زنانهشدن سالمندی در ایران
سالخوردگی جمعیت ایران به سمت زنانهشدن است. از دلایل بارز آن میتوان به بالاتربودن امید به زندگی زنان نسبت به مردان اشاره کرد. بررسی آمارهای جهانی نشان میدهد امید به زندگی زنان حدود ۴٫۵ سال بیشتر از مردان است. البته گفته شده در ایران این اختلاف امید به زندگی کمتر و حدود دو سال است…
***
🔹ناقوس بحران سالمندی در ایران چندسالی است به صدا درآمده. برنامههای افزایش جمعیت و تبلیغات گسترده درباره تشکیل خانواده و توسعه فرزندآوری نیز همگی در همین راستاست. فارغ از اینکه این سیاستهای جمعیتی تا چه میزان موفق بوده یا نه، موضوع مهم دیگری که در این میان باید به آن توجه داشت، زنانهشدن سالمندی در کشور است. آمار و ارقام نیز بهطور جدی از این موضوع در کشور حکایت دارد. واقعیتی که چندبعدی است و به نظر میرسد به چالشهای زندگی زنان در میانسالی نیز اضافه خواهد کرد.
🔹بهتازگی صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، به ایسنا گفته است: «اگرچه سالمندی با مسائل و مشکلات فراوانی همراه است، اما سالمندشدن افراد از نشانههای افزایش امید به زندگی است. افزایش امید به زندگی در یک جامعه، بیانگر وضعیت مساعد نظام بهداشتی کشور است، اما «سالمندی جمعیت» که از مؤلفههای مرتبط با جمعیت است، یک شاخص مساعد قلمداد نمیشود».
مطالعات زنان
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-946938
۶ آبان ۱۴۰۳