امروز:   فروردین ۲۶, ۱۴۰۴    

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان و فقر’

بارِ توان‌فرسایِ فقر و ناداری و تبعیض بر دوش زنان زحمتکش بیش از همگان است

رشد فقر در کشور زنان و زنان سرپرست خانوار را برای یافتن شغلی با درآمدی مناسب برای تامین زندگی خود و خانواده‌های‌شان بیشتر از مردان با دشواری‌های متعدد روبه‌رو کرده است. افزایش روزبه‌روز نابسامانی‌های اقتصادی در کشور فقر بیشتری برای زنان اعم از شاغل، دست‌‌فروش و به‌ویژه زنان خانه‌دار که در واقع نیروی کاری بی‌اجر و مزد هستند، به بار آورده است… ادامه مطلب »

نیمی از شهرنشینان ایران غذای کافی نمی‌خورند!

در بررسی وضعیت شاخص‌های فقر غذایی در مناطق شهری ایران مربوط به سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که متوسط نرخ، شکاف و شدت فقر در مناطق شهری به ترتیب ۵۵.۱، ۱۵.۲ و ۶درصد است. براساس این شاخص‌ها می‌توان گفت ۵۵.۱درصد جمعیت مناطق شهری کشور فقر غذایی داشته‌اند و کالری دریافتی خانوارهای فقیر در این مناطق، ۱۵.۲درصد کمتر از حداقل کالری مورد نیاز روزانه بوده است؛ بنابراین برای از بین بردن فقر، کالری دریافتی خانوارهای فقیر باید ۱۵.۲درصد افزایش یابد… ادامه مطلب »

گسترش پدیدهٔ دستفروشی نتیجهٔ بیکاری و فقر است!

زنان بیکار و به‌ویژه زنان سرپرست خانواده بخش زیادی از دستفروشان زحمتکش را تشکیل می‌دهند که اکثر‌شان یا اجاره‌نشین هستند یا در حاشیه شهرها سکونت دارند. این زحمتکشان در شرایط بد آب و هوایی از داشتن هرگونه امکانات بهداشتی و رفاهی برای خود و کودکان‌شان محرومند… ادامه مطلب »

زمستان و بی‌خانمانی؛ نگاهی به وضعیت گرمخانه‌ها در ایران

گرمخانه یا مددسرا و گره کور بی‌خانمانی؛ زمستان همواره مصادف است با مرگ و میر بی‌خانمان‌ها؛ کارتن‌خواب‌ها، معتادین، زنان رانده شده از خانه و مردان و کودکان بی‌سر پناه. زمستان تهران و چند کلان‌شهر دیگر ایران به جز سرما با آلودگی هوا نیز مواجه است که هر روز زندگی خیابان‌خواب‌ها را تهدید می‌کند. اما بی‌خانمان‌ها چنان که باید از گرمخانه‌ها استقبال نمی‌کنند! ادامه مطلب »

کدام زن با یک میلیون تومان یا خانواده ۵ نفری با ۳ میلیون تومان می‌تواند گذران زندگی کند؟

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران: بر اساس آخرین آمار سرشماری سال ۹۵ بیش از ۳ میلیون و ۶۰ هزار زن سرپرست خانوار و یا بر اساس گفته‌های مسئولان تا ۴ میلیون نفر زن سرپرست خانوار در ایران وجود دارد. چالشها و فشارهای مضاعفی که زنان سرپرست خانوار با آن روبرو هستند دولت زا موظف می‌دارد تا خدمات حمایتی برای رفع نیازهای اولیه این زنان و فرزندان‌شان را تامین کند و درجهت توانمندسازی آن‌ها نیز گام بردارد، تا آنها از حقوق اولیه شهروندی برخوردار شوند… ادامه مطلب »

محمد حبیبی: شوخی نکنید آقایان؛ جهنم زیر پاهای شماست!

اینجا بیمارستانهایی دارد شبیه به وال استریت. بازاری برای خرید و فروش بچه. زنهایی می‌آیند. کودکشان را به دنیا می‌آورند، برگه‌ای را امضا می‌کنند و بچه را می‌فروشند. ناقابل! بین پانصد هزار تا یک و نیم میلیون تومان!! این جاست که بایدسر را بالا گرفت، چشم در چشمشان دوخت و با لبخندی بر لب گفت: «شوخی نکنید آقایان! جهنم همین جاست. همین لحظه، همین اکنون. ناقابل! درست زیر پاهایمان.»… ادامه مطلب »

از هر سه ایرانی یک نفر فقیر است

بر اساس ادعای بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی ایران نرخ فقر در سال ۱۴۰۲ نسبت به یک سال قبل‌تر (۱۴۰۱) تنها چهار دهم درصد افزایش یافته است. اگر چه این رقم نمی‌تواند واقعی باشد اما نشان می‌دهد بر بنیاد شاخص‌های برآورد شده در نهادهای حکومتی دست‌کم یک سوم جمعیت ساکن در ایران گرفتار فقر شده‌اند… ادامه مطلب »

زنانه شدن فقر

ظلم بازار کار به زنان/ پیدا و پنهان چرخه معیوب اشتغال در ایران؛ به گزارش سازمان‌های دیده‌بان فقر و بانک جهانی حدود ۶۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند و ۵۰ درصد از آنها در فقر مطلق به‌سر می‌برند. برای زنانی که در فقر مطلق هستند، بقا تنها اولویت است. فقر زنانه ویژه در ایران به عدم دسترسی به خدمات سلامت و تحصیل و همین‌طور احساس شرم و افسردگی‌های طولانی‌مدت و معادل‌انگاری آن در پیوند با بزه و تخلف گره می‌خورد…./ ادامه مطلب »

فقر و نابرابری زنانه جبران ناپذیرتر از فقر و نابرابری عمومی است

متخصص حقوق کار و کارشناس سازمان تامین اجتماعی: زنان نیمی از تحصیل کردگان جامعه هستند اما همین زنان تنها ۱۲ درصد کل شاغلین کشور را تشکیل می‌دهند. این وضعیت اشتغال کشور باعث رشد زنان بدسرپرست، زنان سرپرست خانوار و آسیب‌های اجتماعی شده است…/ ادامه مطلب »

افزایش جمعیت زیرخط فقر در سایه تورم

نرخ فقر متوسط طی پنج سال از سال ۱۳۹۶ حدود ۱۰درصد افزایش یافت و شکاف خط فقر تا سال ۱۴۰۰ به بالاترین مقدار خود یعنی ۲۷درصد رسید. یعنی به ازای هر سال ۲درصد. هشدارها و همه وعده‌ وعیدها برای برچیدن فقر مطلق و کاهش نرخ فقر در کشور تاکنون راه به جایی نبرده است… ادامه مطلب »

«فقر»؛ اولین عامل دستفروشی زنان

افزایش ۲ برابری زنان دستفروش بعد از همه‌گیری کرونا
زمانی مردم فقط به دیدن مردان دستفروش با سن و سال بالا که سیگار و چسب و فندک می‌فروختند عادت داشتند، اما حالا دختران جوان هم به جرگه دستفروشان پیوسته‌اند. از فروش کتاب در پمپ بنزین گرفته تا دستفروشی در کنار خیابان و مترو…./ ادامه مطلب »

دو زن‌ کارگرِ گوجه‌چین در تصادف جاده‌ای جان باختند؛ سه‌ زن‌ـ‌کارگر زخمی شدند

آسیب‌های جانی و فیزیکی بر اثر شرایط نامناسب ایمنی کار در ایران روزانه کارگران بسیاری را در ایران تهدید می‌کند. روز پنجشنبە ١٠ خردادماه ١۴٠٣، در یک حادثه رانندگی کە در جاده دهدشت به بهبهان رخ داد، دو زن کارگر که برای چیدن گوجه راهی محل کار خود بودند، جان خود را از دست دادند و سه زن کارگر دیگر زخمی شدند. هویت جانباختگان و مجروحان این حادثه هنوز به طور رسمی اعلام نشده است…/ ادامه مطلب »

زنان سرپرست خانوار در ایران؛ بدون حمایت قانونی و تحت تبعیض مضاعف

زن سرپرست خانوار به جای دریافت حمایت ویژه از نهادهای اجتماعی یا دولتی، هم برای پیدا کردن شغل و هم برای دریافت خدمات رفاهی لازم، با مشکلات متعددی مواجه است. در ایران سیستمی وجود ندارد که چنین فردی ار تخفیف‌ها، کمک‌هزینه‌ها یا دریافت وام، بهره‌مند شود…./ ادامه مطلب »

انتقاد زنان بازنشسته از تفاوت مستمری‌شان با مردان: چرا حق اولاد نمی‌گیریم؟!

کارگران زن بعد از بازنشستگی، مشمول برخی مزایای مزدی نمی‌شوند این در حالیست که در زمان اشتغال مانند مردان کارگر حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی واریز کرده‌اند..سوال این است که آیا از ما کمتر از مردان حق بیمه کسر می‌شد؟ مگر در پرداخت حق بیمه و مالیات با آقایان برابر نبودیم؟…./ ادامه مطلب »

گزارشی از وضعیت معاش زنان سرپرست خانوار

اغلب زنان سرپرست خانوار یا بیکارند و یا دارای مشاغل نیمه‌وقت و غیر رسمی و اگر شغل رسمی هم داشته باشند، درآمد بسیار کم بوده و برای تامین گذران یک زندگی کفایت نمی‌کند. این روزها با افزایش تورم و مشکلات اقتصادی به ویژه در خصوص تامین مسکن و پول پیش آن، زنان سرپرست خانوار با مشکلات بسیاری مواجه هستند.ادر حقیقت بخش عظیمی از این زنان با درآمدهای اندک قادر به تامین هزینه‌های روزمره زندگی و پول پیش مسکن نیستند…./ ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی