آرشیو مطالب در دسته بندی ‘كودكان در ایران’
این خانه امن نیست!
میگوید: «خانهام، امن نیست، از پدر و مادرم میترسم، میخواهند مرا به زور شوهر دهند، احساس میکنم در اینجا جایی ندارم. نمیتوانم با پدر و مادرم زندگی کنم. شرایط خانوادهام خوب نیست، با من سر سازگاری ندارند، احساس میکنم تو خونه؛ جایی ندارم». اینها جملات دختر ۱۴ یا ۱۵ سالهای است که از ترس پدر و مادری که میخواستند او را به زور شوهر دهند، شنیده میشد؛ دخترکی که شاید مفهوم کانون گرم خانواده را نفهمد اما خوب میداند که تنها راه نجاتش از ازدواج اجباری، فرار از خانه است. ادامه مطلب »
آمار تکان دهنده آزار جنسی کودکان در خانواده
براساس آمار بیشترین موارد کودکآزاری یعنی ۴۲ درصد توسط افراد خانواده رخ میدهد و حدود ۳۹ درصد از کودک آزاریها نیز در محیطی خارج از خانواده رقم خوردهاست؛ یعنی عامل حدود ۴۲ درصد از کودکآزاریها والدین و اعضای اصلی خانواده است. اگر بچهای مورد ضرب و شتم پدر و مادر قرار گرفت یک یا دو ماه از خانواده گرفته شود. مساله این است که در کشور اصطلاح چهاردیواری وجود دارد؛ به طور مثال بچهها در خانه ضرب و شتم میشوند و حتی مورد آزار پدری که معتاد به شیشه است قرار میگیرند، ولی کسی ورود نمیکند به این دلیل که میگویند پدر و مادرش هستند ادامه مطلب »
خطر اعدام قریب الوقوع محمدرضا حدادی، کودک-مجرم محکوم به اعدام
محمدرضا حدادی متولد ۲۷ اسفند ۱۳۶۶ در زمان دستگیری ۱۵ سال داشته،کودک-مجرم محکوم به اعدام محبوس در زندان عادلآباد شیراز در خطر اعدام قرار دارد.وکیل محمدرضا حدادی، در خصوص آخرین وضعیت پرونده کودک-: “وضعیت روحی و روانی موکلم اصلا مناسب نیست و از طرفی با توجه به فشار خانواده اولیای دم بر اجرای حکم قصاص، محمدرضا زیر تیغ اعدام قرار دارد و این ترس و نگرانی وجود دارد که حکم ایشان اجرا شود” ادامه مطلب »
یک روز در میلان ۶؛ شهری که ٣٠ درصد از جمعیت آن را حاشیهنشینان تشکیل میدهند
روایتی از یک محله حاشیهنشین مشهد: میلان ۶ یکی از پرآسیبترین کوچههای قلعهساختمان است. در محله با متلک به ما میگویند «باز معلمها اومدند. خاله به ما هم درس میدید؟» حتی حضورمان در خانهها هم همینطور است و گاهی ممکن است که همهچیز به طور عیان اتفاق بیفتد، یعنی یک عده در حال مصرف مواد مخدر باشند، چند نفر تنفروشی کنند و بچهها هم آماده رفتن به محله برای جابهجایی مواد مخدر باشند»… ادامه مطلب »
انتقاد از بیتوجهیها به پدیده “کودکآزاری”/ کار خاصی برای آسیبهای اجتماعی انجام نشدهاست
رییس اورژانس اجتماعی کشور گفت: متاسفانه در رابطه با آسیبها چون کار خاصی انجام نشده است، به دلیل شرایط فرهنگی نیز مورد غفلت قرار گرفتهاند. متاسفانه اطلاعرسانی به کودکان چه در مهدکودک و چه در خانواده تابوهایی دارد و همین تابوها به کودکان ضربه میزند؛ به خصوص اگر جنسیت کودک، دختر باشد.. یکی از کارهایی که باید انجام دهیم اطلاعرسانی توسط گروههای همفکر و انجمنهای غیردولتی است که به عنوان بازوهای کاری حمایت از کودکان عمل میکنند…/ ادامه مطلب »
اعدام کودکان در ایران: مسئله را چگونه میتوان حل کرد؟
شمار زیادی از کشورهای جهان به سوی لغو مجازات اعدام گام برمیدارند. در اولین ماه سال ۲۰۱۸ میلادی در ایران سه نفر به دلیل جرمی که در زمان ارتکاب آن کمتر از ۱۸ سال داشتند و کودک محسوب میشدند، با رسیدن یا گذر از ۱۸ سالگی اعدام شدند: امیرحسین پورجعفر به جرم قتل و تجاوز در ۱۶ سالگی، علی کاظمی به جرم قتل در ۱۵ سالگی و محبوبه مفیدی به جرم قتل همسر در ۱۷ سالگی… ادامه مطلب »
توجیه و فرافکنی به جای پاسخگویی و مسئولیت پذیری!
بعنوان یک معلم و فعال حقوق کودک در روزهای پایانی هر سال شاهد به کار گیری دانش آموزان توسط پیمانکاران زیباسازی شهرداری تهران بوده ام. آنها با بکارگیری کودکان می کوشند سود خود را بالا ببرند این در حالی انجام می شود که اکثریت این کودکان و دانش آموزان از خانواده های فقیر و کم درآمد هستند و دستمزد چند برابر زیر خط فقر کارگران باعث می شود که این کودکان برای کمک به درآمد خانواده تن به این استثمار بدهند و یگانه فرصت کودکی خود را در کنار اتوبان ها و خیابان ها در میان دود مشغول به رنگ آمیزی سپری نمایند../ ادامه مطلب »
اعدام کودکان، اولویت فقه و نمایش اقتدار
اجرای حکم اعدام کسانی که هنگام ارتکاب جرم مشمول تعریف کودکی بودهاند، ادامه دارد. در یکی از آخرین موارد، در ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۶ علی کاظمی، زندانی ۲۲ ساله زندان بوشهر به دار آویخته شد. او در هنگام ارتکاب جرم تنها ۱۵ سال داشت. اعدام غیرمنتظره او -در حالی که به خانوادهاش و همینطور به فعالان حقوق کودک که پیگیر وضعیت او بودند قول داده شده بود اجرای حکم او متوقف شده است- نشان داد نظام قضایی ایران با وجود تغییرات در قانون مجازات اسلامی، عملا کودکان را اعدام میکند…/ ادامه مطلب »
رخت سیاه عروسی؛ نگاهی آماری به کودک بیوگی در کشور
گرچه ازدواج کودکان از نظر کارشناسان و مدافعان حقوق کودک «آزار جنسی» محسوب می شود، اما در ایران ازدواج دختران از ۱۳ سالگی و پسران از ۱۵ سالگی قانونی است. البته ازدواج دختران و پسران قبل از این سنین نیز، «با اذن ولی و با تشخیص دادگاه منوط به رعایت مصلحت کودک»، مجاز شمرده شده است. در میان دختران و یا پسرانی که در زیر سنین یاد شده ازدواج می کنند و هر سال شمار آن ها به ۴۰ هزار مورد می رسد، تعدادی هستند که به دلیل مرگ همسر «بیوه» شناخته میشوند… ادامه مطلب »
یک تا ۱/۵میلیون تومان؛ هزینه اثبات ایرانی بودن!

دختران شینآباد در «انقلاب اسلامی» سوختند + ویدئو
از حادثه آتش سوزی در دبستان روستای شینآباد مورخ ۱۵ آذر ۱۳۹۱ پنج سال می گذرد. آن کودکان اینک نوجوانانی شدهاند که دنیا را با همه زشتیهایش بهتر درک میکنند. میفهمند که برای نبود یک بخاری استاندارد در کشوری خفته بر دریای نفت و گاز، ۲۸ نونهال ایرانزمین در کام آتش گرفتار آمدند و سه نفر دیگر جان باختند و ۲۶ نفرشان برخی تا ۶۰ درصد دچار سوختگی شدهاند../ ادامه مطلب »
ازدواج زودهنگام کودکان؛ خانهای روی آب
وجود ۱۵ هزار بیوه زیر ۱۵ سال در کشور
چندی پیش نشستی با عنوان سمینار عوامل تسهیل کننده ازدواج زودهنگام کودکان(با محوریت صیغه محرمیت) در تهران و به همیت انجمن حمایت از حقوق کودکان کار برگزار شد. در این نشست یک روزه کامیل احمدی، مردم شناس و نویسنده کتابهای «به نام سنت» و «طنین سکوت» که به ترتیب در مورد ختنه زنان و ازدواج کودکان در ایران بود از پژوهش اخیر خود با عنوان «خانهای بر روی آب» که تمرکز ویژهای بر موضوع ازدواج موقت و صیغه محرمیت در ایران داراست، رونمایی کرد ادامه مطلب »
ترک تحصیل کودکان در حاشیه زاهدان به علت نبود مدرسه
مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت: فقط نیمی از دانشآموزان ابتدایی در مناطق حاشیهای زاهدان در دوره اول متوسطه ادامه تحصیل میدهند و مابقی به علت کمبود مدرسه ترک تحصیل میکنند. پیشتر رضوان حکیم٬زاده٬ معاون امور ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفته بود که ۴۰ تا ۵۰ درصد دانشآموزان مقطع متوسطه در استانهای مرزی به دلایل مختلف ترک تحصیل میکنند که یکی از این دلایل ازدواج زودهنگام است../ ادامه مطلب »
برای ازدواج، بزرگ؛ برای طلاق، کودک!

۱۲درصد کودکان چند روز بعد از کودک آزاری اطلاع می دهند
هر روز تعدادی از دختران و پسران کم سن و سال از سوی خانواده و جامعه در مناطق حاشیه ای شهر تهران مورد تجاوز جسمی و جنسی قرار میگیرند بی آنکه کسی صدایشان را بشنود. لایحه حمایت از حقوق کودکان ۶ سال است که در بایگانی مجلس خاک می خورد واین در حالی است که کودکان به جرم کودکی نمی توانند از خودشان دفاع کنند. اگر پدر آنها را آزار دهد، به هیچ وجه نمی توانند شکایت کنند و اگر آزارگری خارج از خانه به آنها تجاوز کند در شرایط محدود میتوانند درباره آن با کسی صحبت کنند.. / ادامه مطلب »