امروز:   فروردین ۱۰, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
مارس 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

بغض برای ابتدایی‌ترین حقوق انسانی! دیداری کم اهمیت با حواشی پررنگ

در بازی فوتبال ایران و کامبوج حضور زنان در ورزشگاه‌ها آزاد شد و چهار جایگاه برای خرید بلیت آنها آزاد شده است. ایران چندبار با دعوت گزینشی از زنان، سعی در کسب رضایت فدراسیون‌های جهانی داشت، اما تماشاگران واقعی و بدون رانت امکان حضور در ورزشگاه را نداشتند…/

******

بنا به گزارش منتشر شده در دویچه وله جایگاه‌های مردان خالی است اما ۳۵۰۰بلیط جایگاه‌های زنان برای بازی ایران-کامبوج به سرعت فروخته شدند. مقاومت زن‌ها و فشار فیفا نتیجه داد تا برای اولین بار در عمر ۴۰ساله جمهوری اسلامی زن‌ها به صورت غیرگزینشی به آزادی بروند.

بامداد جمعه ۱۲ مهر، وقتی فروش اینترنتی بلیط بازی تیم ملی ایران با کامبوج آغاز شد، جایگاه‌های مخصوص زن‌ها به سرعت تکمیل شدند. نخست جایگاه آ-۶ سپس بلیط‌های جایگاه آ -۷ ،آ-۸ و آ-۹به فروش رسیدند. این جایگاه‌ها در نمودار خرید با رنگ بنفش مشخص شده‌اند و پر شدن آنها با عناوینی چون “بنفش شدن ورزشگاه” صدر خبرهای ورزشی و اجتماعی قرار گرفت.

بازی تیم‌های فوتبال ایران و کامبوج پنجشنبه ۱۸ مهر در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود و این نخستین مرتبه در عمر جمهوری اسلامی است که زن‌ها می‌توانند به صورت غیرگزینشی برای تماشای بازی بلیط بخرند و به استادیوم بروند.

خبرگزاری آلمان در گزارشی می‌نویسد این موفقیت بزرگی در مقابله با تبعیض علیه زنان است و یک پیروزی در برابر روحانیون تندرو که سرسختانه با حضور تماشاچیان زن در ورزشگاه‌ها مخالفت می‌کنند.

علاوه بر اعتراض‌ و پیگیری زنان علاقمند به ورزش، تهدید فدراسیون جهانی فوتبال نیز در گشوده شدن درهای استادیوم آزادی به روی زنان موثر بود. تکاپوی مقامات دولتی و ورزشی در ایران برای حضور زن‌ها در ورزشگاه‌ها، پس از خودسوزی سحر خدایاری و پایان مهلت اعلام شده فیفا بالا گرفت. فدراسیون جهانی فوتبال اولتیماتوم داده بود که اگر از ۹ شهریور به بعد، ممنوعیت ورود زن‌ها به استادیوم‌ها ادامه یابد، همه بازی‌های ملی و باشگاهی ایران را تعطیل و تعلیق می‌کند.

دختران علاقمند به فوتبال و کاربران شبکه‌های اجتماعی، با هشتگ “#با من به ورزشگاه بیا” سرگرم ابراز خوشحالی و اظهارنظر در توییتر هستند. تایم‌لاین پر شده است از دخترهایی که بلیط خریده‌اند و شوق و ذوق دارند. برخی از آنها، به دوستانی که تولد دارند، بلیط بازی ایران کامبوج را هدیه داده‌اند و شماری به “دختر آبی” ادای احترام کرده‌اند که حسرت دیدن فوتبال در استادیوم آزادی به دلش ماند.

صبا آذرپیک، روزنامه ‌نگار و جامعه‌شناس می‌نویسد: «ورود زنان به استادیوم‌ها نتیجه کنش مدنی موثر زنان بود. جنبش موثر زنان که “خودجوش و از پایین و در کف خیابان‌ها” شکل گرفت. تحقیر و حبس و مرگ هزینه‌هایی بود که زنان به تنهایی دادند تا حق‌شان را بگیرند. باخت عبرت آموزی برای نهادهای سیاسی و حزبی…»

گزارش رویداد۲۴ :

بغض برای ابتدایی‌ترین حقوق انسانی!

«باورم نمیشه. همین‌جور اشکام می‌ریزه. ۳۶سالمه و برای اولین‌بار بلیت خریدم برم استادیوم. تمام سال‌هایی که فهمیدم فوتبال چیه آرزوم بود بتونم برم استادیوم و استقلال و تیم ملی رو تشویق کنم. خیلی دیر شد، ولی امیدوارم تداوم پیدا کنه و نوجوونای این نسل مثل ما حسرت نکشن.»

این پیام را یک دختر هوادار فوتبال در توییتر منتشر کرده است، سال قبل چند صد خانم هوادار پرسپولیس هم وارد ورزشگاه شدند، اما در سال‌های گذشته سایر مسابقات برای حضور زنان در ورزشگاه ممنوع بوده است. اما حالا با فشار فیفا که بعد از ماجرای دختر آبی، شدیدتر هم شد، برای بازی ایران-کامبوج، بلیط فروشی برای زنان وجود دارد.

البته ایران چندبار با دعوت گزینشی از زنان، سعی در کسب رضایت فدراسیون‌های جهانی داشت، اما تماشاگران واقعی و بدون رانت امکان حضور در ورزشگاه را نداشتند.

پژمان راهبر سردبیر ورزش ۳ از کاربران پرسیده آیا بلیط فروشی واقعی بوده یا مثل دفعات قبل رانتی بوده است؟ تعدادی از کاربران هم تایید کردند که توانسته‌اند بلیط بازی را بخرند.

بر خلاف مسابقات والیبال که وقتی خبرنگار رویداد۲۴ از مسئول فدراسیون می‌پرسید با داشتن بلیط به ورزشگاه نرفته است، آن مسئول با اطمینان می‌گفت غیر ممکن است بلیطی دست خانم‌ها باشد.

برخی از کاربران هشتک «با من به ورزشگاه بیا» را هم آن‌ها راه انداخته اند، عبدالله رمضان زاده با این هشتک نوشته خوشی هایتان پایدار. چند کاربر مرد هم از تجربیات خود در ورزشگاه نوشته‌اند. مثلا توصیه کردند خانم‌ها رژ لب به ورزشگاه نبرند، چون از اشیا پرتابی محسوب می‌شود.

کاربر دیگری هم به طنز نوشته «‏دخترانی که می‌خواهند به استادیوم بروند حواسشون باشه، جواب «روبرو آماده باش» بی‌توجهیه؛ اگه یه بار جواب بدید تا ته بازی دهن‌تون سرویسه.»

بعضی کاربران هم در توییتر از فحاشی تماشاگرها، کیفیت پایین خدمات، کثیفی سرویس‌های بهداشتی و ازدحام بعد از مسابقه نوشته‌اند. زهره پیشگاهی فرد در پاسخ به این افراد نوشته‏ «بابا اینقدر زن‌ها رو از ورزشگاه نترسونین، ما‌ها صبح تا شب از خیابون و تاکسی و مترو و اتوبوس و تجمع و هر مکان مستعد آزار دیگه زنده بیرون اومدیم، ورزشگاه که فقط آلودگی صوتیه.»

کاربران اصولگرا، اما در این باره سکوت کردند، چند کاربر نه چندان معتبر فقط اظهار نظر کرده‌اند از جمله جوانی که نوشته «اسلام هیچگاه اینچنین در خطر نبوده است. یک سو مثلث عبری، سعودی، غربی در عراق قصد تغییر دارد. از سویی دیگر وامصیبتا زنان به ورزشگاه می‌روند و مراجع از ناخشنودی امام بابت این موضوع سخن می‌گویند. جمعه سیاه که میگن همینه.»

کاربر دیگری هم نوشته «‏فیلم مولانا و شمس ساخته شود یا نشود. ورزشگاه مهیای پذیرش بانوان بشود یا نه، فرقی ندارد. یک بار و برای همیشه باید مشخص شود ایران را چه کسی اداره می‌کند.»

به گزارش رویداد۲۴ شب گذشته تنها یک جایگاه برای خانم‌ها باز شده بود. حالا یک جایگاه به چهار جایگاه تبدیل شد و همین موضوع هم باعث خوشحالی زنان و حامیان آن‌ها شده است، کاربری نوشته این بلیط‌ها مثل اسناد دوره مشروطه، روزی در تاریخ ایران ثبت خواهد شد.

۱۱ مهر ۹۸

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی