نرگس محمدی پس از ۹ هفته تاخیر برای درمان به بیمارستان منتقل شد
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی در زندان اوین، امروز یکشنبه ۶ آبان از انتقال او به بیمارستان خبر داد. به گفته او، انتقال خانم محمدی به بیمارستان با ۹ هفته تاخیر و به دنبال فشار جامعه جهانی اتفاق افتاده است…./
*****
تقی رحمانی در پیامی که روز یکشنبه در صفحه اینستاگرامی خود منتشر نمود، نوشت: «نرگس محمدی سرانجام پس از نزدیک به ۹ هفته تعلل، با حمایت فعالان مدنی و حقوق بشری و تحت فشار جامعه جهانی و رسانهها به بیمارستان منتقل شد».
به گفته آقای رحمانی که خود سابقه تحمل حبس به دلایل سیاسی را در زندانهای جمهوری اسلامی دارد، «این ۹ هفته تاخیر و سالهای طولانی تحمل زندان، آسیبهای جدی به سلامت و جان» برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۲۳ وارد کرده است. او افزود که همسرش نیازمند گذراندن یک دوره درمانی و رسیدگی جدی است.
دوره حبس فعلی خانم محمدی از آبان ۱۴۰۰ آغاز شده و پروندههایی که در مدت حبس او برای او باز شده، محکومیتهای تازهای برای او به دنبال داشته است. او با اتهاماتی از جمله «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به بیش از ۱۳ سال زندان محکوم شده است.
در این مدت، حبس این فعال حقوق بشر با وجود ابتلا به بیماری قلبی ادامه یافته و بارها در روند درمان او و انتقال او به بیمارستان مانع ایجاد شده است.
تقی رحمانی در پایان پیام خود با اشاره به اینکه «انتقال صرف به بیمارستان، مشکلات ناشی از ماهها عدم رسیدگی و محرومیت زا خدمات درمانی را حل نخواهد کرد»، خواستار آزادی «بی قید و شرط» نرگس محمدی و «دسترسی کامل او به خدمات پزشکی و درمانی» شد.
پیش از این، شماری از فعالان سیاسی و اجتماعی در بیانیهای نگرانی خود را نسبت به وضعیت سلامتی خانم محمدی ابراز کردند. هاشم آقاجری، مژگان اینانلو، ژیلا بنی یعقوب، هاشم خواستار، سپیده رشنو، پروانه سلحشوری، حسین کروبی، محمد نوریزاد، فرهاد میثمی و صدیقه وسمقی از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
در متن این بیانیه با اشاره به مشکلات قلبی جدی و نیاز خانم محمدی به آنژیوگرافی، آمده است: «این عدم رسیدگی و تاخیرها، با توجه به پیامدهای آن، میتواند به سیاست تحمیل “مرگ خاموش” بر نرگس محمدی تعبیر شود.»
۷ آبان ۱۴۰۳