امروز:   اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Archive for می 8th, 2025

بیانیه‌ در اعتراض به بازداشت معلمان در تجمع ۱۱ اردیبهشت و انکار آن توسط سخنگوی دولت

بار دیگر، واقعیت با روایت رسمی، زمین تا آسمان تفاوت دارد. در روز ۱۱ اردیبهشت و در آستانه‌ی هفته‌ی معلم، چهار نفر از معلمان شریف و دغدغه‌مند این سرزمین به نام‌های: ولی میرزاسیدی، احمد حیدری نصرت ، حسین عبادیان، مهدی فراحی‌شاندیزدستگیر شدنذ…،/

****

در حالی که قصد داشتند به صورت مسالمت‌آمیز در مقابل اداره‌ی کل آموزش و پرورش تهران اجتماع کنند تا بار دیگر خواسته‌های صنفی و معیشتی خود را مطرح نمایند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

اکنون هفت روز است که این عزیزان در بازداشت به‌سر می‌برند، بی‌آن‌که خانواده‌ها از وضعیت دقیق‌شان اطلاع داشته باشند و بی‌آن‌که جرمی مرتکب شده باشند.

در چنین شرایطی، سخنگوی دولت، خانم مهاجرانی، در موضعی شگفت‌آور، اعلام می‌کند: کسی بازداشت نشده است!!!!
آیا حقیقت را نمی‌دانند یا می‌دانند و آگاهانه آن را انکار می‌کنند؟
آیا رنج خانواده‌هایی که در این هفت روز در بی‌خبری و اضطراب به‌سر می‌برند، به چشم نمی‌آید؟
آیا صدای دادخواهی ما معلمان، که جز معیشت، منزلت و امنیت شغلی برای خود، و آموزش رایگان و استاندارد برای فرزندان‌مان چیزی نمی‌خواهیم برای‌شان شنیدنی نیست؟

تلاش برای بی‌اهمیت جلوه‌دادن این تجمع و انکار واقعیت بازداشت‌ها، در حالی که شخص سخنگو نیز اذعان دارد که این حرکت جنبه امنیتی نداشته، نه تنها نمک‌پاشیدن بر زخمی است عمیق، بلکه نشانه‌ای روشن از سیاست‌های سرکوب‌گرانه‌ای است که به جای پاسخگویی و تعامل، راهِ تکذیب، تحریف و تهدید را در پیش گرفته‌ است.
ما این موضع رسمی را توهین به شعور افکار عمومی و بی‌حرمتی به جامعه‌ی فرهنگیان می‌دانیم.
ما خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط همکاران بازداشت‌ شده‌مان هستیم و هشدار می‌دهیم که تداوم چنین برخوردهایی، تنها بر آتش خشم صنفی و اجتماعی خواهد افزود.
ما کانون‌های صنفی، نهادهای مدنی و همه‌ی معلمان آزاده را فرا می‌خوانیم تا با روشنگری، اتحاد، پیگیری و فشارهای قانونی، اجازه ندهند اینگونه مظلومیت‌ها در سکوت و انکاری ظالمانه دفن شود.

آزادی معلمان بازداشت‌شده، خواست فوری ماست.

کانون صنفی معلمان ایران(تهران)
۱۴۰۴/۲/۱۸

افزایش نرخ بیکاری زنان در استان محروم سیستان و بلوچستان

داده‌های فصلی مرکز آمار ایران نشان می‌دهند که در استان سیستان و بلوچستان بازار کار وضعیت نامساعدی دارد. نرخ بیکاری زنان سیستان و بلوچستان در تابستان ۱۴۰۳ با ۴,۹ واحد درصد افزایش نسبت به بهار همان سال و ۱,۴ واحد درصد افزایش در مقایسه با تابستان سال قبل از آن، به ۲۱,۵ درصد رسیده بود. این رقم نیز ۷,۳ واحد درصد بیشتر از متوسط کشوری نرخ بیکاری زنان بود.

ادامه مطلب »

مرگ بیماران و کمبود دارو

روزانه بیش از ۲۰۰نفر به دلیل سرطان فوت می‌کنند که علت فوت نیمی از آنها، ترک درمان و علت ترک درمان نیز عدم توانایی پرداخت هزینه‌های بالای درمان است. طی سال‌های اخیر همواره بیماران خاص با مشکل کمبود دارو دست و پنجه نرم می‌کردند. حالاکه ۱۸اردیبهشت روز جهانی بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده، بهانه‌ای است برای پای درد و دل نشستن بیمارانی که سال‌هاست رنج کمبود و گرانی دارو را به جان می‌خرند تا لحظه‌ای بیشتر طعم خوش زندگی را بچشند…../ ادامه مطلب »

دخترانی که به‌سختی مدال می‌گیرند و حکومتی که دوست‌شان ندارد

در سال‌های اخیر فقط ۳ ملی‌پوش برتر وزنه‌برداری زنان ایران، مهاجرت کرده‌اند.

«آلما حسینی»، دختری که سال ۱۳۸۷ در روستای «سید کلا» از توابع شهرستان «چمستان» مازندران متولد شد، شنبه ۱۳اردیبهشت۱۴۰۴ به یک مدال نقره و یک نشان برنز رقابت‌های وزنه‌‌برداری نوجوانان و جوانان جهان در پرو رسید…./ ادامه مطلب »

سقوط آزاد زنان از نردبان اقتصاد

درآمدی بر تاریخ حضور زنان در بازار کار ایران؛ بر‌مبنای داده‌های تاریخی عصر قاجار، زنان از فعالیت در عرصۀ فرهنگ و دسترسی به آموزش و حضور در قلمرو سیاست و قدرت محروم بوده و به‌لحاظ تقسیم کار نیز بیشتر به‌مشاغل خانگی مشغول بودند. انقلاب مشروطه و تغییر سلطنت و استقرار دولت مدرن که توسعۀ آمرانه را در دستور کار قرار داده بود صورت‌بندی اجتماعی ایران را تغییر داد…. ادامه مطلب »

خواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای زنان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد

با صدای بلند خواستار اجرای عدالت باشیم؛ درخواست ما کارگران زن برقراری حق اولاد و عائله‌مندی و اجرای قانون وراثت حقوق همچون مردان برای تمامی زنان شاغل و تحقق کامل حقوق برابر زن و مرد می‌باشد. قانون بایستی با واقعیت‌های امروز جامعه همسو شود… ادامه مطلب »

آقای وزیر! مدرسه گله‌داری نیست!

نظام آموزشی پیشرو، معلم را مربیِ تفکر و دانش‌آموز را شریک فرایند یادگیری می‌داند. در چنین سیستمی، کلاس درس جایی است برای تجربه دموکراسی، احترام به تفاوت‌ها و کشف استعدادها. اما وقتی وزیری این نظام را به گله‌داری تشبیه می‌کند، گویی از تحولات آموزشی جهان بی‌خبر است؛ از فلسفه‌هایی که مدرسه را جامعه‌ای کوچک می‌دانند و معلم را تسهیل‌گرِ کشفِ دانش…./ ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی