کرونا و تبعات ویرانگر آن بر دوش زنان
طی چند روز گذشته، سیلیوسا فدریچی، نویسنده و فمینیست برجستهی چپ، وبیناری را با موضوع «پاندمی کرونا، سرمایهداری و بحران بازتولید اجتماعی» ارائه داد که چگونه پاندمی کرونا، سیاستهای خلع ید جمعیت مزدبگیران از ثروت عمومی، فقر بیشتر و محرومیت حداکثری را افزایش داده است، فاجعهای که در طول تاریخ حیات سرمایهداری بینظیر بوده است…
***
فدریچی یکی از بنیانگذاران مجموعه بینالمللی فمینیستی بود. وی پس از یک دوره تدریس و پروژهی تحقیقاتی در نیجریه، در جنبش ضدجهانیسازی سرمایه و جنبش ضد مجازات اعدام ایالات متحده مشغول بهفعالیت شد. او یکی از بنیانگذاران کمیته علمی در آفریقا است، سازمانی که به ایجاد حمایت از مبارزات دانشجویان و معلمان در آفریقا، علیه سیاستهای تعدیل اقتصادی و سیستمهای آموزشی نابرابر اختصاص دارد. وی برای مدت بیست سال در دانشگاه همپستد نیویورک، دورههای مطالعات بینالمللی، مطالعات زنان و دورههای فلسفه سیاسی را تدریس کرد، جایی که اکنون استاد امریتا است.
در این وبینار، فدریچی خواهد گفت که چگونه پاندمی کرونا، سیاستهای خلع ید جمعیت مزدبگیران از ثروت عمومی، فقر بیشتر و محرومیت حداکثری را افزایش داده است، فاجعهای که در طول تاریخ حیات سرمایهداری بینظیر بوده است. سیلویا فدریچی با نگاهی به تأثیر فاجعه بار بحرانهای اخیر، پیرامون تلاشهایی که زنان سراسر جهان برای مقابله با تبعیضها و محرومیتها انجام دادهاند، سخنرانی کرده است.
به گزارش New Republic با شدتگیری کرونا و اعمال قرنطینه در جهان، فدریچی بارها به تاسی از آرلیشیلد، از اصطلاح “the second shift” یا همان شیفت دومِ کاری زنان گفته است. با اعمال تعطیلی شهرها، بسیاری از زنان کارمند و یا بدون شغل، از خدمات اجتماعی و دسترسی به مهدهای کودک محروم ماندند. وضعیتی که در ایران با محرومیتی نهادیهتر همراه است. سلب حق سرپناه و گرانیهای حداکثری، حق مسکن اکثریت کارگران را محدودتر و بهسوی حاشیهنشینی بیشتر هدایت کرده است. از این منظر، برای بسیاری از زنان، اعمال قرنطینه، معنایی فراتر از مفهوم خانهنشینی، تحمیل چندبرابری تقسیم نابرابر کار خانگی و با خشونتهای خانگی همراه داشته است. ایران، مکزیک، هند، ترکیه، فرانسه، آمریکا، کانادا و ایتالیا، در ردهی بالاترین کشورها با افزایش آمار خشونتهای خانگی در پاندمی کرونا قرار گرفتند.
🟣 فایل تصویری وبینار «پاندمی کرونا، سرمایهداری و بحران بازتولید اجتماعی» در کانال تلگرامی کلکتیو در دسترس است:
در کانال تلگرامی کلکتیو در دسترس است:
منبع :کانال تلگرامی بیدار زنی