امروز:   فروردین ۱۲, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
آوریل 2025
د س چ پ ج ش ی
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

پایان جولان ۴۸ روزه اصحاب ایتا

پروژه طلبکاران قائله حجاب به کجا می‌رسد؟ با برچیده شدن تحصن چندین هفته‌ای و غیرقانونی مدافعان قانون حجاب در مقابل مجلس، معترضان اعلام کردند که به‌جای شنیده شدن صدایشان و برگزاری جلسات کارشناسی، با برخورد‌های تند و اتهام‌های ناروا مواجه شده‌اند. اما نکته شیرین ماجرا اینجاست که رسانه‌هایی که در سابقه خود کوچکترین حقی را در موارد مشابه برای دیگر گروه‌های فکری و سیاسی جامعه قائل نبوده‌اند حالا پرچمدار آزادی بیان و تجمع شده و از اقدام فراجا انتقاد می‌کنند…

 

***

امیرابراهیم رسولی مشاور قالیباف از «پایان» تحصن مدافعان قانون حجاب در مقابل مجلس خبر و نوشت: پایان تحصن غیرقانونی جلوی مجلس پس از صبر مهربانانه. این افراد چندین هفته است که در مقابل مجلس تحصن کرده و بعضا شعار‌های تند علیه سران قوا می‌دهند. جمع آوری متحصنین مقابل مجلس البته با واکنش‌هایی نیز رو‌به‌رو شد، آنچنان که حمید رسایی نماینده تندرو مجلس عنوان کرده جمع کردن متحصنین مقابل مجلس، تصمیم هرکس و هر جایگاهی که بوده، یا بدلیل بی‌عقلی است و یا به دلیل نفوذ!

فراخوان تجمع در شبکه اجتماعی ایتا صادر می‌شود، بیانیه‌های شدیداللحن علیه سران قوا در همین شبکه دست به دست می‌شود و پشتیبانی رسانه‌ای از این گروه اندک نیز همینجا صورت می‌گیرد. ۴۸ روز جلوی درب مجلس تحصن کرده و علیه سران قوا شعار داده و مصاحبه می‌کنند، در ویدئوهایشان مردم را دعوت به پیوستن به تجمعشان می‌کنند، بار‌ها اقدام به برگزاری تظاهرات و صدور بیانیه‌های آتشین و تهدید سران سه قوه کردند و در نهایت بعد از ۴۸ روز با برخورد نیرو‌های انتظامی مواجه شدند و نماینده حامی آنها در نخستین واکنش به ماجرا این اقدام را از سر نفوذ یا بی عقلی دانسته.
در ادبیات قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی کدام گروه، دسته و یا حزب از چنین رافت و حمایتی برخوردار بوده‌اند؟
فرض کنید فردا گروهی از بازنشستگان بخواهند در حمایت از اجرای کامل قانون همسان سازی جلوی نهاد ریاست جمهوری و یا مجلس تحصن کنند و یا بخش دیگری از جامعه برای اجرای یکی از اصول معوق مانده قانون اساسی قرار تجمع و تحصن بگذارند، در موارد مشابه تحمل چنین تجمع و تحصنی به یک ساعت نمی‌کشد و مجریان و متحصنان و فراخوان دهندگان در حالت خوشبینانه با انواع اتهامات از قبیل اجتماع و تبانی، اقدام علیه امنیت ملی و در موارد حادتر به ارتباط با دول بیگانه متهم و روانه زندان می‌شوند درحالیکه تحصن سازماندهی شده حامیان اجرای قانون حجاب تا ۴۸ روز تحمل شد!

نکته شیرین ماجرا اینجا است که رسانه‌هایی که در سابقه خود کوچکترین حقی را در موارد مشابه برای دیگر گروه‌های فکری و سیاسی جامعه قائل نبوده‌اند حالا پرچمدار آزادی بیان و تجمع شده و از اقدام فراجا انتقاد می‌کنند!
خبرگزاری فارس در گزارشی کوتاه به موضوع پرداخته و نوشته است: «تعدادی از شرکت‌کنندگان از ضرب و شتم و انتقال اجباری با خودرو‌های پلیس به حاشیه شهر و رهاسازی در نیمه‌شب خبر دادند. برخی از این بانوان در گفت‌و‌گو‌های مجازی، این اقدام را «ناهمخوان با شأن بانوان مؤمن» توصیف کرده و خواستار رسیدگی به دغدغه‌هایشان شدند. این در حالی است که پیشتر، کارشناسان و دلسوزان جامعه نسبت به لزوم گفت‌وگوی سازنده با گروه‌های مختلف اجتماعی برای جلوگیری از شکاف‌های فرهنگی تأکید کرده بودند.
معترضان اعلام کردند که به جای شنیده شدن صدایشان و برگزاری جلسات کارشناسی، با برخورد‌های تند و اتهام‌های ناروا مواجه شده‌اند.»

در دوماه گذشته وزارت کشور دولت پزشکیان از سوی منتقدان برای برخورد با تجمع کنندگان مقابل مجلس مورد سوال قرار گرفت بود که اگر چنین تجمعاتی مجاز است دیگر گروه‌های موجود در جامعه هم باید از این حق برخوردار باشند، اما اگر موضوع تجمع و تحصن و تظاهرات در نظام جمهوری اسلامی همچنان اقدامی علیه امنیت ملی و شایسته برخورد انتظامی و قضایی تلقی می‌شود دلیل این تبعیض و ظلم آشکار چیست؟
مخالفان فکری این گروه اندک نیز از این قطعا از این موضوع استقبال می‌کردند که در طرف مقابل آنان نیز از چنین حقی برخوردار باشند که نه ۴۸ روز و حتی نه ۴۸ ساعت که تنها ۸ ساعت با آنان مدارا شود، اما وقتی درطرف مقابل چنین حقی فرض نشده با چه منطقی وزارت کشور و نهاد‌های انتظامی این اردوکشی محقرانه را تا ۴۸ روز تحمل کردند؟

توضیح پلیس دربارهٔ برخورد دیشب با تحصن غیرقانونی؛ ادعای ضرب و شتم ساختگی و خودزنی است

مرکز اطلاع‌رسانیِ پلیس تهران اعلام کرد: دیشب در پی مصوبهٔ شورای امنیت کشور (شاک) پلیسِ پایتخت ملزم به پایان‌دادن به «تحصن غیرقانونی» تعدادی از شهروندان در جلوی مجلس شد.

مرکز اطلاع‌رسانیِ پلیس تهران اعلام کرد: دیشب در پی مصوبهٔ شورای امنیت کشور (شاک) پلیسِ پایتخت ملزم به پایان‌دادن به «تحصن غیرقانونی» تعدادی از شهروندان در جلوی مجلس شد که در این راستا ضمن مذاکرات متعدد با مسئولان مربوط و تجمع‌کنندگان، از آنها درخواست شد تا به این تجمع پایان بدهند و از ایجاد مزاحمت و سد معبر و ترافیک برای شهروندان جلوگیری شود.

تعداد قابل توجهی از تجمع‌کنندگان به دستور پلیس تمکین و محل را ترک کردند، اما حدود ۳۰ نفر در مقابل دستور پلیس مقاومت و گاهی با فحاشی و پرخاشگری و هتک‌حرمت به تحصن ادامه دادند. پلیس طبق وظیفهٔ قانونی خود پس‌از ساعت‌ها مدارا و مذاکره با پایان‌یافتن ضرب‌الاجل مشخص‌شده، به این تحصن پایان داد و بنا بر درخواست تعدادی از آنها از جمله خانم‌هایی که بخش اعظم آنان از قم آمده بودند، آنها را به مرقد حضرت امام (ره) منتقل کرد.

همچنین تصاویری از یک خانم که ادعا می‌کند در آن تجمع توسط مأموران مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته منتشر شده که کاملاً ساختگی است و ایشان با خودزنی و ایجاد جو روانی نامناسب سعی در تشویش اذهان عمومی کرد.

۱۰ فروردین ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی