۱۸ آبان؛ هشتمین سالگرد درگذشت توران میرهادی+ ویدیو
«صلح را باید از کودکی آموخت»
توران میرهادی بیش از ۶۰ سال در گستره های آموزش و پرورش و فرهنگ و ادب کودکان و نوجوانان کوشید و کاوید. او از تاثیر گذارترین چهره های فرهنگی سده های بیستم و بیست و یکم ایران و نویسنده، مترجم و پژوهنده ای سخت کوش و خستگی ناپذیر بود. …/
****
در ۲۵ سالی که گروه فرهنگی فرهاد را می گرداند (۱۳۳۴-۱۳۵۹)، به آزمون و کاربست روش هایی پرداخت که به فرزندان ما آزادی و خود ایستایی بدهند، به آنان بیاموزند که خودشان باشند، توانایی های خود را بپرورند، نگرش درست و کارامد انسانی داشته باشند و زیر بار زورگویی و خودکامگی نروند.
به نقل از «نامه مردم»، شماره ۱۰۲۷، ۲۲ خرداد ماه ۱۳۹۶
*****
مجله جعبه در هشتمین سالگرد درگذشت توران میرهادی می نویسد :
توران میرهادی را میشناسید؟
▫️به او میگویند مادر تعلیم و تربیت نوین ایران. چون او ۶۰ سال از عمرش را وقف کودکان کرد، مدرسههایی با پیشرفتهترین و انسانیترین دیدگاههای آموزش و پرورش راهاندازی کرد و سرپرست فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و بنیانگذار شورای کتاب کودک بود. به خاطر همین به او لقب «مادر ادبیات کودک و نوجوان ایران» هم دادهاند.
📽 ویدیو از مستند «تورانخانم» کاری از رخشان بنیاعتماد و مجتبی میرتهماسب
▫️در مستند «تورانخانم» او را در هشتادوچند سالگی میبینیم. در روزهایی که در یک ساختمان قدیمی و با تشکیلاتی جمعوجور، نویسندهها و سرگروههای فرهنگنامه را دور هم جمع میکند، با یاریکنندگان مالی و مردمی جلسه میگذارد -چون از دولت بودجهای نمیگیرد- و با بچهها و نوجوانهای قد و نیمقد یکیبهدو میکند تا بفهمد کدام جمله از مدخل سیاهچاله را درست نفهمیدهاند و نیاز به سادهسازی بیشتر دارد.
▫️مستند جذاب «تورانخانم» روایتی پرجزییات است از سرگذشت پررنج توران میرهادی و تلاشها و نگرانیهای او در ۴ سال آخر زندگیاش برای رشد و تربیت کودکان ایران. /مجله جعبه
برگرفته از کانال تلگرامی مامان توران
۱۸ آبان ۱۴۰۳