امروز:   فروردین ۳۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
آوریل 2024
د س چ پ ج ش ی
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
آخرین نوشته ها

شصت و چهارمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ده دسامبر، روز جهانی حقوق بشر مناسبت و تریبونی سراسری است که همه به یاد آوریم و به حکمرانان غافل و…دنیا نشان دهیم و ثابت کنیم؛ ما قبل از آنکه مرد یا زن، مدهبی یا غیر مذهبی، سفید یا سیاه، کرد یا فارس، ایرانی یا افغانی، دگرجنسگرا یا هم جنسگرا، مسلمان یا بهائی باشیم؛ انسانیم و برابر!

*****

مازنان ـ ده دسامبر، روز جهانی حقوق بشر مناسبت و تریبونی سراسری است که همه به یاد آوریم و به حکمرانان غافل و…دنیا نشان دهیم و ثابت کنیم؛ ما قبل از آنکه مرد یا زن، مدهبی یا غیر مذهبی، سفید یا سیاه، کرد یا فارس، ایرانی یا افغانی، دگرجنسگرا یا هم جنسگرا، مسلمان یا بهائی باشیم؛ انسانیم و برابر!

اعلامیه ی ۳۰ ماده ای حقوق بشر، حاصل مبارزات و تکامل جامعه انسانی،که هم اکنون آیین نامه ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل است ، درده دسامبر ۱۹۴۸ از تصویب مجمع عمومی سازمان بین الملل گذشت. هدف این اطلاعیه جهانی و میثاق های آن تامین حقوق برابر و آزادی، بدون هیچگونه تمایزی برای همه ی مردم کشورهای عضو، صرف نظر از جنس و هویت جنسیتی، نژاد، زبان، رنگ، مذهب، عقیده و محل تولد، توسط دولت ها است.

مقاد این اعلامیه اسکلت و بنیان قانون اساسی کشورهایی را تشکیل می دهد که حقوق برابر فرهنگی ، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را برای آحاد ملت بدون اگر و مگر در کشورداری برسمیت می شناسند.

با توجه به اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، ایران یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان ارزیابی شده است ولی حکومت ایران خود را عالم الاعلم ، منادی مهروزی اسلامی و هر زوری را از این زوایا بر خلق الالله روا می داند!؛ خوب باید از این دولت ـ مردان و زنان پرسید بالاخره شما در یک خانواده جهانی ـ انسانی قرار دارید، مگر امکان دارد سیاست و شیوه حکومت داری شما «عطوفت گران اسلامی» خارج از ملاک و قرارداد جامعه انسانی موجود، مورد ارزشیابی قرار گیرد؟! و بی توجه به سرنوشت جامعه انسانی، افکار و موازین عمومی و  نکوهش جامعه بشری با مسئولیت گریزی  و  بدون پاسخگویی ادامه حاکمیت و سیاست کنید؟!

در این خصوص :

ـ «دولت ایران فوری نسرین ستوده و تمام فعالان حقوق بشر را آزاد کند»

کانون مدافعان حقوق بشر
• «بر اساس موازین حقوق بشری سازمان ملل حبس خانم ستوده خودسرانه و ناقض اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است و دولت جمهوری اسلامی ایران عضو هر دوی این عهدنامه هاست.»
• «کمیسر عالی از این نگران است که دولتمردان ایران اغلب اعضای خانواده فعالان حقوق بشری و وکلای دادگستری را مورد آزار قرار می دهند. دادگاه انقلاب تهران در تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۹۱ خانم معصومه دهقان، همسر وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر زندانی عبدالفتاح سلطانی را به یک سال زندان تعلیقی به مدت پنج سال و پنج سال ممنوعیت از سفر محکوم کرد. اتهام او تبلیغ علیه نظام به خاطر سفر به خارج و دریافت جایزه حقوق بشر نورنبرگ از طرف همسرش بود.»
• «پیگرد و مجازات فعالان حقوق بشر و خانواده هایشان روند آزاردهنده ای است که به قصد محدود کردن آزادی بیان، عقیده و تشکل انجام می شود.»
• «کمیسر عالی به تاکید از حکومت ایران خواست فوری خانم ستوده و تمام فعالانی را که به خاطر پیشبرد مسالمت آمیز حقوق بشر در کشور دستگیر و زندانی شده اند، آزاد کند. آزادی بیان و عقیده و گردهمایی مسالمت آمیز حقوق بشری اساسی هستند که باید مورد حمایت و احترام قرار گیرند.»
• «از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در هفته های اخیر به شدت رو به افزایش بوده است. گزارش های معتبر که مورد تایید دولت نیز قرار گرفته اند تعداد اعدام ها را در فاصله ۱۷ تا ۳۰ آبان حداقل ۳۲ مورد اعلام کرده اند، ولی بعضی منابع این تعداد را ۸۱ مورد ذکر کرده اند. ما نگران این افزایش هستیم و کمیسر عالی در آغاز نشست بیست و یکم شورای حقوق بشر نگرانی خود را از افزایش اعدام های مربوط به مواد مخدر و در انظار عمومی ابراز کرد.»
عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران نیز با اشاره به بیانیه کمیسر عالی حقوق بشر گفت: «ما هم به شدت نگران حال خانم نسرین ستوده هستیم و اعتراض او به بی قانونی های لجام گسیخته دولتمردان ایران را به حق می دانیم. خوشبختانه، خانم ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با تاکید بر نقض حقوق بین المللی از سوی حکومت ایران نشان داد که کوشش های جمهوری اسلامی ایران برای دور زدن گزارشگر ویژه حقوق بشر و دعوت از کمیسر عالی تا چه حد ناموفق مانده است. دولتمردان باید به فشار بر خانواده های زندانیان پایان دهند، در برابر خواست به حق نسرین ستوده تسلیم شوند و او و تمام زندانیان عقیدتی را آزاد کنند.»

 

ـ کمپین حمایت از ژیلا بنی یعقوب و بهمن احمدی امویی زوج روزنامه نگار زندانی
کلمه ـ محرومیت ۴ ماهه ژیلا بنی یعقوب و بهمن احمدی، زوج روزنامه نگار زندانی از ملاقات با یکدیگر
بهمن احمدی امویی از زمانی که همسرش به زندان اوین رفته ملاقات کننده‌ای نداشته، چرا که خانواده او در شهرستان زندگی می‌کنند و مادر ۸۰ ساله‌اش به دلیل بیماری قادر نیست برای دیدار او به زندان رجایی شهر کرج مراجعه کند.

 

 


ـ یادداشت مادر مادر مهسا امر آبادی روزنامه نگار دربند

مادر مهسا امر آبادی روزنامه نگار دربند در آستانه ۲۰۰ امین روز از زمان زندانی شدن دخترش در یادداشتی از روزهای سخت مهسا امر آبادی در نبود همسرش مسعود باستانی روزنامه نگار زندانی نوشته است: “من باور نمی کردم که روزی مهسا و همسرش هر دو در زندان باشند چراکه به ما گفته بودند فعلا بنا نیست همه اعضای یک خانواده را زندانی کنند.”
۲۰ آذر ۱۳۹۱

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی