Archive for ژانویه 13th, 2025
مرگ فرزانه بیژنیپور زندانی جرایم عمومی در قرچک و اعتصابغذای زندانیان بند ۶
یک زندانی زن به نام فرزانه بیژنیپور، در پی عدم رسیدگی پزشکی و کارشکنی مسئولان زندان قرچک جان خود را از دست داد. مقامهای زندان از اعزام این زندانی به مراکز درمانی خارج از زندان ممانعت به عمل آوردند…./ ادامه مطلب »
جابر، تنیسور شماره دو زنان جهان؛ کودکان در اوکراین یا غزه میمیرند من باید حرف بزنم!
جابر یکی از معدود بازیکنانی بود که درباره وضعیت غزه صحبت کرد و او همچنان به کار خود برای بهبود شرایط در نقش خود به عنوان سفیر برنامه جهانی غذا (WFP) ادامه میدهد. این در حالی است که او فکر میکند که ورزش تنیس میتوانست کمک بیشتری انجام بدهد، اما میداند که سیاستها این موقعیت را دشوار میکند..او می گوید «کودکان در همه جا میمیرند، چه در اوکراین، چه در غزه یا در کشورهای دیگر. خیلی غمانگیز است»…./ ادامه مطلب »
«پخشان عزیزی برای آنچه کرده باید قدر ببیند و بر صدر بنشیند»
نامه زندانی سیاسی حورا نیکبخت از زندان اوین: پخشان جانم وقتی به کودکان یاد میدادی که با گل مجسمه بسازند و با هنرشان حالشان را خوب کنند، خبر داشتی که این کارت مصداق فساد است؟! وقتی در تخلیهی بار کامیونهای ارزاق یو.ان کمک میکردی، میدانستی داری بدکاری میکنی؟ موقع تمیز کردن زخمهای زنان و کودکان و از بین بردن شپش سر بچهها، از ستمکاریات آگاه بودی؟! پخش نان و فراهم کردن غذا برای آوارگان کدام شکل از ستم است؟!…/ ادامه مطلب »
برای آخرین زن!
خانم مرحومه زهرا شهبازی با شما هستم! از همه کتکهایی که لابد خوردی، از انواع خشونت اقتصادی و روانی که متحمل شدی، از همه ناکامیهایی که حتماً در راه طلاق تحمل کردی، از نالههای نیمهشبهایت و شکنجههایی که دیدی و… میگذریم، چون بههرحال به آخر خط رسیدهای و دیگر نیستی. بگذار برایت از لایحه نیمبندی که بعد از ۱۴ سال سرگردانی تغییر نام و محتوی یافته، لایحهای که «خشونت» را سوءرفتار خوانده و خشونتهای روانی، اقتصادی و جنسی بر زنان را جرمانگاری نکرده و دردی از شانه زنان بر نخواهد داشت و اکنون روی میز کمیسیون اجتماعی مجلس قرارگرفته تا تصویب شود، بگویم… ادامه مطلب »
بیم و امید برای حمایت از زنان
لایحه نیمبند «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در دولت دهم کلید خورد و برای نخستین بار از سوی معاونت زنان دولت روحانی (سال ۱۳۹۹) به مجلس یازدهم راه یافت و با بهانه تراشیهای افراد بشدت افراطی حوزه زنان در مجلس روبرو شد و مسکوت ماند. در دولت سیزدهم، مجلس و دولت در کنار هم تغییرات وسیع و ضدزن را در این لایحه ایجاد کردند. ابتدا بهزغم خود کلمه غربی! «خشونت» را حذف کردند و «خشونت» را به «سوء رفتار» تغییر دادند. و تطبیق آن با قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری به لایحهای کاملا ضد زن تبدیل کردند. و این خود نگرانی و اعتراض فعالان حقوق زن و حقوقدانها را برانگیخت. چراکه مفاد آن مغایر با واقعیات و نیازهای جامعه امروزی زنان ایرانی است… ادامه مطلب »
جمعه خونین زاهدان: جمهوری اسلامی مأمورانش را از قتل عمد تبرئه کرد
در جمعه خونین ۸ مهر ۱۴۰۰، بعد از برگزاری نماز جمعه زاهدان عدهای از شرکتکنندگان که در اعتراض بهتجاوز فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ مقابل کلانتری ۱۶ تجمع کرده بودند توسط نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی به خاک و خون کشیده شدند و بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان معترض بهقتل رسیدند. حال رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اعلام کرده که مأموران نظامی که در جمعه خونین زاهدان به قتل عمد و قصاص محکوم شده بودند از این اتهام تبرئه و به پرداخت دیه و حداکثر ۱۰ سال حبس محکوم شدهاند… ادامه مطلب »
در ضرورت نه به اعدام و آری به دادرسی عادلانه
حق دادرسی عادلانه یکی از بنیادینترین حقوقی است که میتواند در بطن یک جنبش سیاسی اجتماعی باشد. مبارزه با اعدام و دفاع از حقوق دادرسی عادلانه متهم، سوای هر اتهامی که داشته باشد، وظیفه شهروندی است که مصداقهای آن: دفاع از حق برگزاری علنی دادگاه، دسترسی به وکیل، رعایت حقوق متهم و… ادامه مطلب »
آیا اعدام نشانه اقتدار است؟!! پاسخ به تحقیق «نه» بزرگ!
جعفر پناهی: «اعدامها بیانگر فروپاشی سیاسی، ایدئولوژیک و اقتصادی نظام جمهوری اسلامی است». جمهوری اسلامی با اذان صبح فرزندان ایران را بالای دار میبرد تا بالاترین تعداد اعدام را در میان کشورهای جهان دارا باشد. اما اینهمه دستاورد!! بهسود چه کسانی است؟ ادامه مطلب »