امروز:   فروردین ۱۰, ۱۴۰۳    

اعتراض اعضای کانون وکلا به دخالت قوه قضاییه؛ اسامی وکلای مورد تایید قوه قضاییه منتشر شد

امیر رئیسیان، از جمله وکلایی که پرونده‌های سیاسی را قبول می‌کرد٬ در این رابطه توییت کرد: “لیست تهران بخشنامه شده، تنها ٢٠ وکیل (و نیمی از آنها از میان بیش از ٢٠٠٠٠ وکیل کانون وکلا) مورد تائید رئیس قوه قرار گرفتند. نکته مهم اینکه هیچ وکیل خانمی نیست، هیچ وکیلی از مدیران کانون و یا وکلای مدافع حقوق بشر نیست. شفاها به من و برخی همکاران اعلام شده که مطلقا حق پذیرش وکالت در پرونده های سیاسی و امنیتی را نداریم چون ناممان در این لیست ٢٠ نفره نیست. حتی در دادگاه! علیرغم اینکه این لیست در دادگاه معنا ندارد وتبصره ماده ۴٨ ( وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه ) برای مرحله تحقیقات مقدماتی است.”…/

******

اسامی وکلای مورد تایید قوه قضاییه برای دادرسی در پرونده‌های سیاسی و امنیتی منتشر شد.

بر این اساس٬ ذیل اصلاحیه ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری تنها وکلای مورد تایید قوه قضاییه می‌توانند وکالت پرونده‌های سیاسی و امنیتی را برعهده بگیرند.

به گزارش زیتون از میان بیش از ۲۰هزار وکیل عضو کانون وکلا تنها محمد ساعدی٬ حسن تردست٬ جعفر پوربدخشان٬ مجتبی پناهی٬ اسماعیل سلوکی٬ کریم بخنوه٬ سیدکاظم حسینی٬ جلیل مالکی٬ علی رحیمی ایشکا٬ هادی جودوی خراسانی٬ محرمعلی بیگدلی٬ حسین مهدوی٬ حسین محبیان٬ محمدنظری٬ محمد عزیزنژاد٬ عباس حسینی٬ عباس قاسمیان٬ عبدالرضا محبتی٬ محمدرضا طاهری و رضا جعفری می‌توانند وکالت چنین پرونده‌هایی را برعهده بگیرند.

در تبصره ماده ۴۸ آمده است که در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی و همچنین جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده(۳۰۲) این قانون است در مرحله تحقیقات مقدماتی طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تائید رئیس قوه قضائیه باشد، انتخاب می کنند. اسامی وکلای مزبور توسط رئیس قوه قضائیه اعلام می شود.

اجرایی شدن این تبصره از قانون آیین دادرسی کیفری٬ اعتراض وکلا را در پی داشت.

امیر رئیسیان، از جمله وکلایی که پرونده‌های سیاسی را قبول می‌کرد٬ در این رابطه توییت کرد: “لیست تهران بخشنامه شده، تنها ٢٠ وکیل (و نیمی از آنها از میان بیش از ٢٠٠٠٠ وکیل کانون وکلا) مورد تائید رئیس قوه قرار گرفتند. نکته مهم اینکه هیچ وکیل خانمی نیست، هیچ وکیلی از مدیران کانون و یا وکلای مدافع حقوق بشر نیست. شفاها به من و برخی همکاران اعلام شده که مطلقا حق پذیرش وکالت در پرونده های سیاسی و امنیتی را نداریم چون ناممان در این لیست ٢٠ نفره نیست. حتی در دادگاه! علیرغم اینکه این لیست در دادگاه معنا ندارد وتبصره ماده ۴٨ ( وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه ) برای مرحله تحقیقات مقدماتی است.”

سیدعلی مجتهدزاده نیز در اعتراض نوشت: “جناب آقای روحانی بعنوان پاسدار قانون اساسی و بعنوان یک وکیل دادگستری از حضرتعالی توقع داریم در خصوص وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه که موجب تضییع حقوق اساس ملت نیز هست صراحتا اعلام نظر فرمایید هر چند نیک میدانیم مسئولیت اصلی در خصوص لغو مصوبه بعهده مجلس است. در خصوص عدالت و دادگاههای امنیتی حرف و حدیث زیاد بود و با اعلام لیست وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه و حذف وکلای غیر مورد تأیید حجت تمام شد، راستی نمیدانم در بیدادگاه‌های نظامی شاه و محاکمات نمایشی وکلای غیر مورد تأیید حق شرکت در محاکم را داشته‌اند یا خیر!!؟”

مصطفی ترک همدانی وکیل دادگستری نیز نوشت: “به راه بادیه رفتن بِه از نشستن باطل اگر که کام نیابم، به قدر وسع بکوشم! همکاران محترم وکلای دادگستری درباره لیست وکلای تبصره ماده ۴۸ موضع جدی و هماهنگ اتخاذ و درصدد اصلاح قانونی برآیند.”

وکلای دادگستری با استفاده از هشتگ های «وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه» و «تبصره ماه ۴۸» و «وکالت» اعتراض خود را به این موضوع نشان دادند.

۱۴ خرداد / ۱۳۹۷

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی