امروز:   آذر ۱, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

مردم و سیاره با هم: چرا زنان و دختران در قلب اقدامات اقلیمی هستند؟

زنان و دختران در قلب این امر قرار دارند. تاثیر تغییر اقلیم متوجه زندگی و حیات همه ساکنان زمین است.برای اطمینان از اینکه چرخه اقتصاد و تولید به نفع همه مردم باشد، در مرکز آن، حل و گذرازچالش برابری جنسیتی است. به دورازاهداف جداگانه، دنبال کردن توسعه پایداروپیگیری برابری جنسیتی به طورذاتی به هم مرتبط هستند…./

اعظم بهرامی

در کنفرانس COP27 در شرم الشیخ, عنوان اقتصاد سبز بود. اقتصاد سبز مستلزم سبز کردن کل اقتصادها و سرمایه گذاری های متحول کننده برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، افزایش سازگاری و ایجاد انعطاف پذیری است.

زنان و دختران در قلب این امر قرار دارند. تاثیر تغییر اقلیم متوجه زندگی و حیات همه ساکنان زمین است.برای اطمینان از اینکه چرخه اقتصاد و تولید به نفع همه مردم باشد، در مرکز آن، حل و گذرازچالش برابری جنسیتی است. به دورازاهداف جداگانه، دنبال کردن توسعه پایداروپیگیری برابری جنسیتی به طورذاتی به هم مرتبط هستند.

چرا؟ تغییرات اقلیمی به طرق مختلف بر مردان و زنان تأثیر می‌گذارد، به‌ویژه گروه‌های فقیر وآسیب‌پذیرجمعیتی که بیشتر در معرض تغییرات اقلیمی، استرس‌ها و شوک‌ها هستند. این گروه هایی هستند که اتفاقا انعطاف‌پذیری کمتری هم دارند. گرمای شدید، آتش‌سوزی‌های جنگلی، سیل، خشکسالی و بارندگی‌های غیرعادی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهند، اما تأثیرات آنها بر اساس جنسیت بسیار متفاوت است. برخی از این تفاوت ها را می توان در بهداشت و آموزش مشاهده کرد: برای مثال، گرمای شدید به طور مستقیم با افزایش بستری شدن در بیمارستان در دوران بارداری مرتبط است. اما واضح ترین تفاوت ها در فرصت های اقتصادی است. زنان بیشتر از مردان از طریق فعالیت‌های مبتنی بر منابع طبیعی یا در بخش‌های آسیب‌پذیر از آب و هوا مانند کشاورزی، مدیریت دام، انرژی، جنگل‌داری، آب و امور بهداشتی امرار معاش می‌کنند. تغییرات اقلیمی می‌تواند فقر زنان را تشدید کند، و زمانی را که زنان و دختران می‌توانند از آن برای یادگیری، کار و کسب درآمد استفاده کنند کاهش می‌دهد و آمار نشان میدهد که همینطور می‌تواند منجر به افزایش خشونت‌های مبتنی بر جنسیت و استثمار جنسی شود.

زنان در حال حاضر کمتر در انجمن‌های آب و هوا از جمله در COP حضور دارند: در COP سال گذشته، تنها ۳۴ درصد از اعضای کمیته زن بودند.

مجموعه‌ای از شواهد نشان می‌دهد که مشارکت و رهبری زنان در اقدامات اقلیمی با مدیریت بهتر منابع، نتایج حفاظتی و آمادگی در برابر بلایا مرتبط است. زنان در پیشگامی تاب‌آوری جامعه، رهبری گروه‌های مدیریت محلی، حفاظت از جوامع خود در برابر بلایای طبیعی و در نقش‌های وزیرمؤثر هستند. این برای بخش خصوصی نیز صادق است، آمار نشان داده است که تنوع اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها و موسسات به سیاست‌های سازگارتر با آب و هوا منجر می‌شود: افزایش ۱ درصدی در سهم مدیران شرکت‌های زن منجر به کاهش ۰٫۵ درصدی در انتشار CO2 می‌شود. با این حال، زنان در حال حاضر کمتر در ریاست و شوراهای سیاستگذاری انجمن‌های آب و هوا، از جمله در COP حضور دارند: در COP سال ۲۰۲۰ ، تنها ۳۴ درصد از اعضای کمیته زن بودند.

همانطور که ما در مورد چگونگی افزایش اقدامات اقلیمی فکر می کنیم، مهم است که این تفاوت های جنسیتی را بشناسیم و از قدرت رهبری زنان استفاده کنیم. این تضمین کننده یک گذارعادلانه به معنای شروع با این واقعیت هاست. مسیرهای صفر خالص برنده و بازنده ایجاد می کند. گذار سبز فرصت‌های جدیدی را ایجاد می‌کند، اما با تغییر مناطق و بخش‌های کربن‌محور، مردم ممکن است شاهد زیان‌هایی برای مشاغل، معیشت و شیوه‌های زندگی خود باشند. مردان، زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر، که بدون حمایت، ممکن است دسترسی نابرابر به فرصت‌های جدید در اقتصادهای سبز داشته باشند، این موارد را متفاوت احساس می‌کنند. تضمین یک گذار عادلانه به معنای اطمینان از این است که سیاست‌ها و سرمایه‌گذاری‌های اقلیمی از این واقعیت‌های جنسیتی اطلاع داده می‌شوند. اما این همچنین به معنای فراتر رفتن از آنها، استفاده از انتقال آب و هوا به عنوان فرصتی برای غلبه بر نابرابری ها، یادگیری از صدای زنان، جوامع بومی و محلی، و آزادسازی پتانسیل اقتصادی سبز زنان است.

چیزی که لازم است؟ اول، تاب‌آوری و ظرفیت سازگاری افراد را به روش‌های حساس به جنسیت افزایش دهید. این شامل تکمیل برنامه‌های انتقال وجه نقد با اقدامات مشارکتی سازنده و کارهای عمومی سبز حساس به جنسیت است. ارتقای دسترسی زنان به توسعه کشاورزی و کشاورزی هوشمند، تقویت دارایی های زنان، افزایش امکان جابجایی ویژه برای زنان روستایی و ایمنی زنان، و مشارکت زنان در مدیریت ریسک بلایا پیشنهادهای کارآمدی در این موضوع است. گروه بانک جهانی از چنین اهدافی از طریق پروژه های حفاظت اجتماعی سازگار و تنوع معیشتی، مانند پروژه شبکه ایمنی تطبیقی نیجر حمایت می کند.

دوم، حمایت از زنان برای رشد در اقتصادهای سبزتر. سرمایه گذاری سبز در ۲۱ اقتصاد بزرگ در حال ظهور می تواند ۲۱۳ میلیون شغل جدید بین سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۳۰ ایجاد کند. کارگران برای کمک به کربن زدایی شبکه با انرژی های تجدیدپذیر، مقاوم سازی ساختمان ها، بازیافت زباله های شهری وبازچرخانی آب و پروژه های کم کربن و گسترش حمل و نقل سبز شهری مورد نیاز خواهند بود. زیرساخت های شهری مبتنی بر طبیعت و کشاورزی هوشمند متناسب با تاثیرات تغییر اقلیم هم باید در برناه های توسعه مورد نظر قرار گیرد. با این حال، الگوهای موجود تفکیک جنسیتی شغلی (زنان و مردان در حال انجام کارهای متفاوت)، شکاف مهارت ها، و شکاف در مشارکت زنان در نیروی کار به این معناست که زنان ممکن است در مضیقه باشند. بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱، ۶۶ درصد از انتقال به مشاغل سبز توسط مردان انجام شده است. برای بهره مندی از مشاغل سبز، مردم به آموزش مناسب و مهارت های مرتبط با شغل نیاز دارند، از جمله در STEM، جایی است که زنان در آن کمتر حضور دارند. زنان همچنین برای از بین بردن موانع فرصت‌های اقتصادی به حمایت نیاز دارند: زنان نمی‌توانند کسب‌وکار سبز راه‌اندازی کنند یا مشاغل سبز به دست آورند، اگر از آنها انتظار می‌رود که بیشتر کارهای خانه را انجام دهند، مراقبت از کودکان و سالمندان را به طور کامل به عهده بگیرند، و با شکاف‌هایی در مالکیت دارایی‌ها و دسترسی به منابع مالی مواجه شوند.

گروه بانک جهانی از توانمندسازی اقتصادی زنان برای گذار سبز از طریق تلاش هایی مانند ابتکار WEPOWER برای جذب زنان به زنجیره ارزش انرژی های تجدیدپذیر و برنامه هایی برای گسترش مهارت های STEM زنان در آموزش عالی حمایت می کند.

سوم، اطمینان حاصل شود که صداها و رهبری زنان در مدیریت آب و هوا در سطوح محلی و ملی و گفتگوهای چندجانبه آب و هوا و بخش خصوصی گنجانده شده است. بانک جهانی از چنین تلاش‌هایی از طریق طرح‌هایی مانند پروژه‌های مکانیسم کمک هزینه اختصاصی (DGM) با حمایت صندوق‌های سرمایه‌گذاری اقلیمی، که رهبری آب و هوا و مشارکت زنان بومی و محلی را در تصمیم‌گیری برای بهبود نتایج حفاظتی و آب‌وهوایی تقویت می‌کند، حمایت می‌کند.

در نهایت، ادغام برابری جنسیتی در سرمایه‌گذاری‌های اقلیمی در بخش‌های مختلف و گسترش تأمین مالی اقلیمی حساس به جنسیت. گروه بانک جهانی بزرگترین تامین کننده چندجانبه سرمایه گذاری در زمینه آب و هوا در کشورهای در حال توسعه است. بانک جهانی طی پروژه هایی به کشورها کمک می کند تا جنسیت را در این عملیات ادغام کنند و اطمینان حاصل شود که انتقالات کلیدی در انرژی, کشاورزی، غذا، آب و زمین؛ شهرها؛ حمل و نقل؛ و تولید به نفع زنان و مردان است و در حال گسترش بودجه برای حمایت از اهداف جنسیتی و اقلیمی است. به عنوان مثال، در کنیا، IFC با شرکت های خورشیدی خارج از شبکه کار می کند تا گروه هایی از زنان کارآفرین خورشیدی را برای فروش محصولات خورشیدی در جوامع خود آموزش دهد و ایجاد کند، و در آفریقای جنوبی، بانک جهانی چندین برنامه دیگر را برای اطمینان از حساسیت جنسیتی در نظر گرفته است. برنامه های بازار کار و برنامه های مهارت آموزی و ارتقاء مهارت در نیروگاه کوماتی. در سراسر آفریقا و جنوب آسیا، پروژه‌های بانک جهانی بر روی شیوه‌های پایدار در کشاورزی، شیلات، جنگل‌داری و بهبود خدمات حوزه آبخیز تمرکز دارند و در عین حال مشارکت برابر زنان در تلاش‌های ظرفیت‌سازی و ترویج مشارکت زنان در موقعیت‌های رهبری را هدف قرار می‌دهند.

پیگیری برابری جنسیتی و اهداف تاثیر تغییر اقلیم با هم در پبوندی متقابل است. توانمند کردن زنان میتواند راهکار مهمی هم باشد برای مقابله با تاثیر تغییر اقلیم.

بر اساس یادداشتی منتشر شده در سایت بانک جهانی

کانال تلگرام اعظم بهرامی

 

۲۳ خرداد

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی