امروز:   فروردین ۳۰, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
آوریل 2024
د س چ پ ج ش ی
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

مردم خشمگین آبادان در اعتراض به بی‌آبی مقابل اداره آبفا تجمع کردند

صبح چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷ جمعی از مردم خشمگین آبادان در اعتراض  به کمبود آب آشامیدنی در مقابل اداره آب و فرمانداری شهر تجمع کردند. مردم می‌گویند آب آشامیدنی خوزستان به بصره و کویت صادر می‌شود. دولت تکذیب کرده. فعالان محیط زیست اما می‌گویند سپاه برای تحکیم نفوذ منطقه‌ای ایران آب کارون را به بصره صادر می‌کند. مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان هشدار داده که چنانچه پروژه برداشت ۶ میلیارد متر مکعب از سرشاخه‌‌های کارون اجرا شود، دیگر هیچ آبی به استان خوزستان نمی‌رسد…

از ویدیوهایی که در شبکه‌ای اجتماعی منتشر شده، چنین برمی‌آید که معترضان با شعار «اتحاد، اتحاد»، «آبادان، آبادان»، «بی‌غیرت بیا پایین» اعتراض خود به کمبود آب آشامیدنی در آبادان را مقابل فرمانداری و اداره آبفا شهر بیان کردند. این تجمع بدون درگیری با نیروهای انتظامی به پایان رسید.

صبح چهارشنبه ۲۰ تیر ۹۷: تجمع اعتراضی گروهی از اهالی آبادان مقابل اداره آبفا

هفته گذشته مسعود شجاعی، بازیکن تیم ملی ایران در سفر به آبادان سه دستگاه آب‌شیرین‌کن به این شهر هدیه داد. اما بحران بی‌آبی در خوزستان عمیق‌تر از آن است که با اهدای چند دستگاه آب‌شیرین‌کن از میان برداشته شود. در سال آبی جاری، رودخانه کارون با ۶۵ درصد خشکسالی روبروست. کاهش حجم آب این رودخانه باعث نفوذ دریا به کارون و افزایش شوری آب در شهرهای خرمشهر و آبادان و اعتراضات مردمی شده است. دو هفته قبل، شماری از ساکنان خرمشهر در اعتراض به نبود آب آشامیدنی و شوری آب مقابل مسجد جامع شهر اجتماع کردند و با سر دادن شعارهایی مانع از ورود امام جمعه خرمشهر به مسجد جامع شدند.

ساکنان بسیاری از مناطق ایران، از آب آشامیدنی با شوری ۴۵۰ تا ۵۰۰ میکروموس استفاده می‌کنند اما با وجود آنکه ۳۰ درصد آب‌های جاری و روان ایران از استان خوزستان عبور می‌کند، شوری آب در شهرهای استان سه برابر استاندارد آب در سایر مناطق ایران است.

احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان سه‌شنبه ۱۹ تیر هشدار داده بود:

«برداشت ۶ میلیارد مترمکعب از سرشاخه‌های کارون برای طرح‌های توسعه کشاورزی و صنعت در استان‌های بالادست برنامه‌ریزی شده که در صورت اجرای آنها هیچ آبی به خوزستان نمی‌رسد.»

در سال‌های دهه ۱۳۸۰ پیشنهاد فروش آب کارون به عراق و کویت مطرح شد. معترضان می‌گویند دولت آب آشامیدنی شهرهای آبادان و خرمشهر را به عراق و کویت صادر می‌کند و به همین سبب مردم با کمبود آشامیدنی مواجه شده‌اند. فرامند هاشمی‌زاده، معاون عمرانی استاندار خوزستان اما در پاسخ به این شایعات به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است:

«هیچگونه انتقال آبی به عراق و کویت از استان خوزستان انجام نمی‌شود و پیشنهاد فروش آب به کویت سال‌ها پیش مطرح شد که به دلیل خشکسالی‌ها و کمبود آب و نیاز داخلی این موضوع کاملاً منتفی شد و تنها در حد جلسات و روی کاغذ باقی ماند.»

رضا اردکانیان، وزیر نیرو نیز در جلسه هیأت دولت رسماً فروش آب به عراق و کویت را تکذیب کرده است. با این‌حال برخی رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که سپاه پاسداران به دلیل تحکیم نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی، بخشی از آب کارون را به بصره منتقل می‌کند.

یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط‌زیست و عضو کمپین مردمی حمایت از زاگرس مهربان می‌گوید:

«پیگیری‌ها نشان داده که فروش آب به عراق در دوره‌های مختلف واقعاً اتفاق افتاده است و گویا هنوز هم ادامه دارد. امیدواریم این تصمیم نه تنها در وزارت نیرو که در خارج از دولت نیز منتفی شود.»

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان یکشنبه ۱۷ تیر ادعا کرده بود که نیروهای سپاه پاسداران مشکل آب آشامیدنی در آبادان و خرمشهر را برطرف کرده‌اند. جنتی گفته بود:

«آدم‌های منفعت‌طلب کار نکردند، سپاهی‌ها و بسیجی‌ها و انقلابیون کار کردند. مشکل آب خرمشهر را دیدیم، سپاهی‌ها به میدان آمدند و مشکل را حل کردند، کارها زیاد شده است و به دست این نیروها پاسخ می‌گیریم.»

بحران بیکاری در آبادن نیز به بحران آب دامن زده است. مردم می‌گویند کوچکترین مشکل آن‌ها «بی‌آبی» است:

خرمشهر روزانه دست‌کم به ۹۰ هزار مترمکعب و آبادان به ۱۵۰ هزار متر مکعب آب آشامیدنی نیاز دارد. بخش عمده‌ای از این آب از خط لوله غدیر تامین می‌شود و بخشی هم از بهمنشیر و اروند آبگیری می‌شود. اعتراضات در خرمشهر به نبود آب آشامیدنی ۸ تیر آغاز شد و با درگیری نیروهای انتظامی با مردم و تیراندازی به آن‌ها فروکش کرد.

زمانه ـ ۲۰ تیر ۱۳۹۷

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی