امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان و مشارکت سیاسی(ایران)’

زنان خاورمیانه و زنان ایران

یکی داستان است پرآب و چشم*
زنان خاورمیانه ای در جوامعی زندگی می کنند که باورها و تفکرهای متنوع سنتی، دینی، قومی، قبیله ای نمی گذارد برای جایگاه و حقوق برابر با مردان تلاش کنند و مردان نیز برای برابری جنسیتی با آنان همدل و همراه باشند. این نگاه طرد آمیز به زنان در اقتصاد، سیاست ، فرهنگ و… همه عرصه های زنانه را با حصارها و سقف های شیشه ای قطوری در امر مدیریت کشوری، شهری، و محلی روبرو ساخته است…./ ادامه مطلب »

خانم دکترها کجا هستند؟!

(درباره انتخابات انجمن پزشکان عمومی)؛ تقریبا نیمی از پزشکان عمومی ایران زن هستند، اما در انتخابات هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی که اواخر بهمن برگزار می‌شود، از پنجاه و دو نفر فقط سه نفر زن هستند. سطح ناچیز مشارکت پزشکان زن موضوعی نگران کننده و قابل تامل است… ادامه مطلب »

تاب‌آوری فمینیستی – بخش دوم: مبارزه زنان بلوچ، «راهپیمایی طولانی بلوچ»

مبارزه زنان بلوچ برای عدالت و برابری در شرق و غرب بلوچستان ( پاکستان و ایران) – قسمت دوم
این مقاله نگاهی فمینیستی‌ است به مبارزه‌های زنان بلوچ در شرق و غرب بلوچستان ایران و پاکستان و نقش آن‌ها در شکل‌دادن به جنبش‌های ضداستعماری و آزادی‌خواهانه منطقه…./ ادامه مطلب »

تاب‌آوری فمینیستی زنان بلوچ – بخش اول: «ماهو بلوچ» و «ژن، ‌ژیان، ‌ئازادی»

مبارزه زنان بلوچ برای عدالت و برابری در شرق و غرب بلوچستان(پاکستان و ایران)
داستان زنان هر سرزمین از تاریخ آن سرزمین برمی‌خیزد. روایت یک سرزمین به داستان‌های زنان خود بافته می‌شود و مبارزه‌ها و پیروزی‌های زنان، اغلب دیدی وسیع‌تر از یک جامعه و تاریخ آن‌را نشان می‌دهد…../ ادامه مطلب »

اقتدارگرایی دیجیتال و حقوق زنان

شکاف جنسیتی دیجیتالی چهره‌ی نوینی از نابرابری جنسی-جنسیتی است؛ با توجه به‌اهمیت گشودن عرصه‌ تکنولوژی و نوآوری به‌روی زنان و دختران و کلیدی بودن این امر در تحقق برابری جنسیتی و جهانی بهتر و با عدالت اجتماعی و مشارکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی زنان، باید با موانع و چالش‌ها مقابله نمود تا تمام افراد جامعه، به‌ویژه گروه‌های اجتماعی آسیب‌پذیر بتوانند از مهارت‌های دیجیتالی، خدمات و دستیابی برابر برخوردار شوند… ادامه مطلب »

پانزدهمین سالگرد درگذشت رفیق مریم فیروز؛ چهره ماندگار جنبش زنان ایران

۲۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۱ پانزدهمین سالگرد درگذشت زنده یاد رفیق مریم فیروز بنیانگذار تشکیلات دموکراتیک زنان ایران و یکی از چهره‌های درخشان و پیشتاز جنبش آزادی‌خواهی و برابری‌طلبانه زنان ایران است. یاد و راه مریم فیروز، مبارز راه صلح و آزادی و برابری حقوق زنان در بین زنان پیکارجوی ایران همیشه زنده است… ادامه مطلب »

شاخص جهانی شکاف جنسیتی ۲۰۲۲: ایران در قعر جدول

امسال هم ایران در قعر جدول شاخص جهانی شکاف جنسیتی است، جدولی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شد. از میان ۱۴۶ کشور بررسی شده، ایران در رتبه ۱۵۶ قرار دارد. ایسلند بالاترین رتبه جهان را در پر کردن شکاف جنسیتی دارد،…. ادامه مطلب »

زنان و سیاست؛ «دوسویه زنانِ در قدرت و زنانِ بر قدرت»

تصویر منتشر شده در یکی از نشریات دوران انقلاب مشروطه است. در سمت راست تصویر، زنان خطاب به مردان می‌گویند: «اگر خسته شدید، عقب بروید تا ما زن‌ها این درخت را از ریشه بکنیم». زنان با هر خواسته و مطالبه‌ای، ساختارهای سیاسی جامعه را به‌چالش می‌کشند، چرا که این ساختارهای قدرت هستند که روابط نابرابر و ناعادلانه موجود را پی‌ریخته و از آن محافظت می‌کنند… ادامه مطلب »

مبارزی برجسته که «با عشق به مردم زیست»

به مناسبت دومین سالگرد درگذست زنده یاد ملکه محمدی
ملکه محمدی هنگامی نوشتن در مطبوعات را آغاز کرد که در میهن ما حتی داشتن سواد خواندن و نوشتن برای یک زن چندان مرسوم نبود، چه رسد به هماوردی با مردانی که در مشهورترین نشریات دهه بیست قلم می زدند.. او با اسم مستعار در دفاع از حقوق زنان و دیگر مسایل سیاسی روز، در مطبوعات مطلب می نوشت.. / ادامه مطلب »

سخنرانی نمایندهٔ تشکیلات دموکراتیک زنان ایران

در هشتادمین سالگرد بنیان‌گذاری حزب توده ایران
نماینده تشکیلات دمکراتیک زنان ایران در سخنرانی خود با اشاره به نقش مؤثر مبارزان برجسته‌ای مانند ملکه محمدی، مریم فیروز و رفقای قهرمانی مانند هما نصر زنجانی و فاطمه مدرسی و سایر زنان پیشرو در عرصه‌های گوناگون فعالیت در صفوف حزب گفت: «طرح خواست‌های مترقی و فمینیستی مانند بهبود اوضاع مادّی و تأمین استقلال اقتصادی زنان، حق مشارکت سیاسی زنان، تساوی حقوق زوجین و تجدیدنظر در قوانین زناشویی و طلاق، استفادهٔ زنان کارگر و کارمند از مرخصی با حقوق در دوره زایمان.. و مطالباتی از این دست در اولین برنامهٔ حزب، نشان از ماهیت انقلابی حزبی دارد که ۸ دههٔ پیش با شجاعت اعلام کرد که زن و مرد باید در همهٔ شئون حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، و سیاسی از حق برابر برخوردار باشند…» ادامه مطلب »

تسلیت جمعی؛ در سوگ آن رفیق، آن مهربان، شهین توکلی

شهین روز سوم خرداد ۱۳۵۰، همزمان با جان باختن امیر پرویز پویان، در تهران دستگیر شد. همزمان فدائیان خلق سعید آریان، همسر، و حمید توکلی برادر او را نیز دستگیر کردند. شهین در بهمن ماه ۱۳۵۰ در دادگاه نظامی به پنج سال حبس محکوم شد و حمید و سعید در اسفند همان سال به جوخه ی اعدام سپرده شدند. و این زخم ماندگاری شد بر قلب مهربان شهین. اما او را از پا نیانداخت.. او طبعی لطیف داشت و شعر می سرود. شعر خوشۀ انگور او در تاریخ مبارزات زندانیان سیاسی ایران ماندگار شد. …/ ادامه مطلب »

یک زن ایرانی‌ – آلمانی شهردار فرانکفورت شد

نرگس اسکندری-گرونبرگ از حزب سبزها از سوی پارلمان منطقه‌ای شهر فرانکفورت به عنوان شهردار فرانکفورت انتخاب شد. این سیاستمدار ایرانی‌ – آلمانی در سال ۱۹۸۵ میلادی به فرانکفورت مهاجرت کرده بود…./ ادامه مطلب »

«حقوق انسانی زنان را به رسمیت بشمارید»

انسیه خزعلی، رئیس پیشین دانشگاه الزهرا، به‌عنوان معاونت امور زنان و خانواده دولت سیزدهم برگزیده شد. زنی که آذر منصوری در گفت‌وگو با «شرق» انتخابش را انتخابی کاملا مردانه توصیف می‌کند و ژاله شادی‌طلب از او می‌خواهد که حقوق زنان را به رسمیت بشناسدو می گوید ما هم شهروندی هستیم مثل بقیه. ما حق اظهار نظر، بیان مطالبات، حق مشارکت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی داریم. هر چیزی که این حقوق را از ما سلب کند، تبعیض علیه زنان است. …/ ادامه مطلب »

ژیلا بنی یعقوب خبرنگار منتخب موسسه راز در سال ۱۴۰۰

موسسه راز ( رسانه، اندیشه، زن) در روز خبرنگار، ژیلا بنی یعقوب را برای تلاش‌هایش در خصوص اطلاع رسانی زنان و بخصوص زنان افغان به عنوان خبرنگار منتخب برگزید که به دلیل کرونا، مراسم تقدیر و ارایه تندیس به تعویق افتاد. این مراسم با تاخیر و همزمان با برگزاری مجمع عمومی موسسه راز در سوم شهریور، صورت گرفت…. ادامه مطلب »

انتصاب زنان در دولت گذشته و جدید 

Quellbild anzeigen

اگر ۵۰ درصد کابینه هم زنان باشند، به لحاظ کمی مساوات رعایت شده. اما مهم محتوای فکری و عملکرد زنانی است که مقام‌های مهم را احراز می‌کنند که آیا در جهت رفع محدودیت‌های نابحق زنان اقدامی هم می‌کنند یانه؟ مثلا وقتی نمایندگان مجلس با تصویب طرح‌های ضد زن درمجلس همراهی می‌کنند دیگر فرقی برای توده‌های زنان ندارد که تعدادشان بیشتر باشد یا کمتر! ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی