امروز:   اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
می 2025
د س چ پ ج ش ی
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

به‌مناسبت هشتادمین سالگرد جشن پیروزی بر فاشیسم

پیکره عظیم مادر وطن در شهر مینسک (بلاروس) که نماد مادر در انتظار بازگشت فرزندان خود از جبهه جنگ علیه فاشیسم است، یکی از تاثیرگذارترین شاهکارهای انسانی و هنری تاریخ جهان به‌حساب می‌آید…./

***

با این‌که در وجود زن زایش و زندگی نهادینه است، اما گاه زنان برای حفظ زندگی پابه‌پای مردان علیه دشمنان انسانیت دست به‌مبارزه زده و فداکارانه پیروزی‌های بزرگی را به‌دست می‌آورند .
جنگ‌ها همیشه ناگهانی آغاز می‌شود و جنگ جهانی دوم هم این‌گونه آغاز شد. سال ۱۹۴۱ وحشتناک‌ترین جنگی بود که تا آن زمان برای مردم جهان و همچنین کشور شوروی آغاز گردید. بازداری دشمن(آلمان نازی) بدون تلفات بزرگ امکان‌پذیر نبود. مبارزه با ظلم، صد میلیون زخمی وهفتاد وچهار میلیون کشته با خود به‌جا گذاشت. از این رقم بیست و هفت میلیون آن از مردم صلح‌دوست شوروی بودند. یکی از جمهوری‌های شوروی که تعداد زیادی از مردمانش از صفحه زمین محو گردیدند، جمهوری بلاروس بود که طبق آمار مستند از هر سه نفر مردم بلاروس یک نفر آن کشته و یا نابود گردید. تعداد کشته‌شدگان این جمهوری را یک میلیون نفر رقم زده‌اند.
کشتارهای عظیم انسانی توسط نژادپرستان هیتلری در این جنگ، سازمان ملل را برآن داشت که هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم که در سال ۲۰۲۵ می باشد، قطعنامه‌ای*را به‌یاد قربانیان این جنگ پیشنهاد دهد و با برگزاری نشستی رسمی آن‌را تثبیت نماید. لازم به یادآوری‌ست که دراین نشست که با همکاری و نشست ده‌ها کشور از جمله بلاروس، آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، قزاقستان، چین، قرقیزستان، صربستان، تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه، کره شمالی و… تهیه شده است، قرار گذاشته شد که این مراسم هر پنج سال یکبار برگزار گردد. این سند به‌تصویب اکثریت رسیده و در معرض اجرا قرار گرفت. این قطعنامه خواستار آن است که برگزاری پایان جنگ را در روزهای ۸ و ۹ ماه مه توسط همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیر دولتی، به‌یاد قربانیان جنگ جهانی به‌رسمیت شناخته و ادای احترام نمایند.
تاریخ پیروزی و جشن پیروزی مردم اتحاد شوروی علیه آلمان نازی در جنگ جهانی دوم که از ۱۹۴۱-تا سال ۱۹۴۵ ادامه داشت، ۹ ماه مه است. این روز در بسیاری از جمهوری‌ها و شهرهای آن برگزار می‌شد و تا امروز در بسیای از جمهوری‌های سابق آن جشن گرفته می‌شود. در این روز مردم در خیابان‌ها و شهرهای خود به‌سوی بناهای یاد بود سربازان گمنام و کشته‌شدگان رفته و گل‌های فراوانی نثار می‌کنند. رژه خانواده‌های کشته‌شدگان به‌همراه عکس آن‌ها که در دست گرفته‌اند در بزرگ‌ترین میدان شهر برگزار می‌گردد. این بزرگداشت را در کشورهای مشترک‌المنافع هم برگزار میکنند.

یاد میلیون ها مبارز جان باخته راه پیروزی بر فاشیسم در جنگ جهانی دوم گرامی و مانا باد !

زنده باد صلح !

 

 

با استفاده از منابع روسی Женщина и войнаا

*بنا به گزارش روزنامه “ایزوستیا” چاپ مسکو (۰۵٫۰۳٫۲۰۲۵)  مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای  را در مورد هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم  تصویب کرد.

مازنان: ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی