رها امیرفضلی و شادی کرمرودی، سینماگران ایرانی جایزه فلوشیپ طلایی آکادمی اسکار برای زنان را دریافت کردند
رها امیرفضلی نویسنده، کارگردان و تهیهکننده مقیم نیویورک و شادی کرمرودی بازیگر، کارگردان، نویسنده و تهیهکننده که در ایران تحصیل کرده این جایزه را در راستای «حمایت از صداهای متنوع» دریافت کردند……/
****
بهگزارش وبسایت «اسکریندیلی»، جایزه فلوشیپ (بورس) طلایی آکادمی ۲۰۲۴ برای زنان به رها امیرفضلی و شادی کرمرودی، دو سینماگر ایرانی تعلق گرفت.
«اسکریندیلی» نوشته است که جایزه فلوشیپ طلایی برای زنان، بهعنوان بخشی از کار توسعه و مشارکت استعدادهای جهانی آکادمی، برنامهای یک ساله شامل پشتیبانی، راهنمایی و دسترسی به فرصتهای شبکهای برای فیلمسازان زن در حال ظهور است.
بنا به این گزارش، آکادمی در حال حاضر سالانه دو فلوشیپ، یکی به یک فیلمساز ساکن آمریکا و دیگری به یک فیلمساز غیرآمریکایی اعطا میکند. سینماگران با دریافت هر کدام از این جوایز مبلغی معادل ۳۵ هزار دلار کمک هزینه نیز دریافت میکنند.
رها امیرفضلی نویسنده، کارگردان و تهیهکننده ایرانی مقیم نیویورک است. او در حال حاضر در رشته تولید فیلم و سریال در مدرسه هنر Tisch NYU، مرکز مطالعه در زمینه هنر و رسانه دانشگاه نیویورک تحصیل میکند.
نخستین فیلم امیرفضلی با عنوان «در سرزمین برادران» امسال در جشنواره فیلم ساندنس، ویژه سینمای مستقل به نمایش درآمد و جایزه کارگردانی در بخش مسابقه دراماتیک سینمای جهان را از آن خود کرد.
شادی کرمرودی بازیگر، کارگردان، نویسنده و تهیهکننده ایرانی است که تحصیلات خود را در رشته فیلمسازی و بازیگری در مؤسسه فرهنگی، هنری «کارنامه» در تهران گذرانده و لیسانس نوازندگی از دانشگاه هنر تهران و فوق لیسانس ادبیات نمایشی از دانشگاه سوره دریافت کرده است.
در سال ۲۰۲۴ از شادی کرموردی با فیلمنامه بلندش «صدای نجوایت را میشنوم» برای شرکت در آزمایشگاه استعدادهای درخشان و ایستگاه فیلمنامهنویسی برلیناله (جشنواره فیلم برلین) دعوت شد.
کندرا کارتر، معاون ارشد آکادمی در تأثیرگذاری و توسعه استعدادهای جهانی گفت:
هدف ما از اعطای جایزه فلوشیپ طلایی برای زنان، ارائه راهنماییهای معنادار، تقویت صنعت فیلم فراگیرتر و حمایت از صداهای متنوع است.
سال گذشته اریکا اِنگ، فیلمساز چینی ـ آمریکایی و جولی یونگ، کارگردان و فیلمنامهنویس اهل کره جنوبی جایزه فلوشیپ طلایی آکادمی اسکار را دریافت کردند./ زمانه
۹ آبان ۱۴۰۳