امروز:   اسفند ۲۹, ۱۴۰۲    

آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان روستا’

آنها که در آمار دیده نمی‌شوند

زنان کارگر روزمزد مزارع با وجود نقش مهمی که در تأمین غذای کشور دارند از بسیاری خدمات اجتماعی محرومند. درآمد بسیاری از زنان روستایی و عشایری شاغل در مزارع به همسرانشان پرداخت می‌شود و به‌همین دلیل آنها خود را شاغل نمی‌دانند…./ ادامه مطلب »

زمان پایان دادن به خشونت علیه زنان روستایی فرا رسیده است.

زنان در کشورهای در حال توسعه بیشتر تحت تأثیر خشونت قرار می‌گیرند. در حالی که ۱۶ درصد از زنان در سراسر جهان در ۱۲ ماه گذشته مورد خشونت شریک جنسی قرار گرفته‌اند، این رقم در کشورهای “کمتر توسعه یافته” طبقه‌بندی می شوند به ۲۲ درصد افزایش می‌یابد… ادامه مطلب »

زنان روستایی: قربانی و قهرمان

به مناسبت روز جهانی زنان عشایر و زنان روستایی؛ در سطح جهان از هر سه زن شاغل، یک نفر در حوزه کشاورزی کار می‌کند. طبق گزارش فائو، ۸۰ درصد از فقیرترین جمعیت جهان در مناطق روستایی و در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند. شرایط کار زنان کشاورز به مراتب بدتر از مردان است، زیرا در مشاغل پایین‌تر یا کم دستمزد استخدام می شوند. در آفریقا و آسیا، زنان معمولاً ۱۲ تا ۱۳ ساعت بیشتر از مردان در هفته کار می‌کنند و این بدون احتساب حمل آب و کار در خانه است… ادامه مطلب »

در آستانه روز جهانی غذا: حمایت از زنان کشاورزو مزارع کوچک کلید امنیت غذایی است

زنان کشاورز اکثریت فقرای همیشه مشغولی اند که به منابع طبیعی در معرض تهدید وابسته اند. فقر زنان به دلیل موانع اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است و آنها برای فایق آمدن بر این فقر علی رغم داشتن قابلیتهای بسیار، از ظرفیت محدودی برخوردارند چراکه نمایندگان موثری در سیستم حکمرانی ندارند… ادامه مطلب »

زنان کشاورز در حاشیه سیاست‌های کشاورزی

بر اساس داده های معتبر نهادهای جهانی همچون بانک جهانی و فائو در سرتاسر جهان، تقاضا برای آب به سرعت در حال افزایش است و هزینه توسعه و احیای منابع آب در بسیاری از کشورها هزینه هنگفتی است که متأسفانه آن هم عادلانه توزیع نمی گردد…. ادامه مطلب »

زنان نمکی؛ روستاییانی که ۴ماه از سال آب می‌کارند و بلورهای شور برداشت می‌کنند

زنان روستا تقریبا هفته‌ای دوبار،بعد از پیاده‌روی طولانی در مسیر سنگلاخ وصخره‌ها«سر نمک» می‌روند.بلورهای سفید نمک را هر۳_۴روز یک باردرحوضچه‌ها می‌خوابانند.انگارکه درنفس‌کش بهارومیانه‌های تابستان‌وگرما،برف به زمین‌ها خوابیده ونور به آن تابیده باشد…/ ادامه مطلب »

خانواده در معرض از هم گسستگی یا رسیدن به ارزش های مدنی

در تحلیل بیشتر بررسی طلاق در روستاهای کشور، به نظر می رسد که علل به وجود آمدن امر طلاق در روستاهای کشور جدا از عوامل شهری نیست و سبک زندگی در روستاها به طرف شهری شدن حرکت کرده و در این راستا، رخدادهای زندگی شهری را تجربه می کند و در این میان ، سبک زندگی در شهر و روستا، تنگاتنگ در کنار هم حرکت می کنند…../ ادامه مطلب »

عدالت جنسیتی چیست  و چرا در برنامه های توسعه حذف می شود؟

این تصویری از زنان روستایی است. کار در روستا نه ساعت دارد و نه سن وسال می شناسد. نه بیمه دارد ونه بازنشستگی. زن روستایی گاه حتی برای کاری که می کند دستمزدی هم دریافت نمی‌دارد. دردناکتر این است که کارش پنهان ازدید همه قانون گذاران و برنامه ریزان است و حتی  عدالت برای او را در پروژه «توسعه نویسی» حذف کرده اند. … ادامه مطلب »

فراموشی عدالت و حقوق زنان روستایی و عشایری در اجرای طرحهای  توسعه ای

حس تعلق به مکان ،خانه و کاشانه و شغل‌ زنان نیز همانند مردان در جریان توسعه سازه ها تخریب می شود؛ اما در اغلب جوامع؛ حقوق و قوانین تبعیض آمیز مانند تعیین سرپرست خانوار (که اغلب مردانند) بعنوان دریافت کننده خسارت در سیستم و ساختار مانع دریافت خسارت  می شود. …/ ادامه مطلب »

دختران عشایر، دختران صبر و تلاش

نرخ بیسوادی زنان عشایر، نرخ بالایی است. دختران عشایر به دلیل نبود دسترسی به مدارس پس از گذراندن پنج کلاس ابتدایی – در قالب مدارس سیار عشایری – فرصت و اجازه ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر پیدا نمی کنند و البته این امر دلایل مختلفی دارد. / ادامه مطلب »

نجات آب و خاک را با اشتغال پایدار و مشارکت زنان

ترویج و ارتقای دانش جمع‌آوری آب باران و محافظت از خاک ضروری‌ترین راه حفاظت از منابع است؛ براساس داده‌های جهانی فائو، زنان در مزارع کوچک از آب استفاده بهینه می‌کنند و مراقب خاک‌اند، از کود و سم کمتری استقاده می‌کنند و مراقبت بیولوژیک را ترجیح می‌دهند. زنان کشاورز می‌توانند سفیر نجات آب و خاک شوند که پرارزش‌ترین و شگفت‌انگیزترین دارایی ما بر روی کره زمین‌اند… ادامه مطلب »

زنان کارگر فصلی رنج را زندگی می کنند/ آرزوهایی که در مزرعه گم شد

زنانی که نه بیمه دارند و نه عایدی ازکارافتادگی دستگیرشان می‌شود. این زنان جوان و سایر زنان میانسال کارگر فصلی نه پس‌اندازی دارند و نه از جایی حمایت می‌شوند. زرین‌دشت- اغلب زنان در شهر دبیران استان فارس کارگر فصلی هستند. آنها رنج را هر روز زندگی می کنند تا چند ماهی از سال را کاری برای امرار معاش داشته باشند…./ ادامه مطلب »

حذف شکاف جنسیتی یک تریلیون دلار سود دارد

گزارش جدید فائو
این گزارش تاکید می‌کند که مقابله با نابرابری‌های جنسیتی و از بین بردن شکاف جنسیتی و شکاف دستمزد در اشتغال کشاورزی، تولید ناخالص داخلی جهانی را نزدیک تا یک تریلیون دلار افزایش و تعداد افراد در معرض ناامنی غذایی را تا ۴۵ میلیون نفر کاهش می‌دهد…. / ادامه مطلب »

ضربه فیلترینگ به زنان روستایی

گزارش هم‌میهن از تاثیر فیلترینگ و کندی اینترنت بر کسب‌وکارهای خرد؛ گنجشک‌روزی‌اند، درآمد ۵۰۰ تا یک میلیون تومانی‌شان تا همین سه ماه پیش برقرار بود و خرج زندگی‌شان را در می‌آورد، لواشک و ترشی، قالی و پارچه‌ها و دمنوش و گلیم و سبزی‌هایشان را از روستاهای دور و مرزی می‌فروختند، بچه‌هایشان را به مدرسه می‌فرستادند و روزگار می‌گذراندند. از سه ماه پیش اما کسب‌وکارشان تعطیل شده، فروش‌شان به صفر رسیده و دست روی دست گذاشته‌اند تا تکلیف کندی اینترنت و فیلترینگ مشخص شود… ادامه مطلب »

بررسی وضعیت زنان روستایی

در گفت وگو با سیمین کاظمی ، فاطمه باباخانی و نجمه واحدی
در اعتراضات دو ماه گذشته ایران، زنان روستایی کجا ایستاده‌اند؟ موضوعی که هرچند هنوز در تحلیل‌ها بررسی نشده اما خبرهایی که از روستاها می‌رسد، حضور زنان را در اعتراضات نشان می‌دهد. روستاهای بلغان و فیشور در استان فارس، روستاهای سهولان، خانگی، یوسفکند و گوگتپه در مهاباد، روستاهای نلاس و بیوران در سردشت، روستای کوله‌ساره در کامیاران، روستای ننله و قلیان در سنندج، روستای کوسته در بوکان و روستای بلندو کلات در استان هرمزگان نمونه‌هایی از این روستاها هستند…./ ادامه مطلب »

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی