آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان و فرهنگ’
توقیف دوباره”خانه پدری”: داستان “قبرستان پدری” و قاتلان آشنا
فیلم “خانه پدری” کیانوش عیاری دوباره توقیف شد. مخالفان، آنرا ضد ایرانی و ضد دینی نامیدهاند. موافقان فیلم را ستودهاند و برخی زیرزمین را که جسد دختر داستان در آن دفن است نماد پنهانکاری در جامعه میدانند.اما روزنامههای اصولگرا و تندرو چون “کیهان” و “فارس” با اکران فیلم، به کیانوش عیاری و مدیرانی که فیلم را رفع توقیف کردهاند، تاختند و روی پرده رفتن آن را غفلت مسئولان سینمایی نامیدند ادامه مطلب »
دختر شطرنجباز ایرانی نایب قهرمان جوانان جهان شد
مسابقات قهرمانی شطرنج جوانان جهان (زیر ۲۰ سال) امروز با برگزاری دور یازدهم در هند به پایان رسید. در این رقابت ها ۱۸۹ بازیکن دختر و پسر به رقابت با یکدیگر پرداختند. مبینا علی نسب نماینده شطرنج ایران در مسابقات قهرمانی شطرنج جوانان جهان توانست در رده دوم بایستد و نایب قهرمان بخش دختران شود…/ ادامه مطلب »
ملکه سبا
به گمانم تخریب و تحقیر دستآوردهای هنری فروغ بدون تردید به خاطر فیگور آزاد و مستقل اوست. تاریخ مذکر حضور یک زن خلاق را به آسانی برنمیتابد و از این رو سعی میکند آثار خلاقانه او را به انحاء مختلف به چالش بکشد. بی دلیل نیست که در کل تاریخ معاصر ایران درباره زندگی شخصی هیچ هنرمندی به اندازه فروغ حرف زده نشده است ادامه مطلب »
تقویت تنانگی در زندگی مشترک
اگرچه رابطهی جنسی باید فاکتوری مثبت در زندگی مشترک باشد، اما اغلب موارد اینگونه نیست. داشتن رابطهی جنسی خوب میتواند کیفیت زندگی شما را بالا ببرد و چیزی را به زندگی مشترک شما بیافزاید اما رابطهی جنسی ناخوشایند قطعاً تأثیرات عمیقتر ومخربتری به دنبال خواهد داشت. ادامه مطلب »
فلسفه اخلاق فمینیستی
برجستهترین متفکران و حامیان نظریات اخلاقی که ما اندیشههای آنان را بررسی میکنیم در یک ویژگی مشترک هستند و آن این است که همگی مرد هستند. بسیاری از آنان در جوامعی زندگی میکنند که بهطور نظاممند نسبت به زنان تبعیض قائل میشوند و حتی در اندیشه متفکران بزرگ آنها میتوان انعکاس این دیدگاهها را مشاهده کرد. از اینرو جای شگفتی نیست که بسیاری از فیلسوفان برجسته دیدگاههایی را مطرح میکنند که در این زمان ما را محدود میسازند ادامه مطلب »
نژاد پرستی محدود به گروه و جنسیت خاصی نیست
نژادپرستی در آمریکا هم مثل هرجای دیگر، محدود به گروه و جنسیت خاص نیست. نژادپرستی در یک «فضای محدود و مشخص» شکل نمیگیرد و یک «امر مردانه» نیست. اینکه در عکسهای منتشره از تظاهراتهای نژادپرستان تعداد زنانی که مشعلبهدست راهپیمایی میکنند کمتر از مردان است، گواه بر این نیست که زنان از باورهای خطرناک این گروهها حمایت نمیکنند ادامه مطلب »
۲۳ تیر سالروز مرگ مریم میرزاخانی ستاره پرفروغ ریاضیات
مریم میرزاخانی، پس از اتمام دوران دبیرستان، وارد دانشگاه صنعتی شریف شد. مریم میرزاخانی عاشق ریاضی بود و بین گرایشهای مختلف ریاضیات دانشگاهی، به ریاضی محض تمایل بیشتری داشت. مریم میرزاخانی، پروفسور و نابغه ایرانی دنیای ریاضیات، استاد دانشگاههای پرینستون و استنفورد بود که در سال ۱۳۹۳ موفق به کسب مدال طلای فیلدز شد
نگاهی به نمایشگاه نقاشی بازتاب ها؛
حسرت های فروخورده زنان مبتلا به بیماری اعصاب و روان
زهرا نظمی مسئول فنی این اسایشگاه هدف از برگزاری این نمایشگاه را به چالش کشیدن تصورات مردم در مورد بیماری روانی عنوان کرد. مریم گشایش مسئول هنردرمانی اسایشگاه مهر درباره این نمایشگاه و استفاده از هنر برای درمان گفت: چند سال قبل بهزستی دوره های هنردرمانی برای نقاشان برگزار کرد و من هم در این دوره شرکت کردم و بعد از آن با آسایشگاه مهر که مختص زنان مبتلا به اختلالات اعصاب و روان است، مشغول به کار شدم ادامه مطلب »
تهاجم به فرهنگ ملی
«از کران تا به کران لشکر ظلم است ولی / از ازل تا به ابد فرصت درویشان است*»؛ هیچ عرصهای از مظاهر زندگی سیاسی، تاریخی، فرهنگی و هنری میهنمان نیست که هرروزه و بهنوعی در معرض هجوم دستگاهها و چهرههای حکومت جهل و جنایت «اسلام سیاسی» قرار نگیرند و به تمامی از اینگونه تهاجمها بینصیب نمانند. هویت و فرهنگ ملی این سرزمین کهنسال در کمتر دورهای از تاریخ حیات فرهنگی و سیاسیاش همچون دوره حاکمیت اسلام سیاسی با هجومهایی با این ابعاد با خطر استحاله فرهنگی مواجه شده بود… ادامه مطلب »
پیشآهنگ جنبش صلح و برنده جایزه نوبل
۹ ژوئن ۱۸۴۳؛ ۱۷۶ سال پیش در چنین روزی بِرتا فُن زوتنِر در پراگ، پایتخت کنونی جمهوری چک، زاده شد. میگفت: «نه دین مردمسوزی را توجیه میکند، نه وطن کشتار مردم را و نه علم از گناه حیوانآزاری میکاهد.»، ۳۳ ساله بود که در سال ۱۸۷۷ جنگ میان روسیه و عثمانی درگرفت و او و همسرش به عنوان گزارشگر برای روزنامههای اتریش مقاله و داستانهای کوتاه مینوشتند ادامه مطلب »
انضباط اجتماعی و عاملیت زنانه
وقتی از «تابوی زنانگی» سخن به میان می رود، از واقعیتی می گوییم که در جامعه به صورت ملموس و محسوس با آن مواجه ایم. در این لحظه و در این جغرافیایی که هستیم، شاهد آنیم که بدن زنانه و هرآنچه که مربوط به زن است تابو و ممنوع است. اساساَ کلمه زن ممنوع است. حتی وقتی قرار است که از زن صحبت شود از کلمه «زن» استفاده نمی شود. ممکن است به جایش از واژه تعارف آمیز بانو استفاده شود ادامه مطلب »
دستهای زن چه شکلی است؟
از چند روز مانده به آغاز ماه رمضان جاری در مراکش، شرکت تولیدکنندهی مواد شویندهی «Mio» آگهی تلویزیونی را پخش کرد که در نوع خود بیسابقه است و واکنشهای مثبت بسیاری را در جهان عرب برانگیخته است. در این آگهی تلویزیونی مردان پیر و جوانی تک تک روی صندلی نشستند، به هر یک از آنها یک جفت دست کارکرده و پینهبسته متفاوتی را نشان میدهند و از آنها میخواهند تا حدس بزنند که این یک جفت دست، متعلق به چه کسی است ادامه مطلب »
قدرتی که خودمان ساخته ایم
هیچ فرد، گروه، حزب و دستهای را نمیتوان پیدا کرد که طالب قدرت نباشد و ادعا نکند که میتواند از قدرت بهگونهای استفاده کند که دیگران قبل از او هرگز نتوانستهاند!.برای هزاران سال، هرگونه تعبیر و تفسیر از قدرت با روش مردان نسبت به جهان سازگار شده است. به نظر میرسد برای زنان، قدرت تنها میتواند به شیوهای مورداستفاده قرار بگیرد که مردان بهطور سنتی سالها از آن استفاده کردهاند.قبلاً نمیدانستم که داستانسرایی، شکلی از قدرت است ادامه مطلب »
جو امنیتی به خشونت علیه زنان کرد دامن زده است
تحریریه دیگری از اسفندماه سال گذشته تلاش کرده است در مورد زنان کرد مطالبی را منتشر کند . این امر در راستای اهداف ما یعنی نورافکندن بر تجربه زیسته دیگری (زنان اقوام، زنان اقلیت های مذهبی…)هایی است که کمتر در مورد انها شنیده ایم. در بخش دوم مصاحبه با پروین ذبیحى فعال زنان از شهر سنندج سعی کرده ایم زوایای مختلف خشونت علیه زنان کرد را بررسی کنیم ادامه مطلب »
فاطمه معتمد آریا رئیس انجمن بازیگران سینما شد
هیئت مدیره انجمن صنفی بازیگران سینما در اولین جلسه رسمی خود در ۲۵ اردیبهشت، تقسیم بندی مسئولیتهای داخلی انجمن را انجام داده و بر اساس آن فاطمه معتمد آریا به عنوان رئیس، آتیلا پسیانی به عنوان نایب رئیس، علی دهکردی به عنوان دبیر و فریبا کوثری خزانه داری انجمن را عهده دار شدند./ ادامه مطلب »