آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان جهان در آمار’
“برابری زنان با مردان در عرصه سیاست تا سال ۲۰۶۳ طول میکشد”
چند دهه طول میکشد تا عده زنان در پارلمانها با مردان برابر شود؟
نتیجه یک تحقیق جدید سازمان ملل نشان میدهد دستیابی به برابری زنان و مردان پیشرفت کندی دارد. محققان بر این باورند که رفع بیعدالتی علیه زنان تا چهار دهه دیگر طول خواهد کشید. ۱۳۷ سال نیز تا رهایی زنان از فقر فاصله داریم.. در مقابل هر ۱۰۰ مرد ۸۱ زن پست مدیریتی میگیرد……/ ادامه مطلب »
انتقادها به ریاست عربستان بر “کمیسیون مقام زن” سازمان ملل
قرار گرفتن عربستان سعودی بر ریاست “کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد” مدافعان حقوق بشر را شوکه کرد. آنها میگویند عربستان با تفسیری فوق محافظهکارانه از اسلام حکومت میکند و حقوق زن در آن پایمال میشود.
عربستان سعودی در آینده ریاست کمیسیون مقام زن سازمان ملل را بر عهده خواهد گرفت که از جمله اهداف خود را برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در سراسر جهان قرار داده است. ادامه مطلب »
شاخص جهانی شکاف جنسیتی ۲۰۲۲: ایران در قعر جدول
امسال هم ایران در قعر جدول شاخص جهانی شکاف جنسیتی است، جدولی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شد. از میان ۱۴۶ کشور بررسی شده، ایران در رتبه ۱۵۶ قرار دارد. ایسلند بالاترین رتبه جهان را در پر کردن شکاف جنسیتی دارد،…. ادامه مطلب »
فقر شدید ۴۷ میلیون زن و دختر در جهان به دلیل کووید ۱۹
دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی جمعیت گفت: پاندمی کووید۱۹ حدود ۴۷ میلیون زن و دختر در جهان را به فقر شدید خواهد کشاند و تعداد زیادی از دختران دورمانده از مدرسه، ممکن است دیگر به آنجا باز نگردند. روز جهانی جمعیت رویدادی سالانه است که هر سال در ۱۱ ژوئیه برگزار میشود و هدف آن آگاهسازی درباره مسائل و مشکلات جمعیت جهان است،.. ادامه مطلب »
زنان افغانستان در مقابل طالبان عقب نشینی نمیکنند
عطیه مهربان فعال زنان ساکن افغانستان در گفتگویی در این ارتباط میگوید: «با وجود اینکه بسیاری از دختران کشته شدند، بسیاری از دختران حاضر در رسانهها به عنوان هدف مورد حمله قرار گرفتند اما باز هم جرات میکنند، جسارت میکنند و کار میکنند. بسیاری از آنها میگویند در هر شرایطی باشد، ما مجبور هستیم کار کنیم و عقبنشینی راهحل نیست. هدف آنها این است که ما عقبنشینی کنیم و اگر ما این کار را انجام دهیم آنها به هدفشان رسیدهاند.»…/ ادامه مطلب »
کرونا و مشکلات معیشتی یکسالهاش برای زنان
فارغ از مشکلاتی که بیش از یک سال است کووید ۱۹ در سرتاسر جهان ایجاد کرده است و تمامی مردم در آن مشترکاند؛ زنان فشار دو چندانی را متحمل شدهاند. زنانی که سالیان سال در بسیاری از جوامع قشر فرودست شناخته میشدند و از این نظر بیشتر از مردان بار مشکلات زندگی را به دوش میکشیدند اکنون نیز ناخواسته بخش اعظم مشکلات خانواده را به دوش میکشند. ادامه مطلب »
پنجاه سالگی حق رأی زنان در سوئیس: مروری بر یک پیروزی دیرهنگام
«نظریهی برابری سیاسی زن و مرد یک فکر وارداتی است. امروز هم در رأس جنبش حق رأی زنان یک زن خارجیتبار حضور دارد. ما بر این باوریم که در مسئلهای به این مهمی تنها زنانی که اصالتاً اهل سوئیس هستند میتوانند موضوع را درست بفهمند.»…./ ادامه مطلب »
اهمیت سند ۲۰۳۰ در مقابله با ایدز و نقض حق سلامت زنان
داده های پژوهشهای علمی بر این امر تأکید دارند که زنان در سطح جهانی بیشتر از مردان در خطر ابتلا به بیماری ایدز هستند. . سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ با اعلامیه مجمع عمومی در این زمینه و مباحثی که در کمیسیون زنان سازمان ملل همان سال در جریان بود اعلام کرد که از آنجا که زنان با آهنگ رشد شش برابر بیشتر از مردان به ایدز مبتلا میشدند این امر در دستور کار جنبش زنان و اسناد بین المللی که تعهد دولتها را در زمینهی زنان و بیماری ایدز در بر دارد، قرار گرفت. این اسناد به قرار زیر هستند: …./ ادامه مطلب »
زندگی زنان نویسنده در فیلمها
فیلمهای خوبی دربارهی زنان نویسنده ساخته شده که نشان میدهند آنها در طول تاریخ با چه سختی و مشکلاتی توانستند از طریق نوشتن هویت و فردیت ازدسترفتهی خود را به دست بیاورند، زندگیشان را تغییر دهند و دست به انتخابهای متفاوت بزنند و آثاری را خلق کنند که در آن زنان فرودست نیستند و حقوقی برابر با مردان دارند. هرکدام از آنها به نوعی گام مثبت و تاثیرگذاری در شکلگیری و جنبش فمینیستی برداشتند…./ ادامه مطلب »
اندیشههای ربودهشده از زنان
نگاهی به برخی دستاوردهای زنان در تاریخ که به نام آنها ثبت نشد
حثهای مربوط به جنسیت و برابری یک استدلال آشنا این است که «پس چرا همه متفکران یا دانشمندان و.. مرد هستند؟» جریان تازهای در تاریخنگاری نشان میدهد که بسیاری از دستاوردهای زنان در عمل به نام شوهران یا همکاران مرد آنها ثبت شده است…/ ادامه مطلب »
همیاری زنان برای مبارزه با ابولا
قبل از این روزگار کرونایی، اپیدمی ویروس ابولا را در بازهی زمانی سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ داشتیم. ابولا هرچند که مدام تیتر خبرهای اصلی بود، اما هیچوقت اینچنین «تنها خبر مهم روز» نشد. دلیلاش ساده است: ابولا به همهی کشورهای جهان سرایت نکرد، مرکز اصلیاش کشورهای آفریقایی و بهویژه غرب آفریقا بود و در چندین کشور مشخص به بحران جدی و روزمره تبدیل شد. زنان، نقشی کلیدی در تلاشها علیه گسترش ابولا، آموزش شهروندان و آگاهیرسانی، رسیدگی و درمان مبتلایان، تدفین درگذشتهها و هر تلاش در این ۳ سال پر هراس داشتند ادامه مطلب »
ایران در جایگاه ۱۴۸جدول شکاف جنسیتی ۲۰۱۹: شش پله سقوط
ایران با ۶ پله سقوط در شاخص شکاف جنسیتی در جایگاه ۱۴۸ و بعد از کشورهای مثل عربستان، توگو و بحرین قرار گرفت. شاخص شکاف جنسیتی چیست و شامل چه متغیرهایی میشود؟.. دو مشکل اقتصادی و سیاسی دلیل اصلی این سقوط ۶ پلهای در طی دو سال گذشته است درمورد وضعیت مشارکت سیاسی شرایط زنان در طی دوسال اخیر تغییری نکرده است اما چنانچه فقر و مشکلات اقتصادی افزایش یافته است زنان از این مسئله آسیب بیشتری دیدهاند…/ ادامه مطلب »
نقش پررنگ اما نادیده گرفته شده زنان در صلح جهانی
بر اساس اسناد رسمی منتشر شده توسط سازمان ملل از سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷، در روند صلح جنگ های داخلی در سراسر جهان ۲ درصد از زنان به عنوان واسطه گران صلح و ۸ درصد ناظر و ۵ درصد شاهدین توافق نامه های صلح بودند. این در حالی است که بر اساس همین گزارش طی یک کار تحقیقی بر تاریخ و روند ۸۲ توافق نامه صلح در درگیری های مسلحانه ای که در سال های ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۱ رخ داده، حضورزنان هم به دوام و پایدار صلح و هم بر کیفیت آن تاثیر معناداری داشته است. ../ ادامه مطلب »
۱۰ مثال مهم از نابرابری جنسیتی که امروزه اتفاق میافتد
مبارزه برای رسیدن به برابری جنسیتی میان زنان و مردان مبارزهای مستمر در جهان است. بسیاری از اشکال نابرابری جنسیتی را مردان هیچگاه تجربه نمیکنند، تبعیضهایی که سالها سلامت جسم و روان زنان را به مخاطره میاندازند. در ادامه به ده مورد نابرابری جنسیتی که زنان در سراسر جهان با آن مواجه هستند اشاره میشود…/ ادامه مطلب »