امروز:   اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

آمار عجیب حوادث کار؛ مرگ روزانه ۲۷ کارگر در روز؟!

آمار عجیب حوادث کار؛ مرگ روزانه ۲۷ کارگر در سال؟!
براساس گزارش سازمان پزشکی قانونی، در شش‌ماه نخست سال ۱۴۰۳، یک‌هزار و ۷۷ کارگر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست داده‌اند؛ این آخرین آمارِ رسمی از حادثه‌ی کار منجر به مرگ کارگران است. بر این اساس، در این بازه زمانی به طور متوسط در هر ماه حدود ۱۸۰ کارگر، هر هفته نزدیک به ۴۵ کارگر و هر روز بین ۶ تا ۷ کارگر جان خود را از دست داده‌اند…/

***

به گزارش ایلنا،در ایران معمولا آمار حوادث کار از سوی سه نهاد رسمی منتشر می‌شود: وزارت کار، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان پزشکی قانونی. البته آماری که از سوی پزشکی قانونی منتشر می‌شود به دلیل در برگرفتنِ تمام کارگران رسمی و غیر رسمی و همچنین اتباع، در مقایسه با دو نهاد دیگر کامل‌تر است. اگرچه به باور بسیاری از فعالان کارگری حتی آماری که از سوی پزشکیِ قانونی نیز منتشر می‌شود، نمی‌تواند حقیقتِ آمار حوادث کار را بازگو کند.

ضمن اینکه باید یادآور شویم که پنهان‌کاری در زمینه بیان آمار واقعی، مانند حوزه‌های دیگر، دامانِ آمار حوادث کار را هم گرفته و تفاوت آنچه اعلام می‌شود با آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد را باید از این منظر هم نگریست.

با آگاهی از تفاوت آمار مراجع رسمی با یکدیگر و تفاوت این آمار با آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد، به سراغ صحبتهای اخیر معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌رویم؛ علیرضا رییسی در همایشی تحت عنوان «تحول در ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» از مرگِ سالانه ۱۰هزار کارگر براثر حوادث ناشی از کار خبر داده است. ارائه آمار حوادث کار از سوی یک مقام وزارت بهداشت موضوعی کم سابقه است و ارائه‌ی چنین آماری با این میزان اختلاف نسبت به آمارِ رسمیِ قبلا اعلام شده، عجیب است.

اگر آنچه معاون وزارت بهداشت اعلام کرده را مبنا قرار دهیم، باید بگوییم که ماهانه بیش از ۸۰۰ کارگر و روزانه حدود ۲۶ تا ۲۷ کارگر جان خود را از دست می‌دهند. اگر این آمار را با آمار رسمیِ سال گذشته مقایسه کنیم و اگر حتی آنچه در شش ماه ابتدایی سال اتفاق افتاده را به کل سال تعمیم دهیم – یعنی مرگ بیش از ۱۲ کارگر در روز – متوجه تفاوتی غیرمنتظره خواهیم شد؛ تفاوتِ آماری‌ای که تا به امروز اصلا مطرح نبوده است. فرشاد اسماعیلی، حقوقدان و پژوهشگر حقوق کار، در رابطه با آمار ارائه شده از سوی معاونت بهداشت وزارت درمان می‌گوید: واقعا چنین آمار و چنین سیاهه‌ای عجیب است و وزارت بهداشت باید در این خصوص توضیح بدهد.
فرشاد اسماعیلی، حقوقدان و پژوهشگر حقوق کار، در رابطه با آمار ارائه شده از سوی معاونت بهداشت وزارت درمان می‌گوید: واقعا چنین آمار و چنین سیاهه‌ای عجیب است و وزارت بهداشت باید در این خصوص توضیح بدهد.

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی