امروز:   فروردین ۱۰, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی

Archive for آگوست, 2019

۱۱ سال و نیم حبس و ۷۴ ضربه شلاق برای یک فعال کارگری؛ حکم عاطفه رنگریز ابلاغ شد

عاطفه رنگریز، فعال کارگری و کنشگر زنان که از ۱۱ اردیبهشت سال جاری (روز جهانی کارگر) در زندان به سر می‌برد، به ۱۱ سال و شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب محکوم شد. عاطفه رنگریز، متولد ۱۳۶۷، مجرد و فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی از «دانشگاه تربیت مدرس» است. او به همراه ندا ناجی دیگر فعال کارگری و کنشگر زنان و مرضیه امیری خبرنگار روزنامه شرق و جمع دیگری، در تجمعات روز جهانی کارگر، در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. اما پس از چند روز، به دلایل نامشخص به زندان قرچک ورامین منتقل شد که تاکنون در آنجا به سر می‌برد. ادامه مطلب »

مصائب مادرانی که سرپرست هستند ولی رسمیت ندارند

مصائب مادرانی که سرپرست هستند ولی رسمیت ندارند

این روزها در فضای شبکه‌های اجتماعی، درد دل مادرانی شنیده می‌شود که با وجود داشتن حضانت فرزندشان، توان آن را ندارند بدون حکم دادگاه و موافقت دایره سرپرستی، کارهایی را که برای کودک خود لازم می‌دانند، به‌راحتی انجام دهند، کارهایی مانند درمانهای غیراورژانسی، تغییر محل تحصیل، رفتن به سفر و… ادامه مطلب »

موج جدید سرکوب و احکام بی‌سابقه؛ نشانه استیصال نظام

دامنه و شدت برخوردهای امنیتی در هفته‌های گذشته بالا و بعد از دهه شصت بی‌سابقه بوده است. برخوردهای اخیر بیشتر از آنکه اقتدار نظام را نمایان سازد، استیصالش را آشکار می‌کند. به‌نظر می‌رسد آستانه تحمل بخش مسلط قدرت، دستگاه امنیتی و قوه قضاییه به نحو محسوسی کاهش یافته و این پیام را به جامعه و به‌خصوص نیروهای معترض به وضع موجود ارسال می‌کند که نافرمانی و اعتراض، تاوانی سنگین و هزینه‌ای به‌مراتب بیش از گذشته دارد… ادامه مطلب »

کشتار۶۷ را نه فراموش میکنیم و نه آمران و عاملان این جنایات را می بخشیم!

تا مبارزه برای دادخواهی و عدالت طلبی وجود دارد، جنایت علیه بشریت نه فراموش و نه شامل مرور زمان می شود. گذشت سال ها نمی تواند کشتار فجیع دهه ی شصت و به ویژه قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷، و بطور کلی تمام جنایاتی را که جمهوری اسلامی از فردای روی کار آمدن تا به امروز در ایران مرتکب شده و هم چنان ادامه می‌دهد را در هاله ای از فراموشی فرو ببرد و بی تردید آمران و عاملان این جنایت ها روزی باید در دادگاه های علنی و عادلانه محاکمه و مجازات شوند…/ ادامه مطلب »

«در حمایت از زندانیان سیاسی به دنبال “پرونده جذاب” نباشیم»

تا زمانی که این نگاه تبعیض‌آمیز و تفکیک‌مدار در بطن حرکت‌های حمایتی وجود دارد، تا وقتی که نگاه‌ها تنها روی «اوین» و «رجایی شهر» متمرکز است، تا زمانی که نام تعدادی از زندانیان سیاسی سرشناس مرتبا تکرار می‌شود و باقی زندانیان به «عدد» تقلیل می‌یابند، تا وقتی که همین امکانات محدود موجود را به یک اندازه در بین زندانیان سیاسی تقسیم نکنیم، در عمل شاهد شکل‌گیری حرکتی جمعی و موثر در حمایت از تمام زندانیان سیاسی نخواهیم بود. حمایت از زندانیان‌مان باید به یک انگیزه و دلیل برای کار مشترک تبدیل شود…/ ادامه مطلب »

منع اشتغال زنان، خشونت پنهان در خانواده‌ها

منع اشتغال زنان در خارج خانه از جمله سنت‌های ظالمانه و بخشی از خشونت‌های پنهان علیه زنان در خانواده‌های سنتی است که از سوی نهادهای مذهبی نیز حمایت می‌شود. دختران و زنانی که به دلیل مخالفت پدر یا شوهر اجازه کار کردن پیدا نمی‌کنند، معمولا نه حمایتی قانونی دارند و نه افکار عمومی به تضییع حقوق آنها حساس است…/ ادامه مطلب »

نامه سرگشاده به قاتلان پدرم!

رژیم تهران در رابطه با بزرگترین پاکسازی مخالفین در تاریخ جمهوری اسلامی که بیست[ ۳۱] سال پیش انجام گرفت، تاکنون سکوت کرده. تا امروز گواهی رسمی فوت پدرم از هیچ مرجعی صادر نگردیده و محل دفن او نیز معلوم نیست تا حداقل بتوان به آنجا رفت. شاید باقیمانده جنازه اش در یک گور دسته جمعی در گورستان خاوران تهران است. وزارت امور خارجه ایران در جواب سفارت آلمان در سال ۱۳۷۰ در یک سطر “درگذشت [ اعدام]فرد نامبرده” را تائید می کند…/ ادامه مطلب »

گرتا تونبرگ در نیویورک خطاب به ترامپ: به توصیه‌‌های علمی گوش کنید!

گرتا تونبرگ، فعال نوجوان محیط زیست بعد از دو هفته سفر پرمخاطره به نیویورک رسید. او گفت که “جنگ بشر با طبیعت باید متوقف شود”. این نوجوان ۱۶ ساله سوئدی به ترامپ پیشنهاد کرد که به توصیه‌های علمی گوش کند. قرار است تونبرگ در نشست زیست محیطی سازمان ملل در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹ شرکت کند. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، شخصا او را به این نشست دعوت کرده است…/ ادامه مطلب »

دور باطل مبارزات سیاسی در ایران

در فضای سیاسی ایران شرایط به گونه ای رقم خورده، که جامعه نسبت به زندانیان سیاسی رابطه ای احساسی و دلسوزانه برقرار کرده است. شکی نیست که افراد پس از بازداشت مورد شدیدترین فشارها قرار می گیرند، اما واکنش جامعه صرفا ایجاد رابطه ای عاطفی با این عناصر پیشرو و معترض است و معمولا اندیشه و باور معترضین و انتقادهایی که ختم به بازداشت و زندان می شود، مورد بررسی قرار نمی گیرد. یک فردِ پیشرو که مورد غضب حکومت قرار گرفت، قطعاً حرفی برای گفتن دارد…/ ادامه مطلب »

از خاطرم نگذشته‌ای

بنشسته‌ام بر خاکتان با مادران خاوران
گلها به‌دست با یادتان با مادران خاوران…

ادامه مطلب »

«گل سرخ، گُرِ سرب» شعری از محمد نجفی وکیل زندانی در زندان اراک

Quellbild anzeigenمحمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر زندانی در زندان اراک با انتقال به بند عمومی به اعتصاب غذای خود پایان داد. وی  از روز شنبه ۲۶ مرداد در پی انتقال به قرنطینه زندان اراک دست به اعتصاب غذا زده بود. آقای نجفی پیشتر در چند پرونده مختلف به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مطالب در فضای مجازی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود. محمد نجفی پس از بازداشت بابت عناوین اتهامی مختلف مجموعا به ۱۹ سال حبس محکوم شده  که هم اکنون در زندان اراک در حال تحمل حبس است.

ادامه مطلب »

نگاهی به «لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت»، آن چه دارد و آن چه ندارد

دیری‌ست که «خشونت» علیه زنان در محافل دانشگاهی و کنشگری ایرانی تبدیل به موضوع قابل توجه و تأملی شده است. این نوع خشونت چه از نوع خشونت عمومی‌ای باشد که زن‌ستیزانه علیه زنان در محیط‌های عمومی اعمال می‌شود، چه از انواع خشونت خانگی باشد که توسط اعضای مختلف خانواده صورت می‌گیرد، بیش از آن که هم‌چون دهه‌های پیشین موضوع اعتراض باشد، در تحقیقات مختلف دانشگاهی تحت مطالعه کمی و کیفی و آماری قرار گرفته و ابعاد گسترده‌تری از آن شناسایی شده است. ../ ادامه مطلب »

عفو بین الملل : اعدام‌های سال ۶۷ جنایتی که پرونده آن هنوز باز است

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای مطبوعاتی که در آستانه‌ی ۷ شهریور، «روز جهانی قربانیان ناپدیدسازی قهری»، منتشر کرده می‌گوید امتناع مستمر مقام‌ها و مسئولان ایرانی از افشای سرنوشت و محل دفن هزاران مخالف و دگراندیش سیاسی، که در جریان کشتار زندانیان در سال ۱۳۶۷ قهراً ناپدید شده و طی روالی فراقضایی اعدام شدند، بحرانی به وجود آورده که جامعه‌ی جهانی چندین دهه آن را عمدتاً ندیده گرفته است. این نهاد حقوق‌بشری می‌گوید اعدام‌های سال ۶۷ جنایتی است که پرونده آن هنوز باز است…/ ادامه مطلب »

«لازم است به خودمان تلنگر بزنیم»

دستگیری‌های گسترده، حکم‌های سنگین و شرایط اسف­بار زندان‌ها فاجعه ای است که دل­مان را به درد می­‌آورد. این فشارها نه تنها زخم‌­های درمان­‌ناپذیر بر تن و روان زندانیان هستند، بلکه در ارعاب جامعه بی اثر نیستند. اعتراض به این سرکوب‌ها به همراه همبستگی با زندانیان سیاسی و خواسته هایشان وظیفه ما است…/ ادامه مطلب »

سرنوشت مبهم لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت

Photo: grigvovan/depositphotos.comلایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت بعد از گذشت سال‌ها هنوز از قوه قضاییه به دولت بازنگشته است. چندی پیش مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با اشاره به موانعی که در این لایحه وجود دارد، گفت که از نظر آن معاونت لایحه تأمین امنیت زنان، مناسب و جامع است و فقط امضای ریاست قوه قضاییه کافی است تا به دولت ارجاع داده شود. البته با انتخاب شدن ابراهیم رئیسی به ریاست جدید قوه قضاییه نیز مشکل حل نشد و لایحه مزبور همچنان معطل مانده است…
ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی