امروز:   فروردین ۳۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
آوریل 2024
د س چ پ ج ش ی
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
آخرین نوشته ها

۹ کارگر اعتصابی در شکنجه خانه هایی که اسماعیل بخشی اسیر بود

حمایت تشکل‌های دانشجویی از اسماعیل بخشی
نه کارگر اعتصابی در خوزستان هفته ها است در همان شکنجه گاه هایی زندانی هستند که اسماعیل بخشی و سپیده ی قلیان در آن ها تا سر حد مرگ شکنجه شده اند. کسی نمی داند دنده های چند نفر دیگر از آنان را شکسته اند. حمایت از خواسته ی اسماعیل بخشی را با مبارزه ی پیگیرانه برای آزادی نه کارگر زندانی در خوزستان همراه سازیم

 

 

 

***

 

 

 

درخواست اسماعیل بخشی از وزیر اطلاعات برای مناظره پیرامون شکنجه هایی که به او در دوران بازداشتش داده شده است، انعکاس گسترده ای در افکار عمومی یافته است، بازتاب نامه ی او تا اندازه ای بوده است که عوامل حکومت را نیز به عکس العمل واداشته و تعدادی از نمایندگان مجلس اسلامی خواهان «توضیح» وزیر اطلاعات در این زمینه شده اند. تردیدی نباید کرد که نامه ی اسماعیل بخشی حکومت را در برابر بحرانی نظیر حادثه ی کوی دانشگاه تهران و قتل های زنجیره ای قرار داده است. بسیاری از واکنش هایی که توسط وابستگان به حکومت صورت می گیرد، تقلاهایی است که در چارچوب رقابت های جناحی و در عین حال برای «جمع کردن» این رسوایی بزرگ وزارت اطلاعات دولت اعتدال و سایر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و کل حکومت جمهوری اسلامی صورت می گیرد. از همان نوع تقلاهایی که در جریان هر پرونده ی بزرگی که به عملکرد نهادهای اطلاعاتی مربوط می شد، از جمله حادثه ی کوی دانشگاه تهران، قتل های زنجیره ای و نظایر آن با آن مواجه بوده ایم.

هیچ کدام از این وضعیت ها به آن معنا نیست که جنبش کارگری، فعالین سیاسی و اجتماعی و نهادهای دموکراتیک حتی ذره ای در حمایت از خواست اسماعیل بخشی به خود تعلل راه دهند. شکنجه پیش از اسماعیل بخشی بوده است و بعد از او هم خواهد بود، اما شکنجه ی او و نامه های افشاگرانه اش به دلایل گوناگونی موجب شده است که چهره ی شکنجه گر حکومت اسلامی بیش از پیش در معرض داوری همگانی قرار بگیرد و از این نظر مناسب است که فعالین سیاسی و اجتماعی پیشتاز حمایت از خواست اسماعیل بخشی بشوند و امکان مانورهای حکومتی بر روی آن را سلب کنند.

جای تردید نیست که حکومت منکر شکنجه در زندان است و در هر میزگرد یا دادگاهی سخنی جز انکار از زبان قاضی حکومتی و وزیر اطلاعات نمی توان انتظار داشت، اما نفس وادار کردن حکومت به گفتگوی رو در رو در برابر نگاه میلیون ها ایرانی با یک شکنجه شده و قربانی دستگاه های اطلاعاتی – امنیتی، پیروزی مقاومت همه ی مردم در برابر حکومت شکنجه گر است. مطالبه ی اسماعیل بخشی، صرف نظر از آن که چنین میزگردی برپا شود و یا نه و بخشی و نماینده حکومت آنجا چه سخنی مبادله کنند، به چالش کشیدن حکومت در گستره ی کشوری و پیشروی جنبش است.

آن بخش از نیروهای حکومتی اصلاح طلب که خواهان «توضیح» وزارت اطلاعات شده اند، اگر قصد فریبکاری ندارند، هم اکنون در همین مجلس رژیم از این امکان برخوردارند که طرح های قانونی برای مقابله با شکنجه و پایان دادن به بگیر و ببند مخالفان را به مجلس بیاورند و برای آزادی ده ها زندانی سیاسی که با پرونده سازی حکومتی در زندان ها محبوس هستند، اقدام عملی بکنند. آن ها اگر فریبکار نیستند، لازم نیست منتظر پاسخ وزیر اطلاعات به اسماعیل بخشی بمانند و می توانند او را به عنوان وزیری که وزارتخانه اش تا سر حد مرگ شکنجه می کند به مجلس فرا بخوانند و اگر راست می گویند می توانند همین امروز از تریبون هایی که در اختیار دارند خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط دیگر کارگران زندانی شوند.

حقیقت هولناک این است که اسماعیل بخشی در وضعیتی که توصیف کرده، تنها نبوده است. هم اکنون دست کم ۹ کارگر اعتصابی در همان شکنجه گاه هایی اسیرند که اسماعیل بخشی در آن ها تا سر حد مرگ شکنجه شده است. هشت کارگر اعتصابی فولاد اهواز و نیز علی نجاتی کارگر بازنشسته ی هفت تپه هفته ها است که در دست شکنجه گران اسیرند و کسی به درستی از سرنوشت آن ها و وضعیتی که در آن قرار دارند اطلاعی ندارد. هیچ دور از انتظار نیست که شکنجه گران وزارت اطلاعات با آن ها همان رفتاری را در پیش گرفته باشند که با اسماعیل بخشی و سپیده ی قلیان در پیش گرفتند. کسی نمی داند دنده های چند نفر از این کارگران زیر مشت و لگد «سربازان گمنام امام زمان» شکسته است و آن ها در چه وضعیت طاقت فرسایی قرار دارند.

حمایت از خواسته ی اسماعیل بخشی را با مبارزه ی پیگیرانه برای آزادی نه کارگر زندانی در خوزستان همراه سازیم و مانع رخ دادن فاجعه هایی بیشتری نظیری آن چه بر سر اسماعیل بخشی آمده است، بشویم.
اخبار روز –
ــــــــــــــــــــــــــــــــ

به نقل از رادیو فرانسه:حمایت تشکل‌های دانشجویی از اسماعیل بخشی؛ علی مطهری: هنوز درون وزارت اطلاعات نیروهای خودسر فعالند
غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه ایران، در واکنش به ادعای اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران نیشکر هفت تپه اهواز، مبنی بر شکنجه او در دوران بازداشت، گفت: هم از دیگران شنیدم و هم خودم دیدم نامه‌ای به وزیر اطلاعات داده است که باید این وزارتخانه پاسخ دهد و خودشان پیگیری کنند. اسماعیل بخشی، در نامه‌ای خطاب به محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، ضمن گلایه از ستمی که به او در دوران بازداشت رفته، وزیر اطلاعات را به یک مناظره تلویزیونی دعوت کرد.

سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز یک‌شنبه ۱۶ دی، با بیان اینکه “طبق روال وزارت اطلاعات رسیدگی می‌کند”، افزود: “اگر خود این فرد به قوه قضائیه مراجعه کند صد در صد رسیدگی می‌شود اما اینکه مدعی‌العموم ورود می‌کند یا نه خبر ندارم”.

اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران نیشکر هفت تپه اهواز در جریان اعتراض‌های کارگری این شرکت بازداشت شد و نزدیک به یک ماه در بازداشت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بود. این فعال کارگری، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به محمود علوی، ضمن شرح کوتاهی از دوران بازداشت خود و شکنجه‌های آن دوران، نوشته است: ۲۵ روز ناعادلانه در بازداشت بوده است و رنج و مصائبی بر وی تحمیل شده است که برای رهایی از آنها به داروهای اعصاب و روان پناه آورده است.

بدنبال انتشار نامه اسماعیل بخشی خطاب به وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، ۳۴ تشکل دانشجویی ضمن حمایت از این درخواست، برای برگزاری مناظره اعلام آمادگی کردند.

علی مطهری، نائب رییس مجلس شورای اسلامی، هم در یادداشتی در روزنامه اعتماد، با برشمردن توضیحات اسماعیل بخشی در خصوص شکنجه‌هایی که در دوران بازداشت بر وی اعمال شده و شنود مکالمات شخصی او، نوشته است: اگر صحبت‌های آقای بخشی صحت داشته باشد، باید مجرمان در اسرع وقت معرفی شده و به مجازات برسند.

در ادامه مطلب علی مطهری آمده است: “به هر حال وزیر اطلاعات باید پاسخ قانع کننده بدهد. در غیر اینصورت مجلس وظیفه دارد که از مظلوم و حقوق شهروندی دفاع کند. اگر ادعاهای آقای بخشی واقعیت داشته باشد معلوم می‌شود که هنوز درون وزارت اطلاعات، نیروهایی هستند که خیال می‌کنند برای حفظ نظام از هر وسیله‌ای می‌توان استفاده کرد”.

بر پایه برخی گزارش‌ها، فراکسیون امید مجلس، در جلسه روز یک‌شنبه، از مسئولان وزارت اطلاعات برای بررسی اظهارات اسماعیل بخشی و ارائه گزارش دعوت کرده است.

با وجود واکنش‌های وسیع فعالان سیاسی و کارگری نسبت به ادعاهای اسماعیل بخشی، استاندار خوزستان، شکنجه شدن این فعال کارگری را تکذیب کرده است.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان که با پایگاه اینترنتی جماران مصاحبه کرده، گفت: “من امروز موضوع شکنجه را از دستگاه‌های ذیربط جویا شدم، آنها به شدت چنین مسئله‌ای را تکذیب کردند و گفتند که مدارک و مستنداتی در اختیار دارند که شکنجه‌ای در کار نبوده است”.

۱۶ ذی ۹۷

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی