امروز:   فروردین ۱۰, ۱۴۰۳    

کمپینی برای نجات درختان کهن شهر

derakhtاگر مسیرتان به  خیابان ولی عصر می‌خورد تنها کافی است کمی‌دقیق تر باشید تا درختان خشک، با شاخه‌های بدون برگ و ریشه‌های تشنه را ببینید. با این‌که متهمان زیادی از جمله ساخت‌و‌ساز، گرمی‌هوا، آفت و… برای حال ناخوش این روزهای درختان چنار ولیعصر از سوی مسئولان اعلام شده اما چه اهمیتی دارد وقتی هیچ تغییری در حال این روزهای درختان این خیابان تاریخی رخ نمی‌دهد و علل و عوامل خشکی رفع نشده و حال درختان بدتر می‌شود. ۲۴ ‌خرداد ماه خبری منتشر شد که تعدادی از درختان ولیعصر روبه روی تئاتر شهر مجددا توسط شهرداری منطقه قطع شدند

 

***

 

حال ناخوش این روزهای درختان خیابان ولیعصر(عج) نیازی به تایید و تکذیب مسئول، نهاد و سازمانی ندارد؛ اگر مسیرتان به این خیابان می‌خورد تنها کافی است کمی‌دقیق تر باشید تا درختان خشک، با شاخه‌های بدون برگ و ریشه‌های تشنه را ببینید. به گزارش ایسنا، با این‌که متهمان زیادی از جمله ساخت‌و‌ساز، گرمی‌هوا، آفت و… برای حال ناخوش این روزهای درختان چنار ولیعصر از سوی مسئولان اعلام شده اما چه اهمیتی دارد وقتی هیچ تغییری در حال این روزهای درختان این خیابان تاریخی رخ نمی‌دهد و علل و عوامل خشکی رفع نشده و حال درختان بدتر می‌شود. خشکی درختان تاریخی خیابان ولیعصر(عج) این روزها کمپین مردمی‌شده بگونه‌ای که نیکو قاسمی، دبیر این کمپین در مورد چرایی شکل‌گیری این حرکت می‌گوید: به عنوان فعال محیط‌زیست، مسائل زیست‌محیطی و جلب مشارکت مردمی‌برای حفاظت از محیطی که در آن زندگی می‌کنیم بسیار‌ مهم است.

وی ادامه می‌دهد: در روز درختکاری سال گذشته، با توجه به آلودگی هوا و مشکلات درختان ولیعصر با تعدادی از دوستانمان روی درخت‌های ولیعصر بنرهایی با شعارهای زیست‌محیطی در راستای نشان دادن ارزش درخت و تاثیر آن بر هوای کلانشهری مثل تهران، نصب کردیم که متاسفانه یک روز بعد همه توسط شهرداری منطقه جمع‌آوری شد. قاسمی‌با بیان اینکه درختان خیابان ولیعصر(عج) ثبت‌نام ملی شده و همه دارای شناسنامه هستند اما در چند سال اخیر متاسفانه این درختان نابود شدند می‌گوید: ۲۴ ‌خرداد ماه خبری منتشر شد که تعدادی از درختان ولیعصر روبه روی تئاتر شهر مجددا توسط شهرداری منطقه قطع شدند، بسیار متاثر شدم. تحقیق کردم به چه دلیل این درختان قطع شدند که شهرداری علت رو آفت و پوسیدگی اعلام کرده بود و اینکه خطر سقوط درختان وجود داشته است.

او می‌گوید: روزانه درخت‌های زیادی به واسطه پساب‌ها و آلودگی آب و خاک خشک می‌شوند؛ درختان زیادی به واسطه ساخت و ساز قطع می‌شوند. در کلانشهری مثل تهران که با معضل آلودگی به خصوص آلودگی هوا رو به رو است اهمیت درخت و فضای سبز دو چندان هست. وجود موش، عدم توجه به پساب و دورریز مغازه، ریختن سیمان و ملات‌های ساختمانی و … همه و همه به ریشه درختان آسیب میزند و آنها را خشک می‌کند. حفظ این سرمایه ها مسئولیتی است به دوش مردم و مسئولین که هیچ کدام نمی‌توانند از آن شانه خالی کنند. مغازه داری به خاطر بهتر دیده شدن تابلو مغازه‌اش درخت رو به روی مغازه را قطع می‌کند و با دادن جریمه به شهرداری خود را راحت می‌کند.

محمد حقانی،رئیس کمیته محیط‌زیست شوری شهر تهران نیز با اشاره به لزوم افزایش نظارت های اجتماعی در حوزه مسائل زیست محیطی و حفظ درختان به خبرنگار ایسنا می‌گوید: فارغ از خشک بودن یا نبودن درخت که امری کارشناسی است، آنچه که مرا متحیر کرد این توفیق اجتماعی برای حساسیت مردم به محیط زیست است. این بزرگترین پیروزی برای شهروندان ماست. روزگاری کسی حساسیت به قطع درختان نداشت اما امروز دیگر قتل عام درختان ساده نیست و مردم هوشیار با هر وسیله‌ای با این عمل زشت مقابله می‌کنند.

مردمسالاری ؛ عکس از ایسنا

۷ تیر ۱۳۹۵

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی