امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان ايران در آمار’

نظرسنجی محرمانه رژیم: ۷۳ درصد مردم ایران موافق جدایی دین از سیاست هستند

نظرسنجی محرمانه رژیم در واقع چهارمین پیمایش ملی «ارزش‌ها ‌و ‌نگرش‌های ایرانیان» بوده که از سوی دفتر طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با همکاری مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور در آبان و اوایل آذر ۱۴۰۲، بر ‌‌اساس‌ مصاحبه‌ حضوری با ۱۵,۸۷۸ نفر صورت گرفته  و نتایج آن در ۳۰ دی با مُهر محرمانه به مخاطبان خاص آن در ایران عرضه شده است. در این نظرسنجی از افراد ۱۸ سال به بالا  که ساکن در ۳۱ استان کشور بوده‌اند پرسیده شده تا چه حد موافق یا مخالفند که «دین باید از سیاست جدا باشد». اکثریت بسیار بالایی، جامعه را غیرمذهبی‌تر از گذشته دانسته‌اند… ادامه مطلب »

تداوم فاجعه: دست‌کم ۱۳۶ «قتل ناموسی» در ۹ ماه

در پاییز سال گذشته ۴۳ زن به‌دست مردان به بهانه‌های «ناموسی» و یا «سوءظن» کشته شده‌اند. در خلال ماه‌های اول جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» آمار قتل زنان به‌دست مردان خانواده به‌طرز چشمگیری کاهش یافته بود اما پس از افزایش سرکوب‌ها و فشار مجدد از سوی حکومت اسلامی به زنان در کوچه و خیابان و با بالا گرفتن تبلیغات ضد زن از رسانه‌ها، قتل‌های «ناموسی» مجددا افزایش یافت…

ادامه مطلب »

ازدواج؛ به نام کودکان به کام خانواده

گرچه اغلب فعالان حقوق کودک، وکلا و کنشگران اجتماعی بارها و بارها در مورد افزایش کودک‌همسری و پیامدهای ناشی از آن هشدار داده‌اند، ولی عواملی همچو افزایش وام ازدواج، قانون جوانی جمعیت و بسته‌های تشویقی موجود در آن و حتی اقدامات عجیبی که در سال‌های اخیر رخ داده است؛ مانند طرح حمایت خودروسازان از مادران زیر ۱۸ سال، خود محرک قوی است برای خانواده‌های کم‌برخوردار و رشد کودک‌همسری در کشور… ادامه مطلب »

کودک‌مادری در ایران؛ سالی ۱۴۵۰ نوزاد توسط مادران زیر ۱۵ سال به‌دنیا می‌آیند

انتشار  خبر زایمان کودکی ۱۴ ساله به‌عنوان کم‌سن‌ترین مادر سال ۱۴۰۱ در رسانه‌های جمهوری اسلامی، نمونه‌‌ای کوچک از پدیده کودک‌مادری در ایران است. بر اساس گزارش آماری «پایگاه داده‌های باز ایران» هر سال به‌طور متوسط ۱۴۵۰ نوزاد توسط مادران زیر ۱۵ سال و حتی جوان‌تر در ایران به‌دنیا می‌آیند… ادامه مطلب »

۳۶ درصد زنان، غیرفعال شدند

وعده یک میلیون شغل در سال محقق شد؟! بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران در پاییز ۱۴۰۰ تعداد بیکاران ۱۵ ساله و بیشتر، حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده که از این تعداد ۴۰٫۴ درصد در پاییز امسال شاغل شده‌اند. در بخش زنان، تنها ۶۲ درصد زنان همچنان شاغل مانده‌اند و حدود ۳۶ درصد جمعیت زنان، غیر فعال شده‌اند… ادامه مطلب »

هزینه های کمرشکن درمانی و تورم بی‌سابقه در حوزه سلامت

در این بحران اقتصادی و تورم وحشتناک و بی‌سابقه‌ای که به‌ویژه در حوزه بهداشت و درمان از ابتدای سال ۱۳۹۰ تاکنون جریان داشته، بیشترین تورم ماهانه مربوط به آذر ۱۴۰۱ می‌باشد که به‌بالاترین حد حود رسیده است. پیامدهای چنین تورم وحشتناکی، هزینه‌های کمرشکن و زایش فقر است… ادامه مطلب »

خودسوزی یا وادارشدن به خودسوزی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ازدواج اجباری در سنین کمتر از ۱۳ سال، بارداری اجباری در سنین ۱۳ تا ۱۵ سال، خشونت خانگی از عوامل مهمی هستند که سبب بروز یک رویکرد بسیار خشونت‌بار از مرگ و خودکشی شده‌اند. هیچ آمار دقیق، مشخص و رسمی از آن تاکنون منتشر نشده است…./ ادامه مطلب »

۶۰ درصد زنان جامعه حجاب شرعی ندارند

ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» که نهاد رسمی برای پیشبرد طرح «حجاب و عفاف» به شمار می‌رود، در طرح مکتوب خود برای «حجاب و عفاف» که در زمستان ۱۴۰۰ تهیه شده، اما به تازگی در شبکه‌های اجتماعی متن کامل آن منتشر شده، به ارزیابی اقدامات پیشین در این زمینه پرداخته و راهکارهایی را برای اعمال حجاب اجباری پیشنهاد کرد…. ادامه مطلب »

سرنوشت ناتمام زنان در مجلس؛ ‌زنان، اولویت آخر اصولگرایان

حذف بودجه مستقل معاونت زنان انسیه خزعلی: خطای تایپی بوده !
حال که اصولگرایان در تمامی نهادهای قدرت حاکم شده‌اند، ضرورت حمایت از زنان در حال رنگ‌باختن است، وقتی مجلس انقلابی یازدهم درگیر ممنوع‌کردن نگهداری حیوانان خانگی و مسد‌ود‌سازی اینترنت است، چگونه می‌خواهد فرصت کند بر حمایت زنان و کودکان تمرکز کند. هرچند در مجلس‌های گذشته هم زنان هرگز در اولویت قرار نداشتند…./ ادامه مطلب »

کارِ خانگی زنان؛ نمونه روستاهای کردستان

زنان روستایی، بیساران، از توابع بخش مرکزی شهرستان سروآباد کردستانتصویرهای عمومی و گزارش‌های معمول ما را با گوشه‌هایی از زندگی پرمشقت زنان روستایی آشنا می‌کنند. اما کل واقعیت را نشان نمی‌دهند. عمق رنج‌ها و بی‌عدالتی‌ها پوشیده می‌مانند. بر اساس آخرین داده‌های سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، ۶۲,۱ درصد از زنان ایرانی «خانه‌دار» هستند و ۳۰ درصد از کل تولید ناخالص داخلی کشور مربوط به ارزش کار خانگی آن‌ها بوده است. این در حالی است که کارِ آن‌ها ارزشی اجتماعی برابر با کار مردان ندارد، آن‌ها هیچ حمایت شغلی خاصی ندارند و اساساً جزو جمعیت فعال اقتصادی محسوب نمی‌شوند. ادامه مطلب »

«زنان در ریاضیات»؛ در بزرگداشت مریم میرزاخانی

۱۲ ماه مه مصادف با ۲۲ اردیبهشت روز جهانی «زنان در ریاضیات» بود. طی سالهای گذشته در سراسر جهان برای ارج گذاری به تلاش‌های علمی این دانشمند بزرگ اقدامات متعددی انجام شده است. سال گذشته نیز نهاد زنان سازمان ملل، مریم میرزاخانی را در فهرست ۷ دانشمند تاثیرگذاری قرار داد که «در راه هموارکردن مسیر دانش‌اندوزی برای زنان» الهام بخش بودند…/ ادامه مطلب »

نگاهی به پژوهش‌ها؛ خودکشی زنان و عللی که پنهان می‌ماند

خودکشی زنان یک شاخص مهم پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و قانونی زنان در جوامع مختلف است. شیوع خودکشی در جوامعی که در آن زنان از حقوق شخصی، اجتماعی و خانوادگی مناسب برخوردار هستند، پایین است. آمار دقیقی از خودکشی زنان در ایران وجود ندارد اما سال‌هاست که کارشناسان هشدار می‌دهند که نرخ خودکشی بین زنان ایرانی افزایش‌یافته است… ادامه مطلب »

نسبت زنان مخترع ایرانی بالاتر از متوسط جهانی است

نسبت زنان مخترع ایرانی بالاتر از متوسط جهانی استمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گزارشی اعلام کرد: نتایج بررسی‌ها نشان داد که باوجود پایین بودن توازن جنسیتی در ایران نسبت به مناسب مفروض (۵۰ درصد) اما نسبت پرونده‌ها با مخترعان زن در این بررسی به میزان قابل‌توجهی بالاتر از متوسط جهانی و حتی بالاتر از آمار کشورهای پیشرو در زمینه ثبت اختراعات است… ادامه مطلب »

روز جهانی کارگر: زنان ایران در استثمار بازار نابرابر کار

زنان کارگر در ایران هم در عرضه اشتغال تحت تبعیض‌اند هم به دلیل زن بودن دچار نابرابری. کرونا وضعیت آنها را در یک سال گذشته بدتر هم کرده است. ستم به زنان کارگر، ستمی تقاطعی است: ستم طبقاتی و ستم جنسیتی هم‌زمان در عرضه دسترسی به بازار کار و اشتغال، در محیط کار و پیش و پس از ساعت کار. زنان در صف اول اخراج و تعدیل در هنگام بحران‌های اقتصادی‌اند و جنسیت آنها هم بهانه دیگری برای این کار است: آنها ازدواج می‌کنند و باردار می‌شوند… ادامه مطلب »

شکاف جنسیتی چیست و چرا ایران همچنان در سرازیری سقوط قرار دارد؟

در چند روز گذشته خبر سقوط دوپله‌ای ایران در گزارش شکاف جنسیتی «مجمع جهانی اقتصاد» در رسانه‌ها منتشر شد. گزارش سال ۲۰۲۱ شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد با سرعت کنونی اجرای سیاست‌ها و قوانین علیه تبعیض جنسیتی در دنیا، زنان باید برای رسیدن به برابری جنسیتی، ۱۳۵ سال و نیم دیگر هم منتظر بمانند! ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی