواهد رسید. در این میان لبۀ تیز این بحران و نیروی ویرانگر آن بیش از همه متوجه کارگران، زنان و دیگر گروه‌های تحت ستم و محروم خواهد بود. از آنجا که نابرابری جنسیتی و جنس‌گرایی عمیقاً در ساختار روابط اقتصاد جاری نهادینه شده است، بیشترین آسیب‌ها به زنانی می‌رسد که تحت ستم‌های چندگانه قرار دارند. زنان ساکن در زیستگاه‌های غیررسمی، زنان مهاجر، زنان کارگر، زنان در مشاغل غیررسمی، زنان روستایی، زنان بلوچ، زنان سنی، زنان مرزنشین و … ادامه مطلب »

«لبخند می‌زنند، دروغ می‌گویند و مردم را گرسنه نگه می‌دارند»

نامه سه زندانی محبوس در بند زنان زندان اوین؛ صبا کرد افشار، یاسمن آریانی و آذر حیدری، سه زندانی محبوس در بند زنان زندان اوین در نامه‌ای سرگشاده ضمن اشاره به وضعیت معیشتی مردم ایران و گرانی گفته‌اند «همه چیز شبیه قتل‌ها، بازداشت‌ها و خفقان موجود در دهه ۶۰، ۷۰ و سال ۸۸ است. با این تفاوت که به مردم لبخند می‌زنند دروغ می‌گویند و مردم را گرسنه نگه می‌دارند». این سه زندانی در جریان اعتراضات مردادماه سال جاری در تهران بازداشت و به اتهام اخلال در نظم عمومی هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند… ادامه مطلب »

شکنجه در ایران: تخلف‌ یک بازجو یا روش یک نظام؟

Galerie 50 Jahre Amnesty International AI In mehr als 70 Staaten der Welt wird gefoltert (picture-alliance/dpa)براساس ماده یک کنوانسیون بین‌المللی منع شکنجه «هر عمل عمدی که بر اثر آن درد یا رنج شدید جسمی یا روحی علیه فردی به منظور کسب اطلاعات یا گرفتن اقرار از او و یا شخص سوم اعمال می‌شود، شکنجه نام دارد. قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز در اصل سی و هشتم آورده است: «هرگونه‏ شکنجه‏ برای‏ گرفتن‏ اقرار و یا کسب‏ اطلاع‏ ممنوع است. علاوه بر این در قانون مجازات اسلامی نیز شکنجه نفی‌شده است. در ماده ۱۶۹ قانون مجازات اسلامی آمده است: «اقراری که تحت اکراه، اجبار، شکنجه و یا اذیت و آزار روحی یا جسمی أخذ شود، فاقد ارزش و اعتبار است و دادگاه مکلف است از متهم تحقیق مجدد نماید»… ادامه مطلب »

صدمین سالگرد قتل رزا لوکزامبورگ، نظریه‌پرداز، مبارز و شخصیت برجسته جنبش کارگری

رزا لوکزامبورگ در ۱۵ ژانویه‌ ۱۹۱۹ در سن ۴۸ سالگی به همراه کارل لیبکنشت در شهر برلین توسط نیروهای گارد که پس از پایان جنگ تشکیل شده بود بازداشت شد. جنایتکاران بعد از شکنجه‌های وحشیانه با شلیک گلوله‌‌ای به شقیقه‌اش به زندگی این مبارز و شخصیت برجسته جنبش کارگری آلمان پایان دادند و پیکر بی‌جانش را در کانال آبی در برلین انداختند. جسد رزا لوکزامبورگ پس از چهار ماه از آب گرفته شد. زندگی رزا لوکزامبورگ الهام‌بخش زنان مبارز جهان بوده و هست… ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی