امروز:   آذر ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

زنان شاغل قربانی بزرگ ویروس کرونا/ کرونا چند زن ایرانی را بیکار کرد؟

اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع گسترده کرونا دچار بحران شد، بحرانی که باعث شد بسیاری از مردم شغل خودشان را از دست بدهند. در این میان زنان بیشتر از مردان با بحران بیکاری مواجه شدند..ویروس کرونا بازار کار ایران را نیز تحت تاثیر قرار داده است…../

*****

اعتمادآنلاین| اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع گسترده کرونا دچار بحران شد، بحرانی که باعث شد بسیاری از مردم شغل خودشان را از دست بدهند. در این میان زنان بیشتر از مردان با بحران بیکاری مواجه شدند. طبق تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفته، زنان آمریکایی شاغل در بخش سرگرمی، آموزش و پرورش، خدمات بهداشتی و مشاغل دولتی بیشتر از باقی افراد شغل خود را از دست داده‌اند.

۱- پروژه‌های ساختمانی

مشاغل بخش ساخت‌وساز عبارت است از: پروژه‌های ساختمانی، مهندسی خانه‌های مسکونی و ساختمان‌های اداری، مهندسان و کارگران در بخش راه‌سازی و سیستم‌های تاسیساتی و مشاغل وابسته. تعداد زنان شاغل در این حوزه در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به ۹۹۰ هزار نفر بوده که در دسامبر همان سال به ۹۸۳ هزار نفر کاهش پیدا کرده است. طبق اطلاعات به دست آمده از اداره کار ایالات متحده، این حوزه در سال گذشته میلادی ۰.۷۱ درصد تغییر پیدا کرده است.

۲- بازارهای مالی

مشاغل موجود در این حوزه شامل مشاغل مالی و بیمه‌ای و همچنین حوزه املاک و مستغلات و لیزینگ است. در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از پنج میلیون زن در این حوزه کاری فعالیت می‌کردند که در انتهای آن سال تعدادشان به چهار میلیون و ۹۶۱ هزار نفر کاهش پیدا کرده است. این آمار نشان از کاهش ۰.۹۰ درصدی اشتغال زنان دارد.

۳- حمل‌ونقل و انبارداری

این بخش شامل حمل‌ونقل مسافر و بار و همچنین انبار و ذخیره کالا و فعالیت‌های پشتیبانی در زمینه حمل‌ونقل کالا می‌شود. حمل‌ونقل و انبارداری یکی از حوزه‌هایی است که بیشترین آسیب را از همه‌گیری کرونا دیده است. طبق اطلاعات منتشرشده، شمار کل زنانی که در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی در این حوزه شغلی فعالیت می‌کردند بیش از یک و نیم میلیون نفر بوده که در انتهای آن سال تعداد افراد حاضر در این شغل به یک میلیون و ۴۵۲ هزار نفر رسیده است. طبق اعلام اداره کار ایالات متحده، میزان تغییر افراد شاغل در بخش حمل‌ونقل و انبارداری ۳.۶۶ درصد بوده است.

۴- خدمات حرفه‌ای و تجاری

خدمات حرفه‌ای و تجاری شامل مشاغلی همچون مشاوره حقوقی، دفترداری و انواع خدمات مشاوره‌ای می‌شود. این برنامه علاوه بر این مشاغلی همچون اداره دفتر، خدمات امنیتی و نظارتی، تمیز کردن و دفع زباله را در بر می‌گیرد. طبق اعلام اداره کار آمریکا، تعداد زنان شاغل در این حوزه در ابتدای سال میلادی گذشته ۹ میلیون و ۸۳۰ هزار نفر بوده که در انتهای همان سال به ۹ میلیون و ۴۵۱ هزار نفر کاهش پیدا کرده است. این عدد نشان‌دهنده کاهش ۳.۸۶ درصدی است.

۵- کالاهای مصرفی

صنعت تولید کالاهای مصرفی شامل صنایعی است که طول عمر محصولات‌شان کمتر از سه سال است؛ محصولات کاغذی، مواد شیمیایی، منسوجات، پوشاک، کفش، مواد غذایی، محصولات کشاورزی، نفت و توتون و تنباکو در زمره این صنایع قرار می‌گیرند. کل کارکنان زن شاغل در این حوزه در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به یک میلیون و ۷۲۳ هزار نفر بوده که در انتهای همان سال این تعداد به یک میلیون و ۶۵۳ هزار نفر کاهش پیدا کرده است. این عدد نشان از تغییری ۴.۰۶ درصدی دارد.

۶- خرده‌فروشی

این بخش عبارت است از مشاغلی که کالا را به مقدار کم می‌فروشند؛ از جمله مشاغل فروشگاهی و مغازه‌های کوچک. تعداد زنان شاغل در این بخش در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به هفت میلیون و ۷۵۲ هزار نفر بوده که در انتهای همان سال به هفت میلیون و ۳۲۵ هزار نفر رسیده است. این عدد نشان از تغییری ۵.۱۸ درصدی دارد.

بخش‌های دیگری از اقتصاد آمریکا نیز درگیر موج بیکاری زنان است و طبق اعلام اداره کار آمریکا، ۵.۲۳ درصد زنان در بخش خدمات آموزشی و بهداشتی، ۶.۳۱ درصد زنان شاغل در بخش ادارات دولتی، ۷.۸۱ درصد در بخش فرهنگی مانند صنعت فیلمسازی و روزنامه‌نگاری، ۲۲.۳۵ درصد زنان شاغل در بخش سرگرمی و ۸.۵۸ درصد زنان در بخش سایر خدمات شغل خودشان را از دست داده‌اند.

بیکاری زنان در ایران و اتحادیه اروپا

هرچند آمار مشخصی از دیگر کشورهای جهان در دست نیست، اما طبق اعلام اتحادیه اروپا، با گسترش ویروس کرونا این اتحادیه شاهد موج گسترده‌ای از بیکاری بوده و تنها در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۶ میلیون از کارگران شاغل در این اتحادیه بیکار شده‌اند.

ویروس کرونا بازار کار ایران را نیز تحت تاثیر قرار داده است. اگرچه اطلاعات دقیقی از میزان بیکاری زنان بعد از گسترش ویروس کرونا در کشور وجود ندارد، اما طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی، در ۹ماهه نخست سال ۹۹ بیش از یک و نیم میلیون نفر حقوق بیکاری دریافت کرده‌اند. این در حالی است که طبق تحقیقات انجام‌شده در ایران، ویروس کرونا باعث بیکاری بیش از ۲.۵ میلیون نفر شده و با ادامه وضع موجود سه میلیون نفر دیگر نیز به تعداد بیکاران کشور افزوده خواهد شد.

۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی