امروز:   دی ۲۴, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
ژانویه 2025
د س چ پ ج ش ی
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
آخرین نوشته ها

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت(۱۴ تا ۲۰ دی۱۴۰۳)

کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی‌هیچ حصر و استثنا حقِ همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد.
«نه به اعدام»: ۱۹ دی حکم اعدام پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی اهل مهاباد و محبوس در زندان اوین، به‌رغم ایرادهای متعدد در پرونده، در دیوان عالی کشور تأیید شد…

***

بند اول منشور کانون نویسندگان ایران:
آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی‌هیچ حصر و استثنا حقِ همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد
جمعه ۱۴ دی
ــ زندانیان زندان‌های رامهرمز و سپیدار اهواز در اطلاعیه‌های جداگانه اعلام کردند که در اعتراض به اعدام‌های گسترده به «کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام» می‌پیوندند.
ــ فریدون نبی، اهل پیرانشهر، که به اتهام‌ «عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام» و «توهین به رهبری» به ۳ سال و ۷ ماه زندان محکوم شده است برای تحمل حبس بازداشت و به زندان نقده منتقل شد.
ــ رامین رضاییان، بازیکن فوتبال، به این دلیل که یکی از زنان هوادارش او را در آغوش کشیده بود به حکم کمیته‌ی استیناف فدراسیون فوتبال به ۵۱ میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شد.
شنبه ۱۵ دی
ــ پیمان فرح‌آور، شاعر گیلانی، با وجود گذشت بیش از ۵ ماه از زمان بازداشت به اتهام‌هایی چون «تبلیغ علیه نظام» و «محاربه»، بدون تشکیل جلسه‌ی دادگاه هم‌چنان بلاتکلیف در زندان لاکان رشت به سر می‌برد.
ــ انجمن‌های صنفی معلمان استان‌های فارس و کردستان با انتشار بیانیه‌های جداگانه صدور احکام امنیتی برای فعالان صنفی و مدنی را محکوم کردند.
ــ علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویان محبوس در بند چهار زندان اوین، با حکم قضایی ملزم به انتقال به بند ۲۰۹ شدند که زیر نظر وزارت اطلاعات اداره می‌شود.
ــ امیر رحمانی، اهل اشنویه، که به اتهام‌ «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام» در دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس تعزیری، ۳ سال حبس تعلیقی و ۴۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است بازداشت و به زندان اشنویه منتقل شد.
ــ سلام آذری، اهل نقده، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام» در دادگاه انقلاب مهاباد به یک سال و ۶ ماه حبس محکوم شد.
ــ یوسف حقی و هادی توکلی، ساکن اردبیل، پس از بازپرسی و تفهیم اتهامِ «مشارکت در نشر اکاذیب» در دادسرای انقلاب این شهر با قرار کفالت آزاد شدند. توحید امیرامینی و یوسف کاری، دو متهم دیگر همین پرونده در جلسه‌ی بازیرسی شرکت نکردند.
یکشنبه ۱۶ دی
ــ صفحه‌ی اینستاگرامی غزل ماهور، خواننده‌ی ایرانی، به دستور مقام قضایی مسدود و تمامی مطالب منتشرشده در آن حذف شد.
ــ محسن رنانی، پژوهش‌گر و استاد دانشگاه اصفهان، در پی انتشار مقالاتی در سایت و کانال تلگرامی خود با تشکیل پرونده‌ی قضایی روبه‌رو شد و گذشته از الزام به حذف مقالات انتقادی، فعالیت سایت و کانال تلگرامی او به حالت تعلیق درآمد.
ــ جلیل خیرخواه، ساکن شهرستان شفت، با ورود نیروهای امنیتی به خانه‌اش به اتهام «تبلیغ علیه نظام» بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد.
ــ فریبا فریدونی، فعال مدنی، پس از بازپرسی و تفهیم اتهامِ «حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی» در دادسرای انقلاب شهرستان خمین، با قرار وثیقه آزاد شد.
ــ پوریا جواهری، از بازداشتی‌های اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در کامیاران که ۷۶۰ روز را در بازداشت گذرانده است، در اعتراض به بلاتکلیفی‌اش‌ اعتصاب غذا کرد.
ــ رشید عبداللهی (پدر هومن عبداللهی، جان‌باخته‌ی اعتراضات سال ۱۴۰۱) به دلیل شرکت در مراسم یادبود یکی از مادران دادخواه به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» در دادسرای انقلاب سنندج بازپرسی شد.
ــ کامران ساختمانگر، فعال کارگری، با شکایت دادستان و مدیرکل راه و شهرسازی کردستان به اتهام «تهمت و افترا» در دادگاه کیفری سنندج محاکمه و با تودیع وثیقه آزاد شد. به گفته‌ی منابع نزدیک به خانواده‌‌اش، او در مقام نماینده‌ی کارگران، تخلفات مدیران در چند سازمان دولتی ازجمله وزارت راه و شهرسازی و استانداری کردستان را پیگیری کرده و مدارکی در این زمینه ارائه داده بود.
دوشنبه ۱۷ دی
ــ مصطفی هلیچی و رضا حزباوی، دو شاعر و فعال مدنی عرب اهوازی، پس از یک ماه بازداشت در پلیس فتا و قرارداشتن زیر فشارهای شدید جسمی و روحی، به قرنطینه‌ی زندان شیبان اهواز منتقل شدند.
ــ خلیل محمدی (شاعر) و کیومرث میرزابیگی (نویسنده و پژوهش‌گر)، در پی برگزاری جشن محلی باستانی در روستای هزارخانی نورآباد لرستان، به اداره‌ی اطلاعات این شهر احضار و بازجویی شدند.
ــ درخواست علی مصلحی، روزنامه‌نگار کاشانی، برای گذراندن مدت حبس با پابند الکترونیکی (به دلیل بیماری و سکته‌ی مغزی) با مخالفت دادگاه انقلاب اصفهان روبه‌رو شد.
ــ میلاد بحری، عکاس خبری اهل شادگان، به دست نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. از دلایل این بازداشت هنوز اطلاعی در دست نیست.
ــ مسعود وظیفه و مجتبی ابراهیمی، دو شهروند معترض به صدور احکام اعدام برای متهمان پرونده‌ی «شهرک اکباتان» که پس از اقدام به تحصن به اتهام‌ «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» بازداشت شدند، با وجود بیش از یک ماه بازداشت هم‌چنان بلاتکلیف در زندان اوین به سر می‌برند.
ــ مهدی بیرامی و مهدی ثابتی، زندانیان سیاسی محبوس در ندامتگاه مرکزی کرج، به صورت تنبیهی به سلول‌ انفرادی منتقل شدند. پیش از این محمد حسنی، مهرداد بختیاری و سیامک نصیری از دیگر زندانیان این ندامتگاه برای تنبیه به سلول انفرادی منتقل شده بودند.
ــ دوازده زندانی سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار کرج در نامه‌ای سرگشاده، با ابراز نگرانی از وضعیت نابه‌سامان و تراکم بیش از حد جمعیت در این زندان و تصمیم اخیر برای انتقال ۱۷۰۰ زندانی به واحدهای دیگر، به نادیده گرفتن حداقل حقوق و کرامت انسانی اعتراض کردند.
سه‌شنبه ۱۸ دی
ــ سپیده رشنو، شاعر و دانشجو که در «پرونده‌ی بی. آر. تی» مرتبط با حجاب اجباری به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود، در پی محکومیت به جزای نقدی در پرونده‌ای دیگر به دلیل اطلاع‌رسانی تعلیق‌‌اش از دانشگاه، برای اجرای حکم حبس به دادسرای زندان اوین احضار شد.
ــ مهرداد آلادین، عکاس و مستندساز ساکن تهران، پس از احضار و مراجعه به دادسرای اوین بازداشت شد. از دلایل بازداشت هنوز اطلاعی در دست نیست.
ــ سیروان پرویزی، بلاگر طنزپرداز ساکن ایلام، پس از دو روز بازداشت در زندان ایلام و توقیف صفحه‌ی اینستاگرامی او با حکم قضایی، با تودیع وثیقه تا زمان تشکیل دادگاه آزاد شد.
ــ خانواده و دوستان آرام فتحی، شاعر و فعال مدنی مریوانی (که در خارج از ایران به سر می‌برد)، با احضار و بازجویی در نهادهای امنیتی و تهدید به تشکیل پرونده قضایی، برای گزارش‌دادن وضعیت او زیر فشار قرار گرفته‌اند.
ــ حراست فرهنگ‌سرای ارسباران به شراره دولت‌آبادی و آنی آرزومانیان، همسر و دختر آندره آرزومانیان (آهنگ‌ساز و پیانیست) که در مراسم بزرگداشت او حضور داشتند، به دلیل نداشتن حجاب اجباری اجازه‌ی دریافت لوح یادبود را نداد.
ــ نیروهای امنیتی اهواز در پی بازداشت احلام بندر، فعال مدنی و مدیر کتاب‌فروشی لاریس (که کتاب‌هایی به زبان عربی نیز عرضه می‌کرد)، این کتاب‌فروشی را پلمب و فعالیت صفحه‌ی اینستاگرامی آن را متوقف کردند.
ــ زندانیان شرکت‌کننده در کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، با پیوستن زندان‌های رامهرمز و سپیدار اهواز، در ۳۰ زندان کشور برای پنجاهمین هفته‌ی پیایی اعتصاب غذا کردند.
ــ چهار فعال صنفی معلمان استان خوزستان (کوکب بداغی‌پناه، سیامک صادقی‌چهرازی، پیروز نامی و علی کروشات) به اتهام‌ «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» در دادگاه انقلاب اهواز مجموعاً به ۲۴ سال جس محکوم شدند.
ــ درخواست اعاده‌ی دادرسی پرونده‌ی ماشاءاله کرمی (پدر محمدمهدی کرمی معترض اعدام‌شده) در دیوان عالی کشور رد شد.
چهارشنبه ۱۹ دی
ـ حکم اعدام پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی اهل مهاباد و محبوس در زندان اوین، به‌رغم ایرادهای متعدد در پرونده، در دیوان عالی کشور تأیید شد.
ــ محمد داوری، فعال کارگری زندانی، پس از ۱۷روز بی‌خبری (همراه با آثاری از کبودی و زخم بر روی بدن) از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات شیراز به زندان عادل‌آباد بازگردانده شد. او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و « توهین به رهبری» به ۳ سال حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده است.
ــ کبری (پری) طاهرخانی، فعال صنفی معلمان استان قزوین، پس از بازپرسی و تفهیم اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» در دادسرای انقلاب قزوین، با تودیع وثیقه تا تشکیل دادگاه آزاد شد.
ــ پیمان کاظمی، شهروند ساکن گیلان و محبوس در زندان رودسر، به اتهام‌ «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.
ــ‌ بهمن نادری، ساکن کرمانشاه، به اتهام «توهین به مقامات رسمی» در دادگاه کیفری این شهر به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. وی پیش‌تر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعلیقی و پرداخت جزای نقدی محکوم شده بود.
ــ افشین حسین‌پناهی (برادر رامین حسین‌پناهی، معترض اعدام‌شده) به دست نیروهای امنیتی در محل کارش بازداشت شد. از دلایل این بازداشت اطلاعی در دست نیست.
ــ احکام اعدام بهروز احسانی (اهل ارومیه و ساکن تهران) و مهدی حسنی (اهل زنجان) زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، به اتهام‌هایی چون «بغی»، «محاربه»، «عضویت در سازمان مجاهدین خلق» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» در دیوان عالی کشور تأیید شد.
پنجشنبه ۲۰ دی
ــ نگار ثابت (فرزند مهوش ثابت، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران که دوران نقاهت پس از عمل جراحی قلب را می‌گذراند) با انتشار متنی نسبت به حفظ جان مادرش هشدار داد و یادآور شد که ۱۳ سال زندان که دو سال و نیم آن در انفرادی گذشت او را به وضعیت وخیم امروز کشانده است و در صورت انتقال دوباره به زندان قطعاً جانش را از دست خواهد داد.
ــ منصور ایران‌پور، فعال رسانه‌ای ساکن کرمان، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «نشر اکاذیب» به اطلاعات فراجا و معاونت فضای مجازی دادسرای انقلاب احضار شد.
ــ محمد امینی‌فر، ساکن نقده، در دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام «عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام» به ۲۹ ماه حبس محکوم شد.
ــ شماری از خانواده‌های دادخواه با انتشار ویدئوهای جداگانه در شبکه‌های اجتماعی تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی را محکوم کردند و خواهان آزادی وریشه مرادی، پخشان عزیزی و دیگر زندانیان سیاسی شدند.
ــ شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه‌ای صدور حکم ۲۴ سال حبس برای چهار فعال صنفی معلمان خوزستان (کوکب بداغی، پیروز نامی، علی کروشات و سیامک صادقی‌چهرازی) را مغایر با اصول انسانی و اخلاقی و قانونی دانست و خواستار صدور حکم برائت برای تمام معلمان زندانی شد.
ــ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید بر آزادی فوری دو عضو زندانی خود (ابراهیم مددی و داود رضوی) و هم‌چنین فعالان کارگری و حامیان زندانی سندیکا (ریحانه انصاری‌نژاد و آنیشا اسداللهی) خواهان آزادی بی‌قیدوشرط تمامی فعالان کارگری، مدنی، معلمان و دانشجویان زندانی شد.
ــ پنج زندانی سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار کرج (سعید ماسوری، لقمان امین‌پور محمد شافعی، سپهر امام‌جمعه و میثم دهبان‌زاده) با انتشار نامه‌ای سرگشاده به تأیید حکم اعدام سه زندانی سیاسی(پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی) در دیوان عالی کشور اعتراض کردند و هشدار دادند که «اعدام‌ها هم دیگر کارایی خود را از دست داده و چه بسا خود جرقه‌هایی بر بشکه‌ی باروت ایرانِ در حال انفجار باشند».
ــ شماری از فعالان مدنی و سیاسی و حقوق بشری کُرد با انتشار بیانیه‌ای احضار ۵۸ شهروند به دادگاه انقلاب و تشکیل پرونده‌ی قضایی برای آنان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به بهانه‌ی حضور شادمانه با لباس کُردی (جامانه) در مراسم عروسی را تعجب‌برانگیز و فاقد ادله و منطق و عقلانیت دانستند.
ــ دادگستری استان سمنان مدعی شد یک شهروند تبعه‌ی سوئیس که به اتهام «جاسوسی» در زندان سمنان به سر می‌برد با اقدام به خودکشی جان خود را از دست داده است.
در هفته‌ای که گذشت
ــ شمار زیادی از شهروندان بلوچ در نصرت‌آباد از توابع زاهدان به دلایل نامشخص با خشونت به دست نیروهای نظامی و امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند. هویت برخی از آنان احراز شده است ازجمله میرخان نارویی، ایمان و میلاد نارویی فرزند جمشید، مهرشاد و ایمان و محمد نارویی فرزند سیاخان، فضل‌احمد نارویی فرزند نظر، عبدالحکیم بندور، ایمان دهمرده
ــ در استان خوزستان نیز نیروهای امنیتی به‌ویژه در اهواز شماری از فعالان مدنی را پس از ضبط وسایل الکترونیکی‌شان بازداشت کرده‌اند و از محل نگهداری بسیاری از آنان اطلاعی در دست نیست. هویت برخی از این بازداشت‌شدگان احراز شده است‌ ازجمله سعید اسماعیلی مزرعه، احلام بندر، میلاد بحری، ایوب غیبی‌پور، رضا حیدری، جواد عفری، فواد موسوی، یاسین سیلاوی، یونس غرباوری، احمد جلالی، ایوب طرفی، صادق منصوری و یوسف ساعدی
ــ ایوب پرکار، زندانی سیاسی تبعیدی به زندان شیبان اهواز، که بدون حتی یک روز مرخصی هفدهمین سال از حبس بیست‌ساله‌ی خود را آغاز می‌کند با وجود ابتلا به بیماری‌های متعدد که به رسیدگی فوری نیاز دارند، هم‌چنان از حقوق انسانی خود ازجمله اعزام به بیمارستان و مرخصی درمانی محروم ماند.

۲۳ دی ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی