آرشیو مطالب در دسته بندی ‘زنان و مشارکت اقتصادی’
امضای موافقتنامه شماره ۶۸ کمیسیون زنان سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی در بازار کار
حدود ۴۸۰۰ نماینده از سازمانهای مدنی مختلف در تدوین توافقنامه شماره ۶۸ کمیسیون زنان ملل متحد «UNCSW68» شرکت کردند. بنابر اعلامیه این تشکل بینالمللی، این رویداد فرصتی بینظیر برای اتحادیههای کارگری بوده تا از اولویتهای خود برای برابری جنسیتی در محل کار را مطرح کنند…/ ادامه مطلب »
راوی نابرابری
چرا نوبل اقتصاد به کلودیا گلدین رسید؟ خانم گلدین، سومین زنی است که برنده جایزه نوبل در رشته اقتصاد میشود. این استاد برجسته اقتصاد جایزه نوبل را به دلیل تلاشهایش برای شناسایی عوامل ایجاد تفاوتهای جنسیتی در بازار کار دریافت کرده است و اعتقاد دارد تا زمانی که در خانهها برابری زوجین اتفاق نیفتد برابری جنسیتی ایجاد نخواهد شد و تأکید ویژهای روی کار مضاعف زنان در خانه دارد که باعث سختترشدن زندگی زنان شده است… ادامه مطلب »
نظریهای مارکسیستی دربارهی طبیعت زنان
طبیعتِ زنانهی مورد بحث در این مقاله از بسیاری جهات با طبیعت انسان ناسازگار است. مهمتر از همه این واقعیت است که بهرغم وجودِ همیشگی یک طبیعتِ شاخصِ انسانی، حتی در سوسیالیسم/کمونیسم، بعید به نظر میرسد که همیشه یک طبیعت متمایز زنانه نیز وجود داشته باشد…/ ادامه مطلب »
اثر رکود اقتصادی بر زنان
مطالعات نشان میدهد زنان در شرایط بحران اقتصادی آسیبپذیری بیشتری دارند. شکاف جنسیتی و تفاوت دستمزدها یکی از دلایل این آسیبپذیری است..افزایش هزینههای زندگی با توجه شکاف موجود میان زنان و مردان در نیروی کار، به زنان آسیب بیشتری میرساند…. ادامه مطلب »
زنان ۵۲ درصد از کل مشاغل بخش علم و فناوری را در اتحادیه اروپا تصاحب کردند
اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) اعلام کرد که شمار شاغلان در حرفههای حوزه علم و فناوری در اتحادیه اروپا طی سال ۲۰۲۲ به حدود ۷۶ میلیون نفر رسید که نسبت به سال میلادی پیش از آن ۲.۵ درصد افزایش یافت…. ادامه مطلب »
شکاف دستمزد جنسیتی همچنان یکی از معضلات زنان است
با وجود تلاشهای مستمر برای دستیابی به برابری جنسیتی، شکاف دستمزد جنسیتی همچنان ٩.۴ درصد است، همان سطحی که در سالهای ٢٠١٧ تا ٢٠١٨ برای اولین بار از شرکتها خواسته شد تا ارقام را منتشر کنند…. ادامه مطلب »
تصویب دستورالعمل جدید در پارلمان اروپا برای برابری دستمزد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه دستورالعملی را تصویب کرد که طبق آن کارفرمایان در اتحادیه اروپا ملزم به شفافیت برای تضمین حقوق برابر بین زنان و مردان میشوند و در صورت تبعیض دستمزدی جریمه در نظر گرفته خواهد شد…. ادامه مطلب »
شاخص جهانی شکاف جنسیتی ۲۰۲۲: ایران در قعر جدول
امسال هم ایران در قعر جدول شاخص جهانی شکاف جنسیتی است، جدولی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شد. از میان ۱۴۶ کشور بررسی شده، ایران در رتبه ۱۵۶ قرار دارد. ایسلند بالاترین رتبه جهان را در پر کردن شکاف جنسیتی دارد،…. ادامه مطلب »
یاسمین فهیمی رئیس جدید اتحادیه کارگری آلمان
یاسمین فهیمی، به ریاست بزرگترین اتحادیه کارگری آلمان انتخاب شد. این سیاستمدار ۵۴ ساله توانست بیش از ۹۰ درصد از آراء را به خود اختصاص دهد. او نخستین زنی است که ریاست قدرتمندترین اتحادیه کارگری آلمان را به عهده میگیرد. این اتحادیه با بیش از ۵ میلیون عضو یکی از قوی ترین سندیکاهای جهان است که ۸ اتحادیه کارگری را زیر مجموعه خود دارد…/ ادامه مطلب »
کار مراقبتی بدون مزد زنان هنوز بهرسمیت شناخته نشده و یا پرداخت نمیشود
جنسیتزدگی در اقتصاد؛ در گزارش سالانه «شکاف جنسیتی جهانی» (۲۰۲۰)، هند همچنان از نظر بهبود شکاف جنسیتی در رتبه ضعیفی قرار دارد. بیشتر زنان در رده سنی اولیه کار (بین ۳۰ تا ۵۰ سال) «فقط انجام وظایف خانگی» را گزارش کردند که به اداره خانه و مراقبت از کودکان و یا بستگان مسن اشاره دارد. کار مراقبتی بدون مزد، موتور پنهانی است که چرخهای اقتصاد، تجارت و جوامع ما را به حرکت در میآورد… ادامه مطلب »
کار از روی عشق، عشق به مثابه کار: منشا کار خانگی در نظام سرمایهداری
نویسندگان کتاب با نشان دادن تناقضاتی که در تعریف کار خانگی هست، یعنی از سویی تعریف کار خانگی به مثابه کاری بسیار ارزشمند و جذاب و «از روی عشق»، و از سویی بیدستمزد گذاشتن آن در دنیایی که ارزش هر چیزی با پول سنجیده میشود، استدلال میکنند که «کار خانگی گویا از روی عشق انجام میشود …/ ادامه مطلب »
کووید ۱۹ و کار زنان در منطقهٔ خاورمیانه و شمال آفریقا
هدف این مقاله پرداختن به تأثیر پاندمی کوید ۱۹ بر مشارکت اقتصادی زنان است. مدارکِ در دسترس نشان میدهند که از زنان در مشاغل بخش عمومی به طور کلی حمایت شده است، اما در کشورهای متفاوت نرخ بیکاری زنان نیز افزایش یافته است. اثرات منفی طولانیمدتتر را میتوان توسط اقدامات دولتی کاهش داد… ادامه مطلب »
از ۷۰۰ زن خبرنگار شاغل در کابل تنها کمتر از ۱۰۰ نفر کار میکنند
با وجود تعهد طالبان برای رعایت آزادی رسانهها و بازگشت به کار زنان خبرنگار در افغانستان، چشمانداز ترسیم شده آینده نبود آنها را در رسانهها را نشان میهد. گزارشگران بدون مرز (RSF) طالبان را فرا می خواهند که آزادی و امنیت و امنیت شغلی خبرنگاران زن را تضمین کنند…/ ادامه مطلب »
زنان در کدام کشورها آینده شغلی بهتری دارند؟
اگر در اردن، سنت لوسیا، بوتسوانا، هندوراس یا فیلیپین کار میکنید احتمال اینکه رئیس شما زن باشد بسیار زیاد است. این مورد مطابق با آمار سال ۲۰۱۹ است که در فوریه امسال توسط سازمان بینالمللی کار منتشر شده است… ادامه مطلب »
زنان شاغل قربانی بزرگ ویروس کرونا/ کرونا چند زن ایرانی را بیکار کرد؟
اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع گسترده کرونا دچار بحران شد، بحرانی که باعث شد بسیاری از مردم شغل خودشان را از دست بدهند. در این میان زنان بیشتر از مردان با بحران بیکاری مواجه شدند..ویروس کرونا بازار کار ایران را نیز تحت تاثیر قرار داده است…../ ادامه مطلب »