بارِ توانفرسایِ فقر و ناداری و تبعیض بر دوش زنان زحمتکش بیش از همگان است
رشد فقر در کشور زنان و زنان سرپرست خانوار را برای یافتن شغلی با درآمدی مناسب برای تامین زندگی خود و خانوادههایشان بیشتر از مردان با دشواریهای متعدد روبهرو کرده است. افزایش روزبهروز نابسامانیهای اقتصادی در کشور فقر بیشتری برای زنان اعم از شاغل، دستفروش و بهویژه زنان خانهدار که در واقع نیروی کاری بیاجر و مزد هستند، به بار آورده است…
***
زنان، بهویژه زنان سرپرست خانوار، در نتیجهٔ وخامت فزایندهٔ وضعیت اقتصادی کشور با دشواریهای بسیار در زندگی روزمره باید دستوپنجه نرم کنند. رشد فقر در کشور سبب شده است زنان برای یافتن شغلی با درآمدی مناسب برای تامین زندگی خود و خانوادههایشان نسبت به مردان با دشواریهای متعدد بیشتر روبهرو شوند. بنابه گزارشهای رسمی درطول سالیان اخیر، هفتاد درصد جمعیت غیرفعال اقتصادی زنان هستند. این بهمعنای فقر بیشتر برای زنان اعم از شاغل، دستفروش یا خانهدار است. زنان خانهدار در واقع نیروی کاری بیاجر و مزد هستند. این درحالی است که زنان خانهدار بار فقر خانواده، بیکاری همسر، و لطمههای دیگر زندگی را بر دوش میکشند. این فشارهای چندجانبه نتیجهٔ سیاستهای اقتصادی- اجتماعی ضدمردمی حکومت جمهوری اسلامی و تبعیض جنسیتی آن است. همچنین زنان سرپرست خانواده که بر عدهشان در سالهای گذشته افزوده شده در اوضاع و احوال دشوار معیشتی بهسر میبرند. ازجمله آنان زنانی هستند که بهاجبار بهدستفروشی مشغولاند.
گروهی از زنان که زنان سرپرست خانوار نامیده میشوند بهشدت تحت این فشار مضاعف قرار دارند. بسیاری از آنان با حقوق پایین و فقط برای سیر نگه داشتن شکم خود و فرزندانشان با قراردادهای سفیدامضا یا بدون قرارداد و بدون هیچگونه بیمه اجتماعی ناچارند شغلی دستوپا کنند. علاوه بر این، تعداد زنان دستفروش افزایش یافته و این قشر زحمتکش همواره در معرض هجوم مأموران حکومتی قرار دارد و هرلحظه ممکن است اموالشان ضبط شده و خودشان هم بازداشت شوند. زنان دستفروش از هیچ حمایت و پوشش قانونی کار برخوردار نیستند و ازاین روی زندگی حال و آیندهشان در زیر بار سنگین بحران اقتصادی خرد میشود.
به نقل از «نامۀ مردم»، شمارهٔ ۱۲۳۱، ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
۲۰ فروردین ۱۴۰۴