امروز:   فروردین ۱۰, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
مارس 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

انتقاد فعالان زن به کنسرت ماریا کری در عربستان

ماریا کری خواننده‌ی نامدار آمریکایی این هفته در عربستان روی صحنه می‌رود. بسیاری از فعالان حقوق زنان از این تصمیم برآشفته‌اند و کنسرت او را بزک کردن چهره‌ی حکومتی می‌دانند که کارنامه‌ی حقوق‌بشری آن مصیبت‌بار است. به باور منتقدان، ماریا کری با اقدام خود بویژه دستاوردهای فعالان زن عربستان سعودی را بر باد می‌دهد. در این میان زنان سعودی اجازه دارند رانندگی کنند، اما فعالانی که خواهان این حق شده بودند هنوز در زندان به سر می‌برند

 

 

 

 

***

 

 

 

 

به گزارش دویچه وله، کنسرت ماریا کری، خواننده‌ی آمریکایی که پنجشنبه‌ی این هفته ۱۱ بهمن (۳۱ ژانویه) در شهرک اقتصادی “ملک عبدالله” واقع در شمال بندر جده برگزار می‌شود، در شبکه‌های اجتماعی با واکنش‌های فراوانی روبرو شده است.

مونا الطحاوی، روزنامه‌نگار مصری‌تبار آمریکایی و فعال مدنی می‌پرسد که آیا ماریا کری می‌داند با برگزاری کنسرت در عربستان چه می‌کند؟ آیا او از وضعیت زنان در کشور پادشاهی عربستان آگاه است؟ او از ماریا کری می‌خواهد که بار دیگر درباره‌ی تصمیم خود بیندیشد.

نظر قریب به اتفاق فعالان توییتر این است که اگر ماریا کری در عربستان روی صحنه برود، به زنان سعودی خیانت می‌کند؛ زنانی که کماکان از قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی در کشور پادشاهی عربستان در رنج هستند. به باور منتقدان، ماریا کری با اقدام خود بویژه دستاوردهای فعالان زن عربستان سعودی را بر باد می‌دهد.

علیا الهذلول فعال حقوق زنان که در بلژیک زندگی می‌کند در توییتی برای خواننده‌ی آمریکایی نوشته است که خواهرش لجین الهذلول از ماه مه ۲۰۱۸ در زندان سعودی است. جرم او این است که با دیگر زنان فعال مدنی از حق رانندگی زنان در عربستان سعودی پشتیبانی کرده بود. البته در این میان زنان سعودی اجازه دارند رانندگی کنند، اما فعالانی که خواهان این حق شده بودند هنوز در زندان به سر می‌برند.

گشایش در صنعت سرگرمی

اگر ماریا کری در عربستان سعودی روی صحنه برود، باید آن را دست‌کم از نظر تبلیغاتی موفقیتی برای دولت این کشور ارزیابی کرد. تا کنون ستارگان بین‌المللی مانند انریکو ایگلسیاس و دیوید گتا در عربستان کنسرت برگزار کرده‌اند.

پایگاه اینترنتی بلومبرگ می‌نویسد که از زمانی که بن سلمان ولیعهد عربستان فضای صنعت سرگرمی را اندکی گشوده است، ماریا کری نخستین ستاره‌ی زن معروفی است که در عربستان روی صحنه می‌رود.

بلومبرگ می‌افزاید که کنسرت ماریا کری کمک خواهد کرد که بخش سرگرمی عربستان برای سرمایه‌گذاران منطقه‌ای و جهانی جذاب شود.

امانی العیسی، فعال مدنی سعودی که در استرالیا زندگی می‌کند در گفت‌وگویی با دویچه وله می‌گوید: کنسرت یک سوپراستار، آن هم یک سوپراستار زن در عربستان از این جهت مساله‌دار است که امر گشایش اجتماعی، واقعیت زندگی زنان سعودی را بازتاب نمی‌دهد. حتی اگر زنان سعودی بخواهند به این کنسرت بروند، به موافقت قیم‌های مذکر خود نیازمندند.

العیسی می‌افزاید که زنان در روند گشایش کنونی، نقشی فرعی دارند. آنچه ما شاهد آن هستیم یک گشایش واقعی اجتماعی نیست، بلکه گشایشی صرفا در بخش سرگرمی است که با گشایشی اقتصادی همراه است و فقط بخش کوچکی از جامعه از آن سود می‌برد.

تغییرات گام به گام

اما عرفات الماجد عضو شورای دولت محلی قطیف، این مساله را به گونه‌ی دیگری می‌نگرد. او می‌گوید باید این واقعیت را به رسمیت شناخت که زنان عربستان اکنون حق دارند وارد مراکز تفریحی شوند. این امر باعث تغییرات زیادی شده است که تاثیر مثبت خود را بر روی وضعیت زنان هم می‌گذارد.

الماجد در گفت‌وگو با دویچه وله می‌افزاید: باید به حکومت پادشاهی عربستان فرصت داد. من اطمینان خاطر دارم که تغییرات در عربستان فراخواهد رسید و این امر حتی در رویارویی با قوانین مردانه متوقف نخواهد شد. او همزمان به مرزهای این تغییرات نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: البته طبیعی است که این به معنی رفع کامل این قوانین نخواهد بود، زیرا میراث اسلامی التزام‌آور است، اگر چه قانون را می‌توان تنظیم کرد.

گفتنی است که ماریا کری خودش تا کنون درباره‌ی برنامه‌‌ی کنسرتش در عربستان چیزی نگفته است. اما فعالان حقوق زن در منطقه از او می‌خواهند که این کار را بکند. زیرا او در کشوری روی صحنه می‌رود که در آن یکسری از زنان به خاطر بیان علنی نظر خود باید هزینه‌ی سنگینی بپردازند.

۱۲  بهمن ۹۷

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی