امروز:   فروردین ۹, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2019
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

Archive for نوامبر 26th, 2019

اعلامیه تشکیلات دمکراتیک زنان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر

روز همبستگی جهانی زنان برای محو خشونت و رفع تبعیض
کارزار همبستگی جهانی زنان برای محو خشونت و تلاش برای ساختن جهانی بهتر، جهانی عاری از فقر و خشونت که از ۲۵ نوامبر(۴ آذر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان) تا ۱۰ دسامبر(۱۹ آذر روز جهانی حقوق بشر) ادامه دارد، بیانگر پیشرفت نیرومند جنبش مترقی و آزادی‌خواهانه زنان جهان است که پس از پیکاری طولانی، در سال ۱۹۹۹ روز ۲۵ نوامبر از طرف مجمع‌عمومی سازمان ملل به‌عنوان روز محو خشونت علیه زنان به‌ رسمیت شناخته شد. در این ۱۶ روز به‌ابتکار اکثر سازمان‌های مترقی زنان از جمله فدراسیون دمکراتیک جهانی زنان کارزارهای گوناگونی با شرکت میلیون‌ها زن در سراسر جهان برگزار می‌شود تا جهان رنگ نارنجی، رنگی که سمبل محو خشونت است، به خود گیرد و این نشان دهندهٔ پیوندی نمادین اما راستین میان خشونت علیه زنان و نقضِ حقوق بشر است، یا به‌‌عبارت‌ دیگر، برجسته کردن این نکتهٔ مهم که: خشونت علیه زنان، نقضِ حقوق بشر استادامه مطلب »

خشونت علیه زنان در ایران بیشتر شده یا جرات زنان برای شکایت؟

defaultآمار خشونت علیه زنان در ایران افزایشی ۲۲ درصدی را نشان می‌دهد. علت چیست؟ افزایش آزار روحی و جسمی زنان و یا اعتماد به نفس بیشتر آنها برای مطالبه‌گری حقوق خود و سکوت نکردن در برابر خشونت در خانه و جامعه؟ …قوانین حمایت‌گرانه از زنان در برابر انواع خشونت، به‌ویژه خشونت خانگی در ایران با خلأ بزرگی روبروست. لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت هنوز به تایید شورای نگهبان نرسیده. این لایحه با وجود نقایصی که دارد حاوی موادی است که می‌تواند در جهت بهبود وضع امنیت زنان کمک بزرگی باشد… ادامه مطلب »

نمی‌خواهم دیگر کتک بخورم

به بهانه ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان؛ «تا یک جایی بدنت درد می‌گیرد بعد از آن روح و روانت هم درد می‌گیرد. آن موقع به خودت می‌گویی بس است مگر من چه گناهی کرده‌ام؟ چرا باید این همه تحمل کنم. مگر گناه من چیست؟ رویا سرش را پایین می‌اندازد. بارها این جمله را می‌گوید. مگر گناه من چیست؟» ادامه مطلب »

زنان، میدان‌داران اعتراضات بزرگ تاریخ ایران

در جنبش تنباکو، این زنان بودند که روحانیون مرتجع را هنگام طرفداری از قرارداد رژی از منابر پایین کشیدند، زنان بودند که در شورش شهری و تجمع در برابر خانه نجم‌آبادی میدان‌داری کردند. در تبریز نیز، گرچه کار اعتراض ابتدا توسط تجار آغاز شد، اما بعد زینب‌پاشا و دیگر زنان همراهش بودند که بار قیام را به دوش کشیدند. در مشروطه زنان شب‌نامه نوشتند، تحصن کردند و حتی در لباس مردان جنگیدند. در انقلاب ۵۷ نقش کلیدی داشتند. در جنگ هشت ساله چه در جبهه‌ها و چه در پشت جبهه‌ها نمی‌توان نقش آنها را انکار کرد و در اعتراضات سال ۸۸ نیز زنان در خطوط اول اعتراضات بودند اما هیچ‌گاه دیده نشدند. این بار هم نمی‌خواهند زنان را ببینندادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی