امروز:   اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

۱۸ آبان؛ هشتمین سالگرد درگذشت توران میرهادی+ ویدیو

«صلح را باید از کودکی آموخت»
توران میرهادی بیش از ۶۰ سال در گستره های آموزش و پرورش و فرهنگ و ادب کودکان و نوجوانان کوشید و کاوید. او از تاثیر گذارترین چهره های فرهنگی سده های بیستم و بیست و یکم ایران و نویسنده، مترجم و پژوهنده ای سخت کوش و خستگی ناپذیر بود. …/

****

در ۲۵ سالی که گروه فرهنگی فرهاد را می گرداند (۱۳۳۴-۱۳۵۹)، به آزمون و کاربست روش هایی پرداخت که به فرزندان ما آزادی و خود ایستایی بدهند، به آنان بیاموزند که خودشان باشند، توانایی های خود را بپرورند، نگرش درست و کارامد انسانی داشته باشند و زیر بار زورگویی و خودکامگی نروند.
به نقل از «نامه مردم»، شماره ۱۰۲۷، ۲۲ خرداد ماه ۱۳۹۶

*****

مجله جعبه در هشتمین سالگرد درگذشت توران میرهادی می نویسد :

توران میرهادی را می‌شناسید؟
▫️به او می‌گویند مادر تعلیم و تربیت نوین ایران. چون او ۶۰ سال از عمرش را وقف کودکان کرد، مدرسه‌هایی با پیشرفته‌ترین و انسانی‌ترین دیدگاه‌های آموزش و پرورش راه‌اندازی کرد و سرپرست فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و بنیانگذار شورای کتاب کودک بود. به خاطر همین به او لقب «مادر ادبیات کودک و نوجوان ایران» هم داده‌اند.

📽 ویدیو از مستند «توران‌خانم» کاری از رخشان بنی‌اعتماد و مجتبی میرتهماسب

▫️در مستند «توران‌‌خانم» او را در هشتادوچند سالگی می‌بینیم. در روزهایی که در یک ساختمان قدیمی و با تشکیلاتی جمع‌وجور، نویسنده‌ها و سرگروه‌های فرهنگنامه را دور هم جمع می‌کند، با یاری‌کنندگان مالی و مردمی جلسه می‌گذارد -چون از دولت بودجه‌ای نمی‌گیرد- و با بچه‌ها و نوجوان‌های قد و نیم‌قد یکی‌به‌دو می‌کند تا بفهمد کدام جمله از مدخل سیاه‌چاله را درست نفهمیده‌اند و نیاز به ساده‌سازی بیشتر دارد.

▫️مستند جذاب «توران‌خانم» روایتی پرجزییات است از سرگذشت پررنج توران میرهادی و تلاش‌ها و نگرانی‌های او در ۴ سال آخر زندگی‌اش برای رشد و تربیت کودکان ایران. /مجله جعبه
برگرفته از کانال تلگرامی مامان توران

۱۸ آبان ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی