امروز:   اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2024
د س چ پ ج ش ی
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
آخرین نوشته ها

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان و فقر’

اول ماه مه و زنان کارگر خانگی

زنان‌ کارگر خانگی نماد آشکار هجوم بی‌رحمانه‌ی همه‌ی انواع محرومیت‌ها و تبعیض‌ها بر بدن بی‌دفاع بشرند. نظام تبعیض جنسیتی داغ خود را بر بدن آنها حک کرده است.. هر یک از کارفرمایان به شیوه خودش از آنها کار می‌کشد و به قدر وسعش به آنها حقوق می‌دهد و بسته به پایگاه اخلاقی‌ که دارد، کرامت کارگرشان را پاس می‌دارند. بدین سان نمی‌توان‌کارِ کارگر خانگی را حتی با سخت‌ترین‌کارهای کارگری قیاس کرد؛ چون در آن فقط شانس و بخت‌ و اقبال حاکم است نه حق و قاعده و قانون…./ ادامه مطلب »

سفره‌های کارگران کوچک می‌شود و چماق‌ها بزرگ‌تر

به مناسبت روز جهانی کارگر
حکومتی که ناتوان از تامین منافع عموم مردم است و در عین حال به حقوق اساسی مردم نیز توجه نمی‌کند باعث افزایش ناامنی در جامعه می‌شود. زور و فشار نیروهای امنیتی که به ظاهر برای امن کردن جامعه است، در واقع نیروی فشاری است که در خیابان با تمام قوا در مقابل انفجار دیگ پر حجم درخواست‌های مردم و کارگران ایستاده است. …/ ادامه مطلب »

زنان خدماتی ورنج آنان

به تاول دست‌هایش که نگاه می‌کند، رویای آزادی محمدرضا را در خیال می‌بافد. آن روز را به یاد می‌آورد که خبر دستگیری محمد آمد. دست بچه‌های حاج‌آقا را ول کرد و چشم‌هایش سیاهی رفت. تا دو هفته، زندگی‌اش فلج بود و دیگر نتوانست پرستار بچه‌ها باشد. عذر خواست و گفت که چقدر حال بدی دارد…./ ادامه مطلب »

آغاز سونامی فقر از ابتدای دهه ۹۰

رشد ۲۸درصدی فقرا در کشور؛ براساس آمارهای بانک جهانی، در سال ۲۰۱۱، حدود ۲۰ درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر بودند؛ اما در سال ۲۰۲۱، بیش از ۲۸/۱ درصد جمعیت ایران، زیر خط فقر قرار گرفتند؛ این یعنی با فرض متوسط جمعیت ۸۰ میلیون نفری طی دهه اخیر، طی سال‌های ذکر شده، تقریبا ۶ و نیم میلیون نفر به افراد زیر خط فقر اضافه شده است!! ادامه مطلب »

تأثیر نابرابری اقتصادی بر سلامت زنان سیستان‌و‌بلوچستان

یک پزشک زن از دغدغه‌هایش برای حل مشکلات بهداشتی درمانی و شیوع بیماریهای مردم به‌ویژه زنان و کودکان در سیستان و بلوچستان می‌گوید: نزدیک به سه سال است که ۱۵ سفر به مناطق محروم جنوب شرق کشور داشته‌ام.‌ در میان مردمانی که آن‌قدر فقیر هستند که پول ویزیت ندارند. از مراکز درمانی دورند و حتی کرایه راه ندارند… بسیاری از بیماری‌های شایع آنجا با فرهنگ‌سازی، آگاهی‌رسانی و محرومیت‌زدایی قابل پیشگیری‌ است؛ اما در عمل مسئولان بهداشتی آنجا کاری نکرده‌اند. درمانگاهی هم اگر هست، پزشک ندارد… ادامه مطلب »

کلیه‌فروشی برای داشتن یک سقف

آدم‌ها هرکدام در یک جایی از زندگی‌شان کم می‌آورند. این کم‌آوردن هر بار شکل خودش را دارد، اما گاهی این کم‌آوردن می‌تواند به قیمت رسیدن به آخر خط باشد. فاطمه هنوز به آخر خط نرسیده اما زنی است ‌که کم آورده و همین باعث می‌شود فکرهای ترسناکی از فروش کلیه تا خودکشی به سرش بزند… ادامه مطلب »

فقر را مدیریت می‌کنیم!

سعید مدنی: همه‌ی ما به‌نوعی هر سال و هر ماه و هر روز فقیرتر و فقیرتر می‌شویم. از بعدی دیگر همچنین این روزها به‌خاطر بیکاری و افزایش جوانان بیکار هر روز در کوی و برزن شاهد روند روبه رشد موبایل دزدی و کیف دزدی و دیگر رفتارهای مجرمانه هستیم. امروزه با این تورم و گرانی سرسام‌آور، بیش از ۸۰ درصد مردم فقیر هستند. برخی مستاصل شده و فقر را پذیرفته‌اند، برخی فقیرند اما ظاهرشان از تک و تا نیفتاده است. نمی‌دانم مسئولین تا کی می‌خواهند جامعه ۸۰ – ۹۰ میلیونی را همین‌طور رها کنند و هر روز بیکاری و گرانی و تورم و مهاجرت نخبگان و… و… ادامه مطلب »

روایتی از یک شب زندگی در مددسرای بانوان «آفتاب نیلوفری»

…امروز روز خاصی است، برای خیلی‌ها. روز مادر است. برای دختران و مادرانی که در مددسرای «آفتاب نیلوفری» زندگی می‌کنند، این روز اما روزی است، مانند روزهای دیگر. به‌هرکسی که تبریک می‌گوییم، بی‌تفاوت سر تکان می‌دهد یا واکنشی ندارد. بعضی‌های‌شان حتی نمی‌دانند که امروز چه روزی است. یکی‎شان آه می‌کشد: «ای‎ بابا… دلت خوش است!»… ادامه مطلب »

سهم زنان در بحران زباله‌گردی چقدر است؟

زنان معتاد بی‌خانمان اگر نخواهند از بدنشان برای درآمد استفاده کنند، به سمت جمع آوری ضایعات رو می‌آوردند و به‌نظرشان این شغل شرافتمندانه‌ای است. دچار سوءتغذیه هستند. اغلب درگیر بیماری‌های اعصاب و روان و زنان هستند. بیماری‌های پوستی که در بینشان بیداد می‌کنند. تعرض بخشی از بدیهیات است… ادامه مطلب »

۴۰ درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق هستند

فقر مطلق فقدان برخورداری از حداقل نیازهای اساسی زندگی است که شامل اقلام خوراکی و غیرخوراکی است. یعنی اگر فرد باید ۲۵۰۰ کالری در روز مصرف کند، این میزان از کالری باید طیفی از کالاها را دربربگیرد، مواد مغذی به بدن فرد برسد و از سلامت تغذیه‌ای برخوردار باشد. در ضمن سلامت ذهنی، روحی و روانی و فکری باید در کیفیت تغدیه وجود داشته باشد و همین‌طور استانداردهای غیرخوراکی. اگر این موضوع مبنای مطالعات قرار بگیرد، ۴۰ درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق هستند… ادامه مطلب »

دروازه‌ای به جهنم

روایتی از رنج فقر و فراموش شدن در «شیرآباد» زاهدان؛ در این دروازه‌های جهنم مردم در آلونک‌هایی که شبانه بالا می‌آورند ساکن می‌شوند تا سقفی برای آنچه نامش را زندگی گذاشته‌اند، داشته باشند و شهرداری هم لطف کرده و هرازگاهی با بولدوزر از روی بلوک‌های ارزان‌قیمت دست ساز عبور می‌کند ولی فردا آلونک‌ها از جایی دیگر سر برمی‌آورند… اینجا در این جهنم بچه‌ها از بچگی، جز اینکه نان‌آور خانواده باشند، هیچ حق انتخاب دیگری ندارند. این‌چنین است  داستان عمر ۱۴ ساله که نان‌آور یک خانواده هشت نفر بود…

ادامه مطلب »

زنان «متوسط»فقیر و در حاشیه

در نشست تخصصی زنان و کارآفرینی اجتماعی چالش‏‌های پیش‏‌روی استقلال اقتصادی زنان بررسی شد: زنان تقریباً فقیرترین عضو خانواده‌اند، حتی اگر ملاک طبقه‌بندی‌های اقتصادی کشور همین ۱۰دهک اعلام شده در نظر گرفته شود، باز هم در هر دهک آن کسی که فقیرترین عضو خانواده است، همین زنان هستند؛ همان‌هایی که اگر دست‌شان در جیب خودشان هم باشد، باز هم از سایر حقوق‌شان محرومند…./ ادامه مطلب »

هر سه ایرانی یک فقیر

آمارها نشان می‌دهد در زمینه کاهش فقر دستاورد ویژه‌ای نداشتیم و به جایی رسیده‌ایم که در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰‌درصد جمعیت ما زیرخط فقر هستند که نزدیک به ۲۶ میلیون نفر را شامل می‌شود. غالب فقرای کشور ما فقرای شاغل و یا فقرای تحصیل‌کرده هستند؛ فقرایی که جوان و از نظر سلامت هم سالم هستند. این سخت است که ۶۰‌درصد فقرای ما همه قابلیت‌ها را داشته باشند اما فقیر زندگی کنند… ادامه مطلب »

۶ میلیون نفر ساکن در سکونتگاه غیررسمی/ زاغه نشینی در ایران در حال افزایش است

افزایش زاغه‌نشینی در ایران؛ آمار رسمی، دقیق و به‌روزرسانی شده از جمعیت زیر خط فقر مطلق در دست نیست. برخی از اقتصاددان‌ها می‌گویند ۳۰ درصد از جمعیت ایران با فقر مطلق مواجه هستند و برخی هم تعداد بیشتری را عنوان می‌کنند. ادامه مطلب »

زنانه شدن فقر یا فقر جنیستی

۱۷ اکتبر مصادف با ۲۵ مهر توسط سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی ریشه‌کنی فقر برگزیده شده است. یکی از پدیده‌های جهانی که در سال‌های گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته است، مسئله‌ایست که از آن به عنوان «زنانه شدن فقر» یا «فقر جنسیتی» یاد می‌شود… ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی