امروز:   آذر ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان ، خشونت و ناهنجاری های اجتماعی’

خشونت فزاینده علیه زنان؛ “معضلی اجتماعی برآمده از ایدئولوژی”

اطلاعات و داده‌های جمع‌آوری شده از سوی پلیس جنایی فدرال آلمان نشان می‌دهد که خشونت علیه زنان به واسطه جنسیت‌شان افزایش داشته است. این گزارش خشونت علیه زنان را “معضلی اجتماعی مبتنی بر ایدئولوژی رد برابری” دانسته است… عکس : رقص خیابانی در اعتراض به خشونت علیه زنان، کوبلنتس، ۱۴ فوریه ۲۰۲۳./ ادامه مطلب »

خودکشی‌های اخیر زنان سودان از وحشت تجاوز جنسی در خلال جنگ

زنان سودانی قربانی منازغات جنگی هستند؛ زنان و دختران سودانی قربانی خشونت جنسی به‌دلیل سطح بالای انگ اجتماعی و سرزنش آنان و عدم دسترسی به مراقبت‌های پزشکی و فقدان هرگونه حمایتی در مواجهه با خطر تعرض و تجاوز، خودشان مرگ را انتخاب کرده و دست به‌خودکشی می‌زنند. خودکشی‌های دسته‌جمعی زنان سودانی قبل از مورد تجاوز قرارگرفتن، مانند بسیاری خبرها که به ستم زنان سیاه یا رنگین پوست مربوط است در صدر اخبار هیچ رسانه‌ای قرار نمی‌گیرد… ادامه مطلب »

توصیه‌نامه جدید کمیته رفع تبعیض علیه زنان: گامی عملی به سوی برابری جنسیتی در حکمرانی تا سال ۲۰۳۰

کمیته رفع تبعیض علیه زنان هشتاد و نهمین جلسه خود را در ژنو به پایان رساند و در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۴، “نظریه تفسیری شماره ۴۰” را به منظور ارتقای حقوق زنان و دختران در ۲۳ صفحه منتشر کرد. این توصیه‌نامه بر ضرورت حضور ۵۰ درصدی زنان در حکمرانی، اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با تبعیض جنسیتی و تأمین حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تأکید کرده است…../ ادامه مطلب »

«ما زن‌کشی را متوقف خواهیم کرد»

شورش علیه زن‏‌کشی؛ اعتراضات در سراسر ترکیه پس از قتل خشن «اقبال اوزونر» و «عایشه‌ نور حلیل» توسط «سمیح چلیک»، یک مرد ۱۹ ساله آغاز شد؛ مردی که اول عایشه، دوست‌دختر قبلی‌اش و بعد اقبال، دوست‌دختر فعلی‌اش را سر برید. حالا فعالان زن در ترکیه به همراه دیگر معترضان، بار دیگر در چند سال گذشته به خیابان‌ها آمده و می‌گویند: «نه به خشونت، نه به بی‌عدالتی»… ادامه مطلب »

فیلم «خواهران»: ایستادگی در برابر بهره‌کشی جنسی

اریانا برناند، کارگردان برزیلی فیلم «خواهران»، جامعه‌ای را به تصویر می‌کشد که قوانین آن در حمایت از پدران متجاوز نوشته شده؛ مردانی که در چشم دیگران، مؤمن، دین‌دار و مایه‌ی برکت شناخته می‌شوند. در این جزیره، مسیحیت به ابزاری برای سرکوب و سوءاستفاده از دختران تبدیل شده و حق اعتراض به تجاوز پدران را از آن‌ها سلب کرده… ادامه مطلب »

یونیسف: از هر هشت زن، یکی در کودکی تجاوز یا آزار جنسی‌ را تجربه کرده‌ است

یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد می‌گوید که بیش از ۳۷۰ میلیون زن در سراسر جهان وقتی زیر ۱۸ سال بودند، تجاوز یا آزار جنسی را تجربه کرده‌اند. بر اساس گزارش این سازمان مدافع حقوق کودکان، اگر آزار جنسی کلامی و آنلاین هم به این آمار اضافه شود،‌ این رقم به ۶۵۰ میلیون زن می‌رسد…./ ادامه مطلب »

اعتصاب سراسری در هند پس از تجاوز به یک پزشک زن

تجاوز و قتل وحشیانه یک پزشک جوان زن در هند، خشم و انزجار عمومی را برانگیخت. این حادثه بار دیگر مشکلات عمیق و ریشه‌دار خشونت علیه زنان را در هند نشان داد. کارکنان درمان هند در اعتراض به تجاوز علیه زنان در سراسر هند دست به اعتصاب زدند… ادامه مطلب »

ایمان خلیف و مبارزه با تبعیض: نگاهی به جنجال‌های ورزشی و اجتماع

ایمان خلیف، به‌عنوان یک زن بوکسور از الجزایر، با زبان و فرهنگی که متعلق به کشورهای شمال آفریقا، مسلمان و عرب است، با بسیاری از چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کند. او به‌عنوان نمادی از مقاومت و تلاش برای شکستن این کلیشه‌ها و تبعیض‌ها ابتدا دست و پنجه نرم می‌کند. ورزش، به‌ویژه در سطوح بین‌المللی، می‌تواند بستری برای تغییرات اجتماعی و فرهنگی باشد. ایمان خلیف با حضور خود و از همه مهم‌تر چالش‌هایی که بر سر اندام و قدرت او وجود دارد، می‌تواند در این عرصه به تغییراتی جدید کمک کند……../ ادامه مطلب »

خارطوم برای زنان امن نیست

افزایش خشونت مبتنی بر جنسیت در سودان؛ با گذشت یک سال از آغاز درگیری‌ها در سودان، بیش از ۸/۶ میلیون نفر از خانه‌های خود رانده، ۶/۸ میلیون نفر در داخل کشور آواره و بیش از ۱/۸ میلیون به کشورهای همسایه گریخته‌اند. و اما «تجاوز»؛ شرح‌حال بسیاری از زنان سودانی است. باوجود شواهد بسیاری در وقوع گسترده خشونت جنسی به‌ویژه به زنان و دختران در خارطوم و جاهای دیگر، واکنش منطقه‌ای یا بین‌المللی چندان معنی‌داری وجود ندارد… ادامه مطلب »

ریشه در خاک

داستان مبارزه فلسطینی‌ها با کمپین اخراج که از سوی شهرک‌نشینان یهودی راه‌اندازی شده است؛ طی ماه‌های اخیر فیلمی از جدال لفظی یک زن جوان با یک شهرک‌نشین ریشوی آمریکایی منتشر شده که ماهیت اخراج‌ها را به‌خوبی نشان می‌دهد. این زن جوان دو خانه پایین‌تر از خانه دجانی زندگی می‌کند. در فیلم این زن به شهرک‌نشین یهودی می‌گوید: «جیکوب، می‌دانی که اینجا خانه شما نیست! خانه‌ام را می‌دزدی!» مرد با لهجه غلیظ آمریکایی پاسخ داد: «اگر من آن را ندزدم، شخص دیگری آن را خواهد دزدید.»… ادامه مطلب »

تجاوز جنسی، خشونت جنسی و سرمایه‌داری

«سکوت درباره‌ خشونت جنسی را بشکن!»؛ زنان در طول تاریخ جامعه‌ طبقاتی از خشونت مردان رنج برده‌اند. سرمایه‌داری زندگی زنان و مردان را کاملاً از نو سامان‌دهی کرد، اما ستم بر زنان و هم‌چنین ستم طبقاتی را حفظ کرد. با این‌که خانواده از تولید جدا است، اما از تغییرات محیط کار بی‌تأثیر نیست. به‌همین دلیل تغییرات این قرن باعث ایجاد تضادهایی شده که زندگی زنان را در خانواده تحت‌تأثیر قرار می‌دهد… ادامه مطلب »

فرمان طالبان برای از سرگیری سنگسار زنان

رهبر طالبان بالاخره نقاب خود را به‌طور کامل کنار گذاشت و از جدی شدن اجرای حکم سنگسار زنان در افغانستان خبر داد. طالبان سیاست‌های سخت‌گیرانه خود را یکی یکی آزمایش کرد و اکنون آشکارا به سنگسار مجدد زنان در ملاء عام رسیده است. زیرا با سکوت جامعه جهانی در برابر تضییقاتی که طالبان در حق زنان افغان روا می‌دارد، دیگر کسی نیست که آنها را در قبال این جنایتها مجبور به پاسخگویی کند… ادامه مطلب »

قتل دست‌کم ۱۰۰ زن و دختر توسط مردان خانواده طی۱۰ ماه در ایران!

سالانه ده‌ها زن و دختر توسط همسر، برادر، پدر، عمو و اقوام نزدیک به بهانه «اختلافات خانوادگی یا مسائل ناموسی» به قتل می‌رسند. براساس گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۲ به‌طور متوسط روزانه ۱۳۳ زن و دختر توسط یکی از نزدیکان خود کشته شده‌اند. طبق این گزارش، بیشترین قربانیان در آفریقا: (۲۰۰۰۰)، آسیا: (۱۸۴۰۰)، امریکا: (۷۹۰۰) و اروپا که با (۲۳۰۰) قتل رتبه چهارم را دارد. در ایران از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان دی ماه ۱۴۰۲ «دست‌کم ۱۰۰ زن و دختر به بهانه‌های مختلف توسط مردان خانواده به قتل رسیده‌اند… ادامه مطلب »

از هر پنج زن یک نفر در محیط کار قربانی آزار و خشونت می‌شود

گزارش کمیته ایمنی شغلی سازمان جهانی کار؛ در گزارش جدید ILO به نقل از کمیته ایمنی و بهداشت شغلی نشان می‌دهد هنوز درباره آزارهای جنسیتی و پیشگیری و حذف خشونت و آزار در بازار کار، پروتکل‌هایی جامع تدوین نشده است. در ۲۵ کشور مورد مطالعه، حدود دو سوم از کل مقررات قانونی در مورد خشونت و آزار و اذیت در محل کار در قوانین و مقررات OSH موجود است که نقض می‌شود. این درحالی است که خود این سیاست‌ها به صورت محلی و دقیق تدوین نشده است… ادامه مطلب »

زنان بزرگ‌ترین قربانیان جنگ در سودان هستند

گرچه جنگ در غزه و قبل از آن جنگ اوکراین سایه خود را بر انعکاس اخبار جنگ در سودان انداخته است، اما این به‌معنای توقف جنگ در سودان نیست. برخی از رسانه‌ها جسته‌گریخته به‌تحولات جنگ در سودان می‌پردازند، گرچه این روزها فجایع تجاوز به زنان در دو سوی این جنگ بیش از همه راه خود را به سمت رسانه‌ها باز کرده است… ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی