المپیک سیاسی است! زنان افغانستان را آزاد کنید
بنا به نظرسنجی که توسط نهاد «صداهای زنان برای صلح همهشمول و پایدار» در سال ۲۰۲۳ منتشر شده، نشان میدهد که هشت درصد از شهروندان افغانستان دستکم یک زن یا دختر را میشناسند که خودکشی کرده است. به گفتهی این نهاد، طالبان در سه سال گذشته محدودیتهای جنسیتی فراوانی از جمله ممنوعیت زنان از کار، تحصیل و ورود به فضاهای عمومی مانند پارکها و باشگاههای ورزشی را وضع کردهاند…/
****
مریم رحمانی
کانون زنان ایرانی
منیژه تلاش* با لباسی که روی آن نوشته شده بود زنان افغانستان را آزاد کنید در اولین مسابقهاش در المپیک پاریس اخراج شد. او که در رشته رقص خیابانی با تیم پناهندگان جهان در این رقابت ها حضور پیدا کرده بود به دلیل قوانین المپیک که شرکتکنندگان نباید هیچ عقیدهای را تبلیغ کنند از بازیهای المپیک کنار زده شد **تا نشان دهد برای دنیا حقوق زنان چندان ارزشی ندارد. اگر به شعار شخصی سیاسی است برگردیم میبینیم که المپیک و بازی های آن نمیتواند امری صرفا شخصی باشد حداقل برای زنان. ادعای زن نبودن ایمان خلیف در این دوره نیز این مساله را پررنگ میکند. اصولا برای زنان هر امری سیاسی است در جهانی مردسالار. به نظر میرسد وضعیت زنان در افغانستان، فلسطین، سودان و بیشمار کشور دیگر برای غربی ها یا فمینیستهای غربی مهم نیست که خموش فقط اخراج شدن منیژه را نظاره کردند و دم برنیاورند. این در حالی است که بخش زنان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که طالبان با صدور حداقل ۷۰ فرمان، حقوق و زندگی روزمره زنان و دختران در افغانستان را تحت تاثیر قرارداده است.
طبق یک نظرسنجی، ۹۸ درصد زنان در افغانستان احساس میکنند که تاثیر محدود یا هیچ تاثیری در تصمیمگیریهای جامعه خود ندارند. همچنین سلامت روان ۶۸ درصد از زنان افغان بد یا بسیار بد گزارش شده است.
این نظرسنجی که توسط نهاد «صداهای زنان برای صلح همهشمول و پایدار» در سال ۲۰۲۳ منتشر شده، نشان میدهد که هشت درصد از شهروندان افغانستان دستکم یک زن یا دختر را میشناسند که خودکشی کرده است.
به گفتهی این سازمان، طالبان در سه سال گذشته محدودیتهای جنسیتی فراوانی از جمله ممنوعیت زنان از کار، تحصیل و ورود به فضاهای عمومی مانند پارکها و باشگاههای ورزشی را وضع کردهاند. همچنین در حال حاضر ورزش زنان در افغانستان ممنوع است.مرداد امسال سومین سالی شد که دولت غنی با خیانتی نابخشودنی افغانستان را تقدیم طالبان کرد و زنان این کشور طی این سه سال از هرفرصتی برای بیان حقوق خود استفاده کردند و دنیا آن را نادیده گرفت.
*ورزشکار زن افغانستانی در رشته جدید بریکینگ المپیک ۲۰۲۴ .
**فدراسیون جهانی رقص و ورزش در اعلامیهای گفت منیژه تلاش به دلیل «به نمایش گذاشتن شعار سیاسی در لباسش» رد صلاحیت شد.
۲۶ مرداد ۱۴۰۳