امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘محیط زیست’

سازمان بین‌المللی کار:‌ تغییرات اقلیمی به افزایش کار کودکان دامن می‌زند

فقر حلقه رابط تغییرات اقلیمی و کار کودکان است. تغییرات اقلیمی با افزایش و تشدید فقر، خانواده‌های فرودست بیشتری را به اتکا بر کار کودکان سوق می‌دهد…./ ادامه مطلب »

عدالت اقلیمی بر خاک و زمینی غصب‌شده ممکن نیست!

روزی که «گرتا» (Greta Thunberg)، دانش‌‌آموز کوچک‌اندام سوئدی، در ۱۵سالگی «جمعه به مکتب نرفت» و به‌جای مکتب کن‌نام «جمعه‌ها برای آینده». دیری نپایید که کرور کرور نوجوانان و جوانان و سپس بزرگسالان به‌دنبال او به کوچه‌ها و خیابان‌ها و میدان‌ها ریختند و پرچم دفاع از اقلیم و زیست محیط جهان را برافراشتند… ادامه مطلب »

گزارش کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی سازمان ملل: برابری جنسیتی زمین را نجات می‌دهد

یک‌سوم زنان کشورهای در حال توسعه و مناطقی که تحت‌تأثیر بیابان‌زایی قرار گرفته‌اند، در نظام کشاورزی و زنجیرۀ تأمین مشغول به کارند و به‌طور مداوم بر سر منابع کمیاب در حال رقابت‌اند. …/ ادامه مطلب »

مردم و سیاره با هم: چرا زنان و دختران در قلب اقدامات اقلیمی هستند؟

زنان و دختران در قلب این امر قرار دارند. تاثیر تغییر اقلیم متوجه زندگی و حیات همه ساکنان زمین است.برای اطمینان از اینکه چرخه اقتصاد و تولید به نفع همه مردم باشد، در مرکز آن، حل و گذرازچالش برابری جنسیتی است. به دورازاهداف جداگانه، دنبال کردن توسعه پایداروپیگیری برابری جنسیتی به طورذاتی به هم مرتبط هستند…./ ادامه مطلب »

آخرالزمان در «سیستو»!

حسین سرگزی، کارشناس آب و منابع طبیعی، معتقد است «روز‌های هولناک سیستان هنوز نرسیده است و افغانستان پروژه دیگری برای کورکردن آخرین روزنه‌های ورود آب به مرز‌های شرقی ایران را در دستور کار گذاشته است». اگر سد بخش‌آباد ساخته شود و آخرین قطرات رطوبت خاک خشک شود، دو سوم روز‌های سال در سیستان توفان شن و نمک رخ می‌دهد و دیگر رانندگی، پرواز و اصولا زندگی در سیستان غیرممکن می‌شود و فرودگاه زابل از کار می‌افتد….. ادامه مطلب »

نامگذاری روز جهانی محیط زیست

هر سال روز ۱۵ خرداد (۵ ژوئن) در سراسر جهان با عنوان روز جهانی محیط‌زیست گرامی داشته می‌شود. تاریخچه روز جهانی محیط زیست به سال ۱۹۷۲ برمیگردد، در آن سال برای اولین بار، سازمان ملل متحد کنفرانسی را با موضوع انسان و محیط زیست در شهر استکهلم سوئد برگزار کرد…. ادامه مطلب »

اعتراضات اقلیمی در لاهه؛ بازداشت بیش از ۱۵۰۰ نفر

پلیس لاهه بیش از ۱۵۰۰ نفر را در جریان تجمعات زیست‌محیطی بازداشت کرد. فعالان موسوم به “شورش علیه انقراض” بخشی از یک بزرگراه را مسدود کرده بودند. حدود ۴۰ کنشگر بازداشت‌شده تحت پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت…. ادامه مطلب »

روز زمین؛ هزاران هوادار محیط زیست در لندن به نشانه اعتراض در سکوت روی زمین دراز کشیدند

هزاران نفر روز شنبه در لندن، پایتخت بریتانیا در اعتراض به «انفعال» دولت این کشور در برابر تغییرات آب و هوایی و دفاع از محیط زیست تظاهرات کردند.شرکت‌کنندگان در تظاهرات که همزمان با «روز زمین» برگزار شد در پایان این رویداد در سکوت بر روی زمین دراز کشیدند. قرار است اعتراض‌ها به عملکرد دولت بریتانیا در زمینه حفاظت از محیط زیست روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز ادامه پیدا کند. … ادامه مطلب »

«مردان مجرد» بیشتر از زنان در تولید گازهای گلخانه‌ای نقش دارند 

نتایج یک مطالعه در سوئد نشان می‌دهد مردان مجرد مسئول بیشترین میزان تولید و انتشار آلاینده‌های کربنی هستند. زیرا آنها بیشتر به‌تنهایی رانندگی یا سفر می‌کنند و حمل و نقل یکی از بزرگترین عامل‌های ایجاد «ردپای کربنی» فردی است. به گفته محققان: با درنظر کرفتن عادت‌های مصرف‌کننده‌ها می‌توان با آموزش متناسب به تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین کمک کرد… ادامه مطلب »

روز جهانی آب: بیش از دو میلیارد نفر با کمبود آب روبه‌رو هستند

گزارش تازه سازمان ملل در روز جهانی آب می‌گوید هفت کشور از ۱۰ کشور خاورمیانه و شمال آفریقا بیشترین تنش آبی را دارند. دریاچه ارومیه از نمادهای خشکی دریاچه‌ها در خاورمیانه است. این گزارش مبنای بحث در کنفرانس جهانی آب خواهد بود…/ ادامه مطلب »

پنج دلیل که تغییرات آب و هوایی بر زنان بیش از مردان تأثیر می‌گذارد

سازمان ملل متحد روز ۹ نوامبر را «روز جنسیت» نامیده است. امسال برنامه‌های مرتبط با این روز در حالی اجرا می‌شود که همزمان نشست آب و هوایی سازمان ملل نیز تحت عنوان کوپ۲۶ در گلاسگو در حال برگزاری است….. ادامه مطلب »

همایش اقلیمی گلاسکو و خیز بزرگ جهان برای وداع با زغال سنگ

شمار دیگری از کشورهای جهان در همایش اقلیمی گلاسکو از آمادگی خود برای خاتمه دادن به استفاده از زغال سنگ خبر دادند. ۱۹ کشور نیز توافق کردند که از سال ۲۰۲۲ از سرمایه‌گذاری خارجی در انرژی‌های فسیلی خودداری کنند…/ ادامه مطلب »

«زمین را نجات دهید !»

فریاد کنشگران محیط زیست در کـــف خیابا‌ن‌هــای گلاسـکو
هدف جهان کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، اما سؤال اساسی این است که کدام کشور‌ها باید بیشتر از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای جلوگیری کنند؟ کشور‌های درحال‌توسعه بخش کوچکی از دلیل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای خودرو‌ها و نیروگاه‌ها هستند. در طرف دیگر آن‌ها بیشترین آسیب‌های ناشی از تغییرات آب و هوایی را متحمل می‌شوند… ادامه مطلب »

گزارش اقلیمی سازمان ملل درباره روند مداوم گرمایش زمین

سازمان هواشناسی جهانی در آستانه برگزاری کنفرانس اقلیمی گلاسکو، گزارشی درباره تغییرات جوی منتشر کرده است. بر اساس این گزارش از زمان ثبت تحولات جوی تا کنون دمای زمین در هفت سال گذشته، به گرم‌ترین دوره خود رسیده است…/ ادامه مطلب »

علی‌رغم وضعیت اضطراری اقلیمی، کوتاهی دولت‌ها در اجرای تعهدات توافق پاریس ادامه دارد

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی