امروز:   آذر ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان و مشارکت سیاسی’

آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاست‌جمهوریِ آمریکا

آنجلا دیویس معتقد است که رأی‌دهندگان نباید تنها بر معیار نژاد یا جنسیت فرد در انتخابات شرکت کنند، اما بر اهمیت تاریخی هریس که نامزد دموکرات‌ها است تأکید می کند: “زنان سیاه‌پوست در جامعه چنان به حاشیه رانده شده‌اند که نامزدی کامالا هریس برای این زنان از اهمیت معنوی‌ای ویژه‌ برخوردار است. اما زمانی که کسی نامزد یکی از دو حزب اصلی می‌شود، صرف‌نظر از دیدگاه‌ها یا پیشینهٔ گذشته‌اش، ناگزیر نمایندهٔ نیروهایی پرشمارتر از سرمایه‌داری، نظامیگری، و نواستعمار خواهد شد…. ادامه مطلب »

آیا کرسی ‌داشتن زنان برای پیشبرد سیاست‌های برابری‌خواهانه‌ کافی است؟

از میانه‌ی دهه‌ی ۱۹۹۰ که مقاله‌ی آن فیلیپس راجع به سهمیه‌بندی نمایندگی برای زنان منتشر شد تا یک دهه‌ی بعد حدود ۵۰ کشور سهمیه‌بندی جنسیتی به نفع زنان را پذیرفته بودند. در آن زمان این پرسش مطرح شد که سهم ‌یافتن فعالان زن در سیاست رسمی و کرسی گرفتن در مجالس تا چه حد به پیشبرد سیاست‌گذاری‌های فمینیستی کمک کرده است؟ و اینکه آیا تاثیر این سهم ‌یافتن در همه جا یکسان بوده؟عکس: جمعی از زنان عضو «کنگره‌ی ملی آفریقا» در مراسم یادبود شرکت می‌کنند …/ ادامه مطلب »

پیروزی چپ‌ها در مکزیک؛ کلودیا شینبائوم برنده انتخابات ریاست جمهوری شد

کلودیا شینبائوم، نامزد حزب چپ‌گرای جنبش برای احیای ملی (مورنا)، در انتخابات روز یکشنبه ۲ ژوئن به عنوان رئیس جمهور مکزیک انتخاب شد. این خبر با انتشار نتایج اولیه اعلام شده توسط مؤسسه ملی انتخابات (INE) تأیید شد. او اولین زنی است که به ریاست جمهوری مکزیک می‌رسد و قول داده که رای دهندگانش را ناامید نخواهد کرد… ادامه مطلب »

زنان خاورمیانه و زنان ایران

یکی داستان است پرآب و چشم*
زنان خاورمیانه ای در جوامعی زندگی می کنند که باورها و تفکرهای متنوع سنتی، دینی، قومی، قبیله ای نمی گذارد برای جایگاه و حقوق برابر با مردان تلاش کنند و مردان نیز برای برابری جنسیتی با آنان همدل و همراه باشند. این نگاه طرد آمیز به زنان در اقتصاد، سیاست ، فرهنگ و… همه عرصه های زنانه را با حصارها و سقف های شیشه ای قطوری در امر مدیریت کشوری، شهری، و محلی روبرو ساخته است…./ ادامه مطلب »

خط بطلان بر کلیشه‌ها

وقتی سیاستمدار زن اسپانیایی مبتلا به سندرم داون فرصت حضور در مجمع منطقه‌ای والنسیا پیدا می‌کند؛ از سال ۲۰۱۴، گالسران ۴۵ساله که از ۱۸ سالگی وارد سیاست شده بود، برای چندین دهه مبارزه کرد تا مطمئن شود که افراد دارای معلولیت ذهنی بخشی از گفتمان اجتماعی جامعه هستند. گالسران که حالا به‌عنوان زنی تاریخ‌ساز شناخته می‌شود، در اولین مصاحبه‌اش به «گاردین» گفته است که می‌خواهد به‌عنوان یک فرد و نه به‌خاطر معلولیتش شناخته شود. این چهارمین بار است که در اتحادیۀ اروپا فردی با معلولیت ذهنی به مقامی سیاسی می‌رسد… ادامه مطلب »

دگرگونی‌های سیاسی، اعتراضات، (ضد) انقلاب‌ها و سیاست بدن در خاورمیانه

زنان در خاورمیانه به‌ناگهان و به‌یکباره به مقاومت سیاسی دست نزده‌اند بلکه آنان همواره در بسیاری از شرایط مختلف ملی و محلی و در سطوح گوناگون از جمله جنبش‌های ضداستعماری و آزادی‌بخش؛ جنبش‌های ملی؛ احزاب سیاسی، سازمان‌های جامعه‌ی مدنی، اتحادیه‌های کارگری و به‌ویژه سازمان‌های مربوط به حقوق زنان مشارکت سیاسی داشته‌اند…./ ادامه مطلب »

سهم زنان در مجالس قانونگذاری: رواندا بهترین و یمن بدترین کشور

سهم زنان در کابینه‌های دولت در کشورهای جهان تنها یک پنجم مردان است و اکثر این زنان برای مدیریت وزارتخانه‌هایی همچون بهداشت، خانواده، محیط زیست و روابط اجتماعی انتخاب می‌شوند. تنها در چند کشور از جمله اسپانیا، آلبانی، کلمبیا و رواندا تعداد زنان کابینه از مردان بیشتر است و در یمن هیچ زنی در کابینه نیست… ادامه مطلب »

ریموند دیان مبارز بزرگ ِ انترناسیونالیست فرانسوی ما را ترک کرد

در سال ۲۰۰۴ به دریافت مدال دوستی ویتنام نایل آمد و خیابانی در شهر هوشی مین به نام او شد. فدراسیون یاد قهرمانی های ریموند را گرامی و خاطره ی مبارزان انترناسیونالیستی چون او را در میان جوانان طبقه ی کارگر زنده می دارد…. ادامه مطلب »

شاخص جهانی شکاف جنسیتی ۲۰۲۲: ایران در قعر جدول

امسال هم ایران در قعر جدول شاخص جهانی شکاف جنسیتی است، جدولی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شد. از میان ۱۴۶ کشور بررسی شده، ایران در رتبه ۱۵۶ قرار دارد. ایسلند بالاترین رتبه جهان را در پر کردن شکاف جنسیتی دارد،…. ادامه مطلب »

تأثیر امپریالیسم، تعرض و جنگ بر زنان

کنگرهٔ هفدهم فدراسیون بین‌المللی دموکراتیک زنان ترقی‌خواه جهان بیانیه‌ای را تصویب کرد که در آن تأکید شده است هر دو رویداد همه‌گیری کرونا و جنگ کنونی بین روسیه و ناتو در اوکراین بر میلیون‌ها نفر به‌ویژه زنان و کودکان تأثیرگذار بوده‌اند و زندگی آنان را به‌ویرانی کشانده است. به‌همین سبب است که جنبش جهانی زنان باید در خط مقدم مبارزه با جنگ در اوکراین باشد و با افزایش هزینه‌های نظامی که پی‌آمدهای غم‌انگیز و ناگواری برای زندگی و بهداشت مردم و محیط زیست خواهد داشت، مخالفت ورزد… / ادامه مطلب »

یاسمین فهیمی رئیس جدید اتحادیه کارگری آلمان

یاسمین فهیمی، به ریاست بزرگترین اتحادیه کارگری آلمان انتخاب شد. این سیاستمدار ۵۴ ساله توانست بیش از ۹۰ درصد از آراء را به خود اختصاص دهد. او نخستین زنی است که ریاست قدرتمندترین اتحادیه کارگری آلمان را به عهده می‌گیرد. این اتحادیه با بیش از ۵ میلیون عضو یکی از قوی ترین سندیکاهای جهان است که ۸ اتحادیه کارگری را زیر مجموعه خود دارد…/ ادامه مطلب »

یک پیروزی کوچک که دل میلیون­ها نفر را در سراسر جهان گرم کرد

خانم اِلکِه کار (Elke Kahr) دبیرکلوب حزب کمونیست اتریش درشهرگراتس در مبارزه انتخاباتی که در روز یکشنبه ۲۶ سپتامبر برگزار شد، توانست با به‌دست آوردن ۲۹ درصد آرای داده شده، به یک پیروزی چشمگیر و خیره کننده دست یابد. خانم کار توانست در این انتخابات، شهردار کنونی گراتس از حزب مردم (حزب محافظه کار و راستگرا) را که ۱۸ سال آزگار در این مقام جاخوش کرده بود، کنار زند و با فاصله زیاد، پیروز این انتخابات شناخته شود… ادامه مطلب »

حدود یک سوم مجلس عراق را زنان تشکیل می‌دهند

بر اساس تحلیل‌های اولیه از نتایج انتخابات، زنان عراقی موفق شدند ۹۷ کرسی پارلمانی به دست آوردند که ۱۴ کرسی بیشتر از سهمیه مخصوص زنان در پارلمان عراق است..بر اساس قانون انتخابات عراق، شمار حوزه‌های انتخابیه ۸۳ حوزه است و هر حوزه بین ۳ تا ۵ کرسی دارد که حداقل یک کرسی متعلق به زنان است و سهمیه زنان در هر استان یک چهارم کرسی‌ها یا بیشتر خواهد بود… ادامه مطلب »

برای نخستین بار یک زن در تونس مامور تشکیل کابینه شد

دیدار قیس سعید، رئیس جمهوری تونس با نجلاء بودن رمضان که مامور تشکیل کابینه شد، ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۱رئیس جمهوری تونس برای نخستین بار در تاریخ این کشور زنی را به‌عنوان نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه کرد. نجلاء بودن رمضان، استاد زمین‌شناسی دانشگاه ملی تونس و همکار وزارت علوم و آموزش عالی است… ادامه مطلب »

نخستین در اروپا؛ تعداد نمایندگان زن در پارلمان آینده ایسلند از مردان بیشتر است


طبق نتایج نهایی اعلام شده از رای‌گیری روز شنبه از ۶۳ کرسی پارلمان ایسلند موسوم به آلدینگ، ۳۳ کرسی در اختیار زنان قرار می‌گیرد. بدین ترتیب سهم زنان از کرسی‌های پارلمانی این کشور ۵۲.۳ درصد خواهد بود… ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی