امروز:   فروردین ۹, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
اکتبر 2019
د س چ پ ج ش ی
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
آخرین نوشته ها

Archive for اکتبر, 2019

استخدام کارگر به شرط سالمندی

با یک حساب سرانگشتی کاملا مشخص است که میزان حقوق بازنشستگی برای اداره یک زندگی و تأمین مخارج اصلا کافی نیست و یک فرد بازنشسته اگر مستاجر باشد، حداقل باید یک‌سوم حقوق خود را برای پرداخت اجاره‌خانه هزینه کند و حقوقش کفاف یک زندگی را نمی‌دهد. همین معضل است که باعث می‌شود اغلب بازنشسته‌ها به سمت شغل دوم بروند تا بتوانند برای گذران زندگی خود درآمد دیگری داشته باشند…/ ادامه مطلب »

زنان پناهنده و خشونت خانگی؛ مسئله چیست؟ (گزارش اول)

برای بیشتر این زنان خشونت خانگی پدیده‌ای تازه نبود و اغلب آنها انواعی از خشونت را در خانواده پدری تجربه کرده بودند و تجربه مداوم این خشونت از آنها زنانی افسرده با عزت نفس پایین و حتی در برخی از موارد پرخاشگر ساخته است. این زنان از طرفی می‌باید وظیفه برقراری تعادل بین افراد خانواده را در شرایط نامتعارف پناهندگی به عهده بگیرند و از طرف دیگر فشارهای روانی ناشی از مشکلات اقتصادی، ترس از آینده مبهم و نیز عامل خشونت خانگی آنها را از ایفای نقش‌شان به عنوان مادر و همسر بازداشته است. ../ ادامه مطلب »

کودک‌آزاری در کدام خانواده‌ها بیشتر است؟

شناخت عوامل زمینه‌ساز مسئله کودک آزاری در جامعه امری ضروری و اجتناب ناپذیر است؛ زیرا آسیب‌های ناشی از آن در سطح فردی و اجتماعی غیر قابل اغماض است. کودکان بخش مهمی از هر جامعه هستند و در این راستا نحوه پرورش و رشد فرزندان در محیط خانواده و جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است. والدین باید بتوانند نیازهای فزاینده کودک را دریافته و به آن پاسخ مناسب بدهند. میزان وابستگی و علاقه دوطرفه بین والدین و کودک، توانایی او را برای یادگیری و دانستن مطالب جدید افزایش می‌دهد. در حالی که بد رفتاری با کودک و عدم توجه به نیازهای او می‌تواند باعث ایجاد اختلالات روانی مانند پرخاشگری در بزرگسالی شود…./ ادامه مطلب »

در گذشت اعظم طالقانی

طالقانی در دهه پنجاه چندین سال زندانی سیاسی حکومت پهلوی در زندان اوین و زندان قصر بود. پس از آن وارد دانشگاه شد و در رشته ادبیات فارسی تحصیل کرد. اعظم طالقانی پس از انقلاب ۱۳۵۷ جامعه زنان مسلمان را به خواست پدرش و با هدف آموزش زنان و حل مشکلات آنها تأسیس کرد. سپس نماینده مجلس اول شورای اسلامی شد و پس از آن دوباره به تدریس پرداخت. او همچنین امتیاز انتشار مجله اصلاح طلب «پیام هاجر» را گرفت. ../ ادامه مطلب »

اسماعیل بخشی به قید وثیقه آزاد شد

اسماعیل بخشی نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه روز چهارشنبه ۸ آبان با قرار وثیقه ۷۵۰ میلیونی به طور موقت از زندان آزاد شد. او مورد استقبال خانواده و دوستان و جمعی از فعالان کارگری و اجتماعی قرار گرفت که بیرون زندان در انتظار آزادی او بودند. ادامه مطلب »

روز جهانی سکته مغزی؛ وقتی که خون به مغز نمی‌رسد

روز Û²Û¹ اکتبر، روز جهانی سکته مغزی سالانه تقریبا ۱۵ میلیون نفر در جهان دچار سکته مغزی می‌شوند. در ایران سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر است. اما مرگ تنها یکی از پیامدهای سکته مغزی است. سکته مغزی عامل اصلی ناتوانی‌های حرکتی و عصبی و شناختی در جهان است. رئیس انجمن سکته مغزی ایران، می‌گوید که سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در ایران است و شیوع آن ۱۵۰ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است… ادامه مطلب »

خطر کارِ کودک؛ از کارگاه‌های زیرزمینی تا خرده فروشی مواد مخدر

خطر کارِ کودک؛ از کارگاه‌های زیرزمینی تا خرده فروشی مواد مخدراگر از کودکان کار به عنوان یک راه‌حل خرید نشود بعد از مدتی کار بسیاری از آنان کساد می‌شود و روزبه‌روز از تعداد آنان کاسته می‌شود. اما سئوال این است که هرکدام از این کودکانِ کار، صبح فردای روزی که دیگر نمی‌توانند سر معابر و چهار راه‌ها ظاهر شوند چه می‌شوند و چه می‌کنند؟ آیا در مسیر توانمندسازی قرار می‌گیرند؟ یا وارد کار در کارگاه‌های وحشتناک بازیافت، کارگاه‌های زیر زمینی، خرده‌فروشی مواد مخدر، در معرض آزارهای جسمی و جنسی قرار می‌گیرند… ادامه مطلب »

قتل زنان و شبکه پیچیده ناموس

درست است که اشکال فجیع‌تر قتل ناموسی را هم‌زمان در مناطقی از ایران می‌بینیم که به لحاظ اقتصادی و اجتماعی عقب مانده‌تر و فرهنگ و رفتارهای زن‌ستیزانه و نابرابر در آن‌ها بسیار بیشتر و آشکارتر است. اما این فرهنگ در تمام بخش‌های ایران وجود دارد و حتی در تمام جوامع سرمایه‌داری نیز! تنها شکل و اسمش فرق دارد. «بچه ام بود، سرش را بریدم، «ولی دم» هستم، شاکی هم ندارم! «سرکش» بود و مایه «سرافکندگی» بود! او را به علت «ننگین کردن شرافت و آبروی خانواده» کشتم!… ادامه مطلب »

قدرت نرم زنان

کنترل دولت بر سبک زندگی زنان – به استثنای دو کشور ایران و عربستان – تقریبا دیگر از تمام کشورهای مسلمان رخت بر بسته و خریداری در میان سیاستمداران کشورهای مسلمان ندارد. دز چهار دهه اخیر (برخلاف نمونه عربستان) پویش‌های حمایت از حقوق زنان ایران نه در قالب «اصلاحات اجتماعی از بالا» که در شکل «اصلاحات اجتماعی از پایین» تداوم یافته و همیشه پویش‌هایی غیر‌دولتی و برخاسته از دل جامعه مدنی ایران بوده است. از این رو جنبش زنان ایران، از دل همین جامعه مدنی جوشیده و بالیده است و اکنون تقریبا به درختی تنومند تبدیل شده است…

ادامه مطلب »

خیابان‌های آتش: انقلاب در لبنان!؟

هرجایی از خاورمیانه را که نگاه کنید،‌ انقلاب در زیر سطح در حال لرزیدن است. از مراکش گرفته تا الجزایر،‌ تونس،‌ سودان،‌ مصر،‌ اردن و عراق،‌ توده‌های مردم بار دیگر به مخالفت با طبقات حاکم بر این کشورها روی می‌آورند. حکومت‌های کشورهای منطقه به دومینویی می‌مانند که با فرو ریختن یکی از آنها، دومین و تا پایان سقوط خواهند کرد. اعتراضات در لبنان، روز پنجشنبه شب (۲۶مهر) به طور خودجوش شروع شد و به سرعت در سراسر کشور گسترش یافت. مردم لبنان می‌گویند: «ما حقوق اساسی خود را می‌خواهیم. غذا، برق، آب، اینها مهم‌ترین چیزها برای هر انسانی است و دولت ما این چیزها را تأمین نمی‌کند.»… ادامه مطلب »

«خاوران، تاریخ ایران و محل ایستادگی برای دادخواهی است»

نشست دادخواهی اعدام‌شدگان دهه ۱۳۶۰ با نمایش فیلم «او به یاد می‌آورد» ساخته پرستو فروهر در برلین برگزار شد. محمدرضا نیکفر، نویسنده، خاوران را تاریخ ایران دانست و از ضرورت‌های دادخواهی و ایستادگی سخن گفت… ادامه مطلب »

محروم کردن از تحصیل، ابزاری فراقانونی برای سرکوب فعالان دانشجویی

گفت‌وگو با مهدیه گلرو و مجید دری؛ اصطلاح دانشجویی ستاره‌دار از زمانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که پس از روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد، عده‌ای از فعالان دانشجویی که در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شده بودند، هنگام ثبت‌نام با ستاره‌هایی در کنار نامشان مواجه شدند. پس از پیگیری این دانشجویان مشخص شد این ستاره‌ها در حقیقت نشانگر اعمال نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ممانعت از تحصیل فعالان دانشجویی در مقاطع بالاتر بوده است. ادامه مطلب »

دیده‌بان حقوق بشر: ترامپ حق سلامتی ایرانیان را نقض کرده است

در گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر تصریح شده، با اینکه مقام‌های آمریکایی مواد دارویی و نیازهای انسانی را از دایره تحریم‌های خود بیرون گذاشته‌اند، اما شرکت‌ها و بانک‌های آمریکایی و اروپایی همچنان از بیم فشارهای ایالات متحده از هرگونه معامله با ایران خودداری می‌کنند. طبق قوانین بین‌المللی، دولت آمریکا ملزم است مسئولیت خود را در آسیب زدن به وضعیت تندرستی و درمان در ایران قبول کند… ادامه مطلب »

یازدهمین روز #تحصن #سها_مرتضایی دانشجوی «ستاره دار»

امروز یازدهمین روز از تحصن یکنفره ی سها مرتضایی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دبیر اسبق شورای صنفی مرکزی دانشگاه تهران  است که اخیرا با داشتن رتبه ۱۰ دکتری به دلیل فعالیت صنفی-دانشجویی ستاره دار و محروم از تحصیل گشته است. ادامه مطلب »

ملاحظات جنسیتی بحران مسکن در ایران

برخورداری از مسکن مناسب یکی از پایه ای ترین حقوق انسانی است. داشتن سرپناه، حق همه شهروندان است. هر فردی به لحاظ انسان بودن باید خانه ای امن، قابل سکونت و بدون ترس و وحشت از بیرون رانده شدن، داشته باشد. وظیفه تامین این حق مسلم شهروندان، به عهده دولت است. ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی