امروز:   اسفند ۲, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
فوریه 2025
د س چ پ ج ش ی
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
آخرین نوشته ها

زندان دیزل‌آباد کرمانشاه و زندانیان جرائم عادی زندان لاکان به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوستند

کارزار اعتصاب غذا در «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌ و ششمین هفته خود به ۳۶ زندان سراسر ایران رسید. زندانیان کارزار در بیانیه خود علاوه بر اعدام، هر شکلی از سلب‌ حیات از سوی حکومت ایران را جنایت خوانده و مسئولان جمهوری اسلامی را مسئول قتل امیرمحمد خالقی و مرگ کودکان مبتلا به سرطان و بیماری‌های خاص دانستند. این کارزار با اشاره به دستگیری گسترده معترضان در دهدشت تأکید کرد: «جامعه آبستن خیزشی دیگر علیه استبداد است»

***

بر اساس گزارش منابع موثق زمانه زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» سه‌شنبه ۳۰ بهمن/ ۱۸ فوریه برای پنجاه و ششمین هفته متوالی در ۳۶ زندان در سراسر ایران دست به اعتصاب غذای جمعی زدند. بر مبنای بیانیه کارزار زندانیان زندان دیزل‌آباد کرمانشاه و همچنین جمعی از زندانیان جرائم عادی زندان لاکان رشت در هفته جاری به این کارزار پیوسته‌اند.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه و ششمین بیانیه خود به اجرای حکم اعدام دست‌کم ۶۰ مرد و ۲ زن در بهمن جاری و تأیید دوباره حکم اعدام نقض‌شده شریفه محمدی از سوی «بی‌دادگاه انقلاب رشت» اشاره و اعلام کرد زندانیانِ جرایم عادی در زندان لاکان در اعتراض به این حکم و سایر احکام اعدام، در همراهی با کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» و به همراه بند زنان و مردان سیاسی این زندان این هفته دست به اعتصاب غذا خواهند زد.

بر این اساس زندانیان کارزار سه‌شنبه ۳۰ بهمن در زندان‌های اوین (بندهای زنان، چهار و هشت)، قزلحصار (واحدهای سه و چهار)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، خورین ورامین، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، دستگرد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، عادل‌آباد شیراز (بندهای زنان و مردان)، برازجان، بم، کهنوج، طبس، جوین، مشهد، قائمشهر، رشت (بندهای مردان و زنان)، رودسر، حویق تالش، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان، کامیاران، گنبدکاووس و دیزل‌آباد کرمانشاه در اعتصاب غذا هستند.

زندانیان اعتصابی پنجاه و ششمین بیانیه خود را این‌چنین آغار کردند:

دفاع از «حق حیات»، از محکومان به اعدام تا کودکان مبتلا به سرطان را وظیفه‌ی خود می‌دانیم.

اشاره زندانیان به بی‌توجهی مقام‌های حکومت ایران به مسئله بار هزینه درمان بر خانواده‌های بیماران مبتلا به سرطان و دیگر بیماری‌های خاص است. کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در بیانیه خود علاوه بر تأکید بر لزوم مبارزه با مجازات مرگ، عدم رسیدگی به وضعیت بیماران و هرگونه «سلب حیات» را جنایت حکومتی دانست و هشدار داد: «جنایت‌های حاکمیت ولایت فقیه تنها به سرکوب، زندان، اعدام و کشتار مردم معترض و بی‌دفاع در خیابان خلاصه نمی‌شود. این کشتار و “سلب حیات”، حتی شامل کودکان مبتلا به سرطان و بیماری‌های خاص نیز شده است. خانواده‌های این کودکان، به دلیل فقر و ناتوانی مالی، از درمان عزیزان‌شان انصراف می‌دهند و ناچار به تماشای مرگ تدریجی فرزندان خود می‌نشینند.(روزنامه اطلاعات ۲۵ بهمن) حتی حکومت حاضر نیست حداقل‌های مورد نیاز کودکان معلول را تأمین کند. از نظر کارزار، تعرض به معیشت و سلامت مردم، به‌ویژه کودکان، مصداق بارز جنایت است».

زندانیان در این بیانیه ضمن تأکید بر مقابله و اعتراض علیه «حکم قرون وسطایی اعدام»، حکومت جمهوری اسلامی را مسئول فاجعه قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران خواندند. در بخشی از بیانیه آمده است:

اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» جان‌باختن دانشجوی دانشگاه تهران، امیرمحمد خالقی که مظلومانه و به شکلی بسیار مشکوک به قتل رسید را به خانواده او، دانشجویان و مردم ایران تسلیت می‌گویند. این کارزار حکومت را مسئول این حادثه می‌داند و ضمن حمایت از اعتراضات به‌حق دانشجویان این دانشگاه، سایر دانشگاه‌ها را به همراهی و همبستگی با دانشجویان تهران دعوت می‌کند. حکومت اعدامی، با ماشین کشتار و سرکوب خود، بی‌وقفه در حال ادامه‌ی جنایت است.

این بیانیه همچنین سرکوب خونین اعتراضات مردمی در دهدشت و بازداشت گسترده معترضان اشاره و تأکید کرد: «حاکمیت، علاوه بر بازداشت گسترده‌ی جوانان قیام، از سلاح گرم برای سلب حیات و کشتار مردم استفاده می‌کند تا جامعه را مرعوب کند؛ اما جامعه آبستن خیزشی دیگر علیه استبداد است».

زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پایان بیانیه به تجمع خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام، در مقابل زندان‌های اوین و سقز و حمایت‌های مردمی از آن‌ها و همچنین بیانیه کانون نویسندگان ایران در حمایت از این کارزار و با مطالبه توقف اعدام‌های وحشیانه اشاره کردند و خواستار گسترش تجمع‌های ضد اعدام در مقابل زندان‌ها شدند.

کارزار «سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام» از سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ از سوی زندانیان سیاسی در ایران آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران که با اتهام‌های گوناگون در حبس‌اند به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. تاکنون زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در ۳۴ زندان ایران به این کارزار پیوسته‌اند و هر سه‌شنبه به‌طور دسته‌جمعی علیه مجازات اعدام دست به اعتصاب غذا می‌زنند. بسیاری از آن‌ها شاهد اعدام هم‌بندی‌های خود بوده‌‌اند.

ماموران دستگاه قضایی هر ماه ده‌ها زندانی را در سراسر ایران اعدام می‌کنند
نهادهای حقوق بشری در هفته جاری اعدام دست‌کم ۱۰ مرد زندانی را گزارش کردند؛‌ ماموران برخی از این زندانیان پس از سال‌ها تحمل حبس به دار آویختند.

سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی از اعدام دو زندانی در قزوین و نیشابور خبر داد. طبق این گزارش ماموران زندان چوبیندر قزوین سحرگاه دوشنبه ۲۹ بهمن حسین علی یاری، ۳۱ و اهل زنجان را که به اتهام‌های مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود اعدام کردند. روز یکشنبه هم ماموران زندان نیشابور جان صادق نزاکت، ۳۳ ساله و اهل این شهر را که به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود از طریق اجرای حکم گرفتند.

سازمان حقوق بشر ایران همچنین اعلام کرد بامداد یکشنبه ۲۸ بهمن یک زندانی به نام سعید جوکار، در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام شده است. او حدود پنج سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

این نهاد حقوق بشری جمعه ۲۶ بهمن خبر داد که حکم اعدام یک زندانی به‌نام‌ جواد کاکاوند بامداد چهارشنبه ۲۴ بهمن در زندان ملایر به‌اجرا درآمده است. جواد کاکاوند ۲۲ سال سن داشت و از سه سال و سه ماه پیش با اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران هم از اعدام چهار زندانی در سحرگاه دوشنبه ۲۹ بهمن در زندان دستگرد اصفهان خبر داده است.

ماموران زندان عزت حسینی دورکی، علی اسحاقی و محمد شمس‌الدین را بابت اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر اعدام کردند. هویت فرد چهارم هنوز اعلام نشده است.

«حال‌وش» که خبرهای مربوط به بلوچ‌ها را پوشش می‌دهد چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه از اعدام یک زندانی به نام مهدی شه‌بخش پیرسورانی، اهل و ساکن زاهدان در همین زندان خبر داد. طبق گزارش «حال‌وش» مهدی شه‌بخش پیرسورانی، حدود شش سال پیش در نایین اصفهان با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس به اعدام محکوم شده بود.

سازمان حقوق بشر ایران هم روز چهارشنبه ۲۴ بهمن خبر داد که یک مرد افغانستانی به نام سلمان همدرد را چهارشنبه ۱۷ بهمن در زندان بروجرد اعدام کرده‌اند. او هم با اتهام‌های مربوط به مواد مخدر حکم اعدام گرفته و سه سال پیش بازداشت شده بود. ماموران زندان بروجرد سلمان را بدون اطلاع خانواده و انجام ملاقات آخر با بستگانش اعدام کردند. این نوع اعدام به‌عنوان «اعدام مخفیانه» طبقه‌بندی می‌شود.

رسانه‌های داخلی ایران و منابع رسمی هیچ‌کدام از این اعدام‌ها را علام نکرده‌اند. طبق برآوردهای نهادهای حقوق بشری، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از کمتر از ۶ درصد از اعدام‌های انجام شده اطلاع‌رسانی می‌کند و بالغ بر ۹۴ درصد اعدام‌ها در ایران به‌طور مخفیانه و در مواردی بدون اطلاع به خانواده زندانیان انجام می‌شوند.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر را در چهار سال گذشته به‌طور چشمگیری افزایش داده است. این اعدام‌ها که احکام آن‌ها در بسیاری از موارد بر مبنای لایه‌های مختلفی از تبعیض‌های قومیتی و اجتماعی صادر می‌شود، در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲، ۸۴ درصد رشد داشته است.

انتقال سه زندانی اعدامی زندان قزلحصار به انفرادی برای اجرای حکم
خبرگزاری هرانا روز گذشته از انتقال سه زندانی زندان قزلحصار کرج که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند به سلول انفرادی خبر داد. هویت این زندانیان که برای اجرای حکم به انفرادی برده شده‌اند نامشخص است و تنها بلوچ‌بودن یکی از آن‌ها تأیید شده است.

اعدام زندانیان متهم به جرائمی مانند جرائم مرتبط با مواد مخدر، قتل و تجاوز جنسی غالباً اعتراضی در افکار عمومی بر نمی‌انگیزد. حکومت ایران در بیش از چهار دهه گذشته هرگز سیاستی برای کاهش این جرائم اتخاذ نکرده و در عین‌حال در سال‌های اخیر با بی‌رحمی صدور حکم‌های اعدام و اجرای آن‌ها را تشدید کرده است.

صدور حکم اعدام برای چهار مرد
خبرگزاری‌های داخلی در هفته گذشته از صدور حکم اعدام برای دو متهم به تجاوز جنسی در کردستان ایران و دو متهم به قتل در تهران خبر دادند.

طبق گزارش خبرگزاری میزان دو مرد متهم به تجاوز گروهی به یک پسر ۱۴ ساله به نام فرید صادقی به اتهام «تجاوز به عنف» به اعدام محکوم شده‌اند. به گفته رئیس دادگستری استان کردستان این حکم در شعبه اول دادگاه کیفری یک این استان صادر شده است. فرید صادقی، اهل شهرستان قروه کارگر سازمان میادین میوه و تره‌بار تهران بود. او به زندگی خود پایان داد.

اعتمادآنلاین هم گزارش کرد دو کارگر به نام‌های جواد و رامین به اتهام قتل افشین، سرکارگر یک کارگاه ساختمانی به اعدام محکوم شده‌اند.

بنا به تأیید سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی، از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل، مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد و سرعت صدور و اجرای احکام مرگ را در سال‌های گذشته شدت بخشیده‌اند و از حکم اعدام برای سرکوب اقلیت‌های ملی به‌ویژه بلوچ‌ها، عرب‌ها و کُردها استفاده کرده‌اند.

اکثر دولت‌های جهان مجازات اعدام را به‌عنوان یک مجازات غیرانسانی و ابزاری برای گرفتن جان انسان‌ها، به‌طور کامل کنار گذاشته‌اند. تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی دست‌کم ۱۱۲ کشور به‌طور کامل در قانون و عمل و ۱۴۴ کشور در عمل مجازات اعدام را لغو کرده‌اند. پاکستان هم سال گذشته مجازات اعدام را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر لغو کرد.

متن کامل بیانیه پنجاه و ششمین هفته «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»
پیوستن زندان دیزل‌آباد کرمانشاه به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» و همراهی جمعی از زندانیان جرایم عادی زندان لاکان در هفته پنجاه‌ و ششم
دفاع از «حق حیات»، از محکومان به اعدام تا کودکان مبتلا به سرطان را وظیفه‌ی خود می‌دانیم

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در حالی وارد پنجاه‌ و ششمین هفته‌ی خود می‌شود که جمعی از زندانیان زندان دیزل‌آباد کرمانشاه، به‌عنوان سی‌وششمین زندان، در نامه‌ای اعلام کردند که از ۳۰ بهمن به این کارزار می‌پیوندند و علیه حکم قرون‌وسطایی اعدام، دست به اعتصاب غذا خواهند زد. اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، جان‌باختن دانشجوی دانشگاه تهران، امیرمحمد خالقی، که مظلومانه و به شکلی بسیار مشکوک به قتل رسید، را به خانواده او، دانشجویان و مردم ایران تسلیت می‌گویند. این کارزار حکومت را مسئول این حادثه می‌داند و ضمن حمایت از اعتراضات به‌حق دانشجویان این دانشگاه، سایر دانشگاه‌ها را به همراهی و همبستگی با دانشجویان تهران دعوت می‌کند. حکومت اعدامی، با ماشین کشتار و سرکوب خود، بی‌وقفه در حال ادامه‌ی جنایت است. تنها در بهمن‌ماه، دست‌کم ۶۲ تن را اعدام کرده که دو تن از آنان زن بوده‌اند. در هفته‌ی گذشته، حکم اعدام زندانی سیاسی، شریفه محمدی، که پیش‌تر توسط دیوان عالی کشور نقض شده بود، مجدداً توسط بی‌دادگاه هم‌عرض انقلاب رشت تأیید شد.
در اعتراض به این حکم و سایر احکام اعدام، زندانیانِ جرایم عادی در زندان لاکان اعلام کرده‌اند که به همراه بند زنان و مردان سیاسی این زندان، در همراهی با کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» این هفته دست به اعتصاب غذا خواهند زد.از سوی دیگر، شاهد سرکوب خونین اعتراضات مردمی در شهر دهدشت بودیم. حاکمیت، علاوه بر بازداشت گسترده‌ی جوانان قیام، از سلاح گرم برای سلب حیات و کشتار مردم استفاده می‌کند تا جامعه را مرعوب کند؛ اما جامعه آبستن خیزشی دیگر علیه استبداد است.مرور اخبار نشان می‌دهد که جنایت‌های حاکمیت ولایت فقیه تنها به سرکوب، زندان، اعدام و کشتار مردم معترض و بی‌دفاع در خیابان خلاصه نمی‌شود. این کشتار و «سلب حیات»، حتی شامل کودکان مبتلا به سرطان و بیماری‌های خاص نیز شده است. خانواده‌های این کودکان، به دلیل فقر و ناتوانی مالی، از درمان عزیزان‌شان انصراف می‌دهند و ناچار به تماشای مرگ تدریجی فرزندان خود می‌نشینند.(روزنامه اطلاعات ۲۵ بهمن)
حتی حکومت حاضر نیست حداقل‌های مورد نیاز کودکان معلول را تأمین کند. از نظر کارزار، تعرض به معیشت و سلامت مردم، به‌ویژه کودکان، مصداق بارز جنایت است.
کارزار، ضمن محکوم کردن این جنایات و اقدامات غیرانسانی، دفاع از حق حیات را، از محکومان به اعدام تا کودکان مبتلا به بیماری‌های خاص و کودکان معلول و ..‌. وظیفه‌ی خود می‌داند.در هفته‌ی گذشته، شاهد تجمع خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام، در مقابل زندان‌های اوین و سقز و حمایت‌های مردمی از آن‌ها بودیم. همچنین، کانون نویسندگان ایران نیز، در ادامه‌ی حمایت‌های تشکل‌های مدنی و صنفی، با صدور بیانیه‌ای از کارزار حمایت و خواستار توقف اعدام‌های وحشیانه شد.
ما از این حمایت‌ها استقبال و قدردانی می‌کنیم و خواستار گسترش تجمعات در مقابل زندان‌ها هستیم.
کارزار‌ «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، برای پنجاه و ششمین هفته‌ی پیاپی، در ۳۶ زندان زیر، اعتصاب غذا خواهد داشت:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)
زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)
زندان مرکزی کرج
زندان تهران بزرگ
زندان خورین ورامین
زندان اراک
زندان خرم‌آباد
زندان اسدآباد اصفهان
زندان دستگرد اصفهان
زندان شیبان اهواز
زندان سپیدار اهواز
زندان نظام شیراز
زندان عادل‌آباد شیراز (بند زنان و مردان)
زندان برازجان
زندان رامهرمز
زندان بم
زندان کهنوج
زندان طبس
زندان جوین
زندان مشهد
زندان گنبدکاووس
زندان قائم‌شهر
زندان رشت (بند مردان و زنان)
زندان رودسر
زندان حویق تالش
زندان اردبیل
زندان تبریز
زندان ارومیه
زندان سلماس
زندان خوی
زندان نقده
زندان سقز
زندان بانه
زندان مریوان
زندان کامیاران
زندان دیزل‌آباد کرمانشاه
هفته پنجاه و ششم
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام

اول اسفند ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی
KupraAi