امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان و فقر’

شرایط سخت تحصیل برای فرزندان تهیدستان و مردم عادی و مخارج هنگفت تحصیل در بخش خصوصی

به گزارش خبرگزاری تسنیم مدارس دولتی یه‌دلیل مشکلات اقتصادی کیفیت لازم را ندارند. “اگرچه مدافعان بخش خصوصی همواره منتقدان را متهم می‌کنند که “چرا مخالف فعالیت مدارس غیردولتی هستید؟” و اخیراً یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، منتقدان را به داشتن نگاه سوسیالیستی محکوم کرد و تأکید کرد «اگر بخواهیم کیفیت تمام مدارس دولتی افزایش یابد، مشکلات اقتصادی جامعه باید حل شود و درآمدهای کشور افزایش یابد، فعلاً درآمدهای کشور پاسخگوی این موضوع نیست؛ از سوی دیگر نمی‌توان مانع آزادی و اختیار مردم شد چرا که شاید فردی پول دارد و می‌خواهد برای فرزندش سرمایه‌گذاری بیشتری کند نباید با یک تفکر سوسیالیستی بگوییم همه بیایند در مدارس دولتی تحصیل کنند!» ادامه مطلب »

شیرآبادی که خیلی چیزها ندارد

روایت‌هایی دردناک از رنج‌های مکرر مردمان شیرآباد و حاشیه‌های زابل و زاهدان؛ بی‌شناسنامگی درد بزرگی‌ است؛ دردی‌ که بدون هیچ درمانی از یک نسل به نسل دیگر به ارث می‌رسد. «کاش لااقل ما را به حال خود می‌گذاشتند. درد وقتی بیشتر می‌شود که بازداشت می‌شوی و سر از اردوگاه درمی‌آوری. مگر نمی‌دانند ما ایرانی هستیم؟ ما از قوم اصیل بلوچ و از قدیمی‌ترین ایرانی‌های این سرزمینیم…‌» ادامه مطلب »

معلمان زن افغانستانی؛ از تدریس تا واکس زدن کفش، فروش نان و تخم مرغ و گدایی

تعداد معلمان در مدارس دولتی افغانستان قبل از حکومت طالبان بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر بوده که ۳۳ درصد را زنان تشکیل می‌دادند. اکنون با بسته شدن دبیرستان‌ها توسط طالبان وضعیت معلمان زن بسیار وخیم شده و بسیاری از آنها برای تأمین معاش زندگی راه‌های مختلفی را در پیش گرفته‌اند… ادامه مطلب »

زنان غزه تغییر را آغاز کردند

«غزه» نواری است در کنار دریای مدیترانه با جمعیت ۲٫۲ میلیون نفری، که نیمی زیر ۱۸ سال هستند. غزه یکی از محروم‌ترین نقاط جهان است و مردمش از امکانات بسیار اندک زندگی برخوردارند و تقریبا هیچ‌گونه آزادی رفت‌وآمد ندارند، اکثر زیرساخت‌های حیاتی غزه با محاصره‌ وحشیانه‌ای که اسرائیل و مصر بر این منطقه اعمال کرده‌اند، از هم فروپاشیده است. اما زنان فلسطینی با وجود همه آسیب‌های شخصی و فرصت‌های اندک محافظه‌کار، در حال مبارزه هستند… ادامه مطلب »

هشدار سازمان ملل متحد: جنگ اوکراین به کشورهای فقیر وارد کننده غلات آسیب می‌زند

وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین که صادر کننده یک سوم غلات جهان هستند نگرانی‌هایی از امنیت غذایی را در پی داشته. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، امروز جمعه اعلام کرد که کشورهای در حال توسعه در شمال آفریقا، آسیا و خاورمیانه که به شدت به واردات گندم وابسته هستند، به دلیل بروز جنگ روسیه و اوکراین، از امنیت غذایی پائینی رنج می‌برند و تداوم این درگیری افزایش قیمت مواد غذایی در بسیاری از نقاط جهان را در پی خواهد داشت…./ ادامه مطلب »

جنگ اوکراین با آژیر خطر نان در خاورمیانه

جنگ اوکراین می‌تواند آثار و تبعات خود را حتی هزاران مایل دور‌تر از میدان‌های این نبرد، نشان دهد. یک مقام ارشدِ «برنامه جهانی غذا» سازمان ملل متحد می‌گوید: «در اقصی نقاط خاورمیانه و شمال آفریقا، افزایش قیمت مواد غذایی که تا حد زیادی ناشی از جنگ اوکراین و تحولات مرتبط با آن است می‌تواند میلیون‌ها انسان را بیش از هر زمان دیگری به دامان فقرِ غذایی گسیل کند»…

ادامه مطلب »

دردناک‌ترین تصویر این روزها

بسیاری از خانواده‌ها دختران و پسران خود را در کابل به خاطر فقر و بدبختی به‌فروش می‌گذارند. در مناطقی قیمت هر پسر به‌مبلغ ۲۰ هزار افغانی و هر دختر به‌مبلغ ۱۰ هزار افغانی به‌فروش می‌رسد.
دختر فروشی در افغانستان ادامه مطلب »

خطر بردگی مدرن بیخ گوش زنان و دختران

خطر بردگی مدرن بیخ گوش زنان و دخترانبرده‌داری باعث شرمساری بشریت است و در قرن بیست‌ویکم قابل تحمل نیست. یونیسف و سازمان بین‌المللی کار درمورد خطر افزایش برده‌داری مدرن و سوءاستفاده از کار طولانی مدت زنان و کودکان هشدار می‌دهند. به‌گفته کارشناسان، سطوح بالای استثمار در زنجیره‌های تامین جهانی که معمولا بر استثمار نیروی کار تکیه دارد نابرابری جنسیتی را عمیق‌تر می‌کنند و به‌طور کلی «نابرابری‌های جنسیتی در نهاد اشکال معاصر برده‌داری نهفته است»ادامه مطلب »

دولت اسپانیا می‌خواهد روسپیگری را غیرقانونی کند

سران حزب سوسیالیست حاکم اسپانیا در چهلمین کنگره خود، حزبشان را “کاملا فمینیستی” خواندند. از جمله برنامه‌های سوسیالیست‌های این کشور ایجاد تحول در شرایط زیست محیطی، بهبود وضعیت کار زنان و غیرقانونی کردن روسپیگری است…/ ادامه مطلب »

کرونا و تبعات ویرانگر آن بر دوش زنان

طی چند روز گذشته، سیلیوسا فدریچی، نویسنده و فمینیست برجسته‌ی چپ، وبیناری را با موضوع «پاندمی کرونا، سرمایه‌داری و بحران بازتولید اجتماعی» ارائه داد که چگونه پاندمی کرونا، سیاست‌های خلع ید جمعیت مزدبگیران از ثروت عمومی، فقر بیشتر و محرومیت حداکثری را افزایش داده است، فاجعه‌ای که در طول تاریخ حیات سرمایه‌داری بی‌نظیر بوده است… ادامه مطلب »

سلامت زنان کلید سلامت یک جامعه است

کاترین هملین زندگی خود را صرف معالجه و بهبود زنان آسیب پذیر اتیوپی کرد که از جراحات شدید ناشی از زایمان رنج میبردند. او آخرین عمل جراحی خود را در سن ۹۲ سالگی که هنوز توان ایستادن در پشت میز جراحی را داشت، انجام داد… سیاست های ارتجاعی رژیم ولایی که منجر به تک جنسیتی شدن رشته زنان و زایمان در دانشکده های پزشکی گشته است، نیز به مشکلات می افزاید. با حذف پزشکان مرد از رشته زنان و زایمان، نیمی از نیروی پزشکی کنار گذاشته شده و از طرفی دیگر پزشکان زن که در این رشته تخصص دارند به روستاها و شهرستان های دورافتاده نمیروند…/ ادامه مطلب »

شیوع و پاسخ به کووید ۱۹ با رویکرد تقاطع‌یافتگی

اکنون که با همه‌گیری جهانیِ کووید ۱۹ مواجهیم این جمله‌ها را از رسانه‌ها بسیار می‌شنویم «همه‌ی ما در این بیماری با هم هستیم» و «ما با هم از عهده‌ی آن برمی‌آییم». اما این «ما» چه کسانی هستند؟ بله می‌دانیم کل جهان متاثر از این ویروس است، اما تهدیدکننده‌های سلامت، بار مسئولیت‌ها، تجربه‌ها و نتایج شیوع ویروس کرونا برای همگان یکسان نیست. ادامه مطلب »

چرا اینقدر نابرابری؟

همه‌ی بچه‌ها برهنه به دنیا می‌آیند اما کمی بعد به بعضی از آن‌ها لباس‌های گرانی می‌پوشانند که از بهترین بوتیک‌ها خریداری شده‌اند در حالی که بیشتر آن‌ها لباس کهنه به تن دارند. وقتی کمی بزرگ‌تر می‌شوند بعضی از اینکه اقوام و آشنایان برایشان لباس‌های بیشتر هدیه می‌آورند ناراحت می‌شوند چرا که آن‌ها کادوهای دیگر مثل آخرین مدل آیفون را ترجیح می‌دهند. در همین حال بقیه رؤیای روزی را می‌بینند که بتوانند بدون کفش پاره به مدرسه بروند…/ ادامه مطلب »

افزایش نابرابری در جهان

arm und reichنتیجه تحقیقات توماس پیکتی، اقتصاددان فرانسوی منتقد سرمایه‌داری و همکاران‌اش نشان‌دهنده آن است که فاصله طبقاتی در سراسر جهان میان قشرهای مرفه و فقیر در سال‌های اخیر افزایش یافته است. دلیل اصلی افزایش فاصله طبقاتی در کشورهای جهان تقسیم نابرابر سرمایه است. گفته می‌شود که از سال ۱۹۸۰ میلادی سرمایه دولتی عظیمی در سراسر جهان به بخش خصوصی واگذار شده است ادامه مطلب »

اختلاف بین فقرا و ثروتمندان جهان به بالاترین میزان در تاریخ مدرن رسیده است

اختلاف بین فقرا و ثروتمندان جهان به بالاترین میزان در تاریخ مدرن رسیده استبه اعتبار گزارش بانک کِرِدیت سوییس یک درصد از ثروتمندان جهان بیشتر از نیمی از دارایی های جهان را در اختیار دارند. به معنایی دیگر مجموع سرمایه بیش از سه میلیارد نفر در جهان کمتر از تنها یک درصد ثروت میلیونرهای جهان است. هیچگاه در تاریخ کره خاکی تفاوت بین فقرا و ثروتمندان جهان تا به این اندازه نرسیده است! ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی