امروز:   اردیبهشت ۹, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
آوریل 2019
د س چ پ ج ش ی
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
آخرین نوشته ها

Archive for آوریل 30th, 2019

اول ماه مه و زنان

زنان همواره نقشی اساسی و مهم را در حرکت ها و جنبش های کارگری در سراسر جهان بر عهده داشته اند .. عدم ایجاد شرایط لازم برای پیشرفت زنان ، بخشی از برنامه های تبعیض آمیز حکومت های ارتجاعی واقتصاد سرمایه داری است تا از طریق آن زنان همواره به عنوان بردگان خانگی و یا نیروی کار ارزان در اختیار آنان باشند. ایجاد شرایط لازم برای پیشرفت زنان ، نیازمند بازنگری و تغییر در قوانین سیاسی و اجتماعی است تا از طریق آن ها بتوان شرایط لازم را برای رشد استعداد ها و قابلیت های زنان به وجود آورد…/ ادامه مطلب »

بیانیه کانون نویسندگان ایران به مناسبت روز جهانی کارگر

«روز جهانی کارگر، روز طبقه‌ای است که بارِ تولید را بر دوش می‌کشد اما خود از مواهب آن بی‌بهره‌ترین است. کارگران در این روز، همبستگی و هم‌صدایی‌شان را در سراسر جهان پای می‌کوبند و خواست‌های دیرین‌شان برای عدالت و آزادی را با صدایی رسا فریاد می‌کشند.» کانون نویسندگان ایران ضمن شادباش اول ماه مه به کارگران ایران و جهان، خواستار آزادی فعالان کارگری و نویسندگان و روزنامه‌نگاران دربند و کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی شده است… ادامه مطلب »

مُد، هنر برای مردم یا وسیلهٔ سودوَرزی و استثمار؟

موضع مارکسیستی دربارۀ موضوع مُد: لباسِ خوب و زیبا و متناسب با زندگیِ جامعه و روزگارِ معاصر پوشیدن یک چیز است، و ”صنعت مُد“ سوءاستفاده‌گر و استثمارگر، چیز دیگر. لباس و لباس پوشیدن و تولید لباس خاص انسان است اما صنعت مُد نه‌فقط از انسان‌ها بهره‌کشی می‌کند، بلکه آسیب زیادی هم به کرهٔ زمین می‌زند. پوشاک و لوازم جانبی مارک‌دار و  ”مُد روز“ گران‌قیمت، پیوند تنگانگی با تولید انبوه استثمارگرانه و بازار پوشاک‌هایی دارد که برای مدّتی کوتاه مُد و خیلی زود کهنه و دورریختنی می‌شوند. باید توجه داشت که مُد، به موازات نقش اقتصادی‌ای که به مثابه وسیله‌ای برای استثمار و سوداندوزی دارد، در پیوند نزدیک با آن، عملکرد ایدئولوژیکی و فرهنگی هم دارد… ادامه مطلب »

امتیاززدایی از نیروهای کار ماهر در ایران

به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر؛ نرخ پایین مشارکت اجتماعی طبقه‌ی کارگر ایران یا، به تعبیر صحیح‌تر، نرخ پایین «مشارکت اجتماعی و مدنی» این طبقه، ازجمله محصول آن چیزی است که آن را «سرکوب سیستماتیک توان چانه‌زنی جمعی کارگران ایرانی» می‌نامیم. این سرکوب سیستماتیک که یکی از اصلی‌ترین ابزارهای آن «قراردادهای موقت کار» بوده است، از نخستین ثمراتِ اجرای سیاست‌های تعدیل ساختاری به شیوه‌ی ایرانی است. از حدوداً میانه‌ی دهه‌ی هفتاد شمسی با رواج قراردادهای موقت، اولین حملات به حقوق اقتصادی کارگران در روابط کار صورت گرفت: اراده‌ی کارگر در عقد قرارداد ناچیز شمرده شدادامه مطلب »

کار خانگی از ابتدا تا امروز

مدت‌ها پیش کلیپی در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شد که در آن از افراد پرسیده می‌شد چه کاری است که تعطیلی ندارد، طاقت‌فرسا است، ۲۴ ساعت شبانه روز طول می‌کشد و مزدی هم برای آن دریافت نمی‌شود. مسلما پاسخگویان از دادن جوابی صحیح قاصر بودند و با شنیدن اینکه این کار، کار خانگی مادران است، همگی متعجب شدند. در مقابل زمانی که پای صحبت مردان می‌نشینید، آنها تی زدن، غذا پختن و جارو کشیدن را کار دشواری نمی‌دانند و در مقایسه با وظیفه‌ی نان آوری خود آن را یک تفریح قلمداد می‌کنند. تفریحی بی‌ارزش که هرکسی با هر سطح سوادی از عهده‌اش برمی‌آید… ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی