امروز:   دی ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
دسامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
آخرین نوشته ها

دیده‌بان حقوق بشر: محرومیت مردم غزه از دسترسی به آب پاک توسط اسرائیل، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی است

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که اقدامات اسرائیل برای محرومیت مردم غزه از دسترسی به آب پاک، جنایت علیه بشریت و مصداقی از نسل‌کشی است. این سازمان دومین گروه حقوق بشری بزرگ در ماه گذشته است که اقدامات اسرائیل در غزه را نسل‌کشی توصیف می‌کند. پیش از این، عفو بین‌الملل گزارشی مشابه منتشر کرده بود…./

****

روز پنجشنبه، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد اسرائیل با محروم کردن فلسطینیان در غزه از دسترسی به آب پاک، هزاران نفر را کشته و این اقدام از نظر حقوقی به معنای جنایت نسل‌کشی است.

این سازمان در گزارش خود اعلام کرد: “این سیاست، که بخشی از کشتار جمعی غیرنظامیان فلسطینی در غزه است، به معنای ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط مقامات اسرائیلی است که همچنان ادامه دارد. این سیاست همچنین طبق کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ به عنوان یک ‘عمل نسل‌کشی’ شناخته می‌شود.”

گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر تأکید دارد ثابت کردن جنایت نسل‌کشی علیه مقامات اسرائیلی نیازمند اثبات قصد آن‌ها است. این گزارش به اظهارات برخی از مقامات بلندپایه اسرائیلی اشاره کرده که نشان می‌دهد ممکن است هدف آن‌ها نابودی فلسطینیان باشد.

لمی فقیه، مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیده‌بان حقوق بشر در یک کنفرانس خبری گفت: “آنچه ما یافته‌ایم این است که دولت اسرائیل عمداً فلسطینیان در غزه را با محروم کردن آن‌ها از آب مورد نیاز برای بقا می‌کشد.”

بر اساس این گزارش، دولت اسرائیل جریان آب به غزه را متوقف کرده، برق را قطع و سوخت را محدود کرده است که منجر به عدم کارکرد تأسیسات آب و فاضلاب در غزه شده است.

در نتیجه، فلسطینیان در بسیاری از مناطق غزه تنها به چند لیتر آب در روز دسترسی دارند که بسیار کمتر از آستانه ۱۵ لیتر برای بقا است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر دومین گروه حقوق بشری بزرگ در ماه گذشته است که اقدامات اسرائیل در غزه را نسل‌کشی توصیف می‌کند. پیش از این، عفو بین‌الملل گزارشی مشابه منتشر کرده بود.

این گزارش‌ها چند هفته پس از آن منتشر شدند که دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، و وزیر دفاع پیشین این کشور را به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت صادر کرد.

اسرائیل این اتهامات را به شدت رد کرده و تأکید کرده است که حقوق بین‌الملل را رعایت کرده و حق دفاع از خود در برابر حملات حماس را دارد. وزارت امور خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای در شبکه X اعلام کرد: “حقیقت کاملاً برعکس دروغ‌های دیده‌بان حقوق بشر است.”

این وزارتخانه افزود: “از ابتدای جنگ، اسرائیل جریان مداوم آب و کمک‌های انسانی به غزه را با وجود حملات مداوم سازمان تروریستی حماس تسهیل کرده است.”

کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ که پس از کشتار یهودیان در هولوکاست نازی‌ها تصویب شد، جنایت نسل‌کشی را به عنوان “اعمالی که با قصد نابودی کامل یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام می‌شود” تعریف کرده است.

مذاکرات آتش بس

میانجیگران آمریکایی و عربی در تلاش هستند تا یک توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس را به نتیجه برسانند. این در حالی است که منابع پزشکی در نوار غزه اعلام کرده‌اند که حملات هوایی اسرائیل در روز پنجشنبه منجر به کشته شدن ۱۳ فلسطینی شده است.

این میانجیگری‌ها که در مصر و قطر انجام می‌شود، به دنبال توقف جنگ ۱۴ ماهه در نوار غزه هستند. توافق احتمالی شامل آزادی گروگان‌هایی که حماس در جریان حمله به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ گرفته بود، به همراه آزادی زندانیان فلسطینی از سوی اسرائیل خواهد بود.

منابع نزدیک به تلاش‌های میانجیگری گفته‌اند که حماس خواهان یک توافق جامع است، در حالی که اسرائیل بر یک توافق مرحله‌ای اصرار دارد. مذاکرات بر سر مرحله اول آزادسازی گروگان‌ها، زنده یا مرده، و همچنین تعدادی از زندانیان فلسطینی متمرکز شده است.

به گفته یکی از منابع که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، اسرائیل خواهان حفظ حق اقدام نظامی علیه تهدیدات احتمالی از نوار غزه و استقرار نیروهایش در طول مراحل توافق است. وزیر دفاع اسرائیل، اسرائیل کاتز، روز سه‌شنبه اعلام کرد که اسرائیل کنترل امنیتی بر غزه را با آزادی کامل اقدام نظامی حفظ خواهد کرد.

ادامه کشتار مردم غزه توسط اسرائیل

به گفته منابع پزشکی، حداقل ۱۳ فلسطینی در حملات هوایی جداگانه اسرائیل کشته شده‌اند. این حملات دو خانه در شهر غزه و یک کمپ مرکزی را هدف قرار دادند. همچنین، ساکنان جبالیا در شمال نوار غزه گزارش داده‌اند که نیروهای اسرائیلی شبانه مجموعه‌ای از خانه‌ها را تخریب کرده‌اند.

یکی از ساکنان جبالیا به نام عادل، که اکنون در شهر غزه آواره شده است، گفت: “هر چه این مذاکرات طولانی‌تر شود، تخریب و مرگ بیشتری در غزه رخ می‌دهد. جبالیا، بیت حانون و بیت لاهیا در حال نابود شدن هستند. رفح نیز به همین سرنوشت دچار شده است.”

فلسطینی‌ها اسرائیل را به پاکسازی قومی متهم می‌کنند و معتقدند که اسرائیل با تخلیه ساکنان این مناطق در حال ایجاد مناطق حائل است.

حملات گسترده اسرائیل به یمن

اسرائیل حملات هوایی گسترده‌ای علیه اهداف حوثی در یمن آغاز کرده است که دست‌کم منجر به کشته شدن ۹ نفر در شهر بندری حدیده شده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی، ده‌ها جنگنده به همراه هواپیماهای سوخت‌رسان و اطلاعاتی در این حملات شرکت داشته‌اند. این عملیات پس از گزارش‌هایی مبنی بر برنامه‌ریزی اسرائیل برای حمله به یمن به دنبال افزایش اخیر حملات حوثی‌ها علیه اسرائیل انجام شده است. در هفته گذشته، دو حمله حوثی‌ها به اسرائیل ثبت شده است.

این حملات هوایی پس از پرتاب موشک شبانه از یمن به سوی اسرائیل انجام شد. ارتش اسرائیل اعلام کرده است در حال بررسی این موضوع است که آیا رهگیری ناقص سیستم‌های دفاع هوایی باعث شده است که بخشی از موشک به یک مدرسه در منطقه رمت گن، نزدیک تل‌آویو، برخورد کند.

این سومین باری است که در جریان جنگ کنونی در منطقه، اسرائیل به یمن حمله کرده است. هشدارهایی نیز درباره عزم اسرائیل برای اقدام قاطع در مقابل بیش از یک سال حملات پراکنده پهپادی و موشکی حوثی‌ها منتشر شده بود.

یحیی سریع، سخنگوی حوثی‌ها، اظهار داشت نیروهای این گروه “دو هدف نظامی خاص و حساس” را در منطقه اشغالی یافا در نزدیکی تل‌آویو با استفاده از “موشک‌های بالستیک مافوق صوت” هدف قرار داده‌اند. اگرچه صحت این ادعا تایید نشده است.

ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که “حملات دقیقی علیه اهداف نظامی حوثی در یمن، از جمله بنادر و زیرساخت‌های انرژی در صنعا که حوثی‌ها از آن‌ها برای اقدامات نظامی خود استفاده می‌کنند، انجام داده است.”

اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، در بیانیه‌ای که از مرکز فرماندهی نیروی هوایی اسرائیل منتشر شد، هشدار داد: “به رهبران سازمان تروریستی حوثی هشدار می‌دهم: دست بلند اسرائیل به شما نیز خواهد رسید.”

ارتش اسرائیل همچنین در بیانیه‌ای حوثی‌ها را به “انجام حملات علیه اسرائیل در نقض قوانین بین‌المللی” متهم کرده و اعلام کرده است که “رژیم حوثی تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای محسوب می‌شود.”

پس از حملات اسرائیل، یکی از مقامات حوثی اعلام کرد که این گروه به “هرگونه تشدید تنش با تشدید تنش” پاسخ خواهد داد.

محمد البخیتی، یکی از اعضای دفتر سیاسی حوثی‌ها، گفت: “بمباران‌های آمریکایی-اسرائیلی علیه تأسیسات غیرنظامی در یمن، دورویی غرب را آشکار می‌کند.”

او افزود: “عملیات نظامی ما برای حمایت از غزه ادامه خواهد یافت و ما به هرگونه تشدید تنش با تشدید تنش پاسخ خواهیم داد تا زمانی که جنایات نسل‌کشی در غزه متوقف شود و امکان رساندن غذا، دارو و سوخت به نوار غزه فراهم شود.”

ایران نیز حملات اسرائیل به بنادر و سایت‌های انرژی یمن را که حامی گروه شورشی حوثی است، به عنوان “نقض آشکار” قوانین بین‌المللی محکوم کرد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، این حملات را “نقض آشکار اصول و هنجارهای حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل” توصیف کرد.

 

۲۹ آذر ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی