امروز:   آبان ۱۷, ۱۴۰۳    
ما زنان در شبکه های اجتماعی
نوامبر 2024
د س چ پ ج ش ی
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
آخرین نوشته ها

خودکشی‌های اخیر زنان سودان از وحشت تجاوز جنسی در خلال جنگ

زنان سودانی قربانی منازغات جنگی هستند؛ زنان و دختران سودانی قربانی خشونت جنسی به‌دلیل سطح بالای انگ اجتماعی و سرزنش آنان و عدم دسترسی به مراقبت‌های پزشکی و فقدان هرگونه حمایتی در مواجهه با خطر تعرض و تجاوز، خودشان مرگ را انتخاب کرده و دست به‌خودکشی می‌زنند. خودکشی‌های دسته‌جمعی زنان سودانی قبل از مورد تجاوز قرارگرفتن، مانند بسیاری خبرها که به ستم زنان سیاه یا رنگین پوست مربوط است در صدر اخبار هیچ رسانه‌ای قرار نمی‌گیرد…

***

آخرین گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در روز ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴ به خشونت جنسی گسترده علیه زنان در منازعات سودان اختصاص یافته است.
زنان سودان قربانی منازعات جنگی هستند، اما چگونه؟ دو گروه «نیروهای پشتیبانی سریع» و «نیروهای ارتش سودان» که باهم در سال ۲۰۲۱ دولت غیرنظامی حاکم را ساقط کردند، از سال ۲۰۲۳ درگیر جنگ داخلی‌ای هستند که به مرگ بیش از صد و ده هزار نفر و آواره شدن بیش از ۱۴ میلیون نفر انجامیده است.

سازمان حقوق زنان در منطقه شاخ آفریقا هشدار داده است که نسل‌کشی در مرکز سودان در حال وقوع است. بر اساس گزارش کمیته حقیقت‌یاب مستقل بین المللی برای سودان، نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) همزمان با اشغال مناطق شهری و روستایی علیه ساکنان یا آوارگان در حال فرار به طور گسترده از خشونت جنسی استفاده کرده‌اند.

این گروه در مناطق تحت کنترل خود مرتکب اِعمال گسترده خشونت جنسی شده است: از جمله تجاوز، تجاوز گروهی، برده‌داری جنسی و قاچاق انسان به آن سوی مرز برای مقاصد جنسی.

بنا بر این گزارش در دارفور، اعمال خشونت جنسی با سلاح گرم، چاقو و شلاق برای ارعاب یا اجبار قربانیان استفاده شده است، در حالی که زنان مورد توهین‌ و تحقیر، در معرض فحاشی‌های نژادپرستانه یا جنسیتی و تهدید به مرگ قرار گرفته‌اند. این اعمال خشونت آمیز اغلب در مقابل اعضای خانواده که آنها نیز در معرض تهدید بودند، صورت گرفته است. طبق گزارش‌ها، مردان و پسران هم در حین بازداشت با خشونت جنسی، از جمله تجاوز جنسی، تهدید به تجاوز، برهنگی اجباری و ضرب و شتم بر روی اندام تناسلی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

این اقدامات که جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شوند، بخشی از یک رویه‌ی سیستماتیک برای ترساندن و مجازات غیرنظامیان است. این خشونت‌ها در جریان حمله به شهرها، حمله به اردوگاه‌های آوارگان و اشغال مناطق شهری رخ می‌دهد و اغلب زنان و دختران را علاوه بر جنسیت به دلیل تعلق شان به جمعیت اتنیکی خاصی هدف قرار می‌دهد. وحشیگری این اعمال، قربانیان را با آسیب‌های جسمی و روانی شدیدی مواجه کرده است. از آنجا که هفتاد درصد زیرساخت‌های بهداشت و سلامت سودان، ویران شده و همین طور به دلیل سطح بالای انگ اجتماعی درباره قربانیان خشونت جنسی و سرزنش آنان، عدم دسترسی به مراقبت‌های پزشکی و فقدان حمایت این بحران را برای زنان تشدید کرده است. در این شرایط است که زنان در مواجهه با خطر مورد تعرض و تجاوز قرار گرفتن خودکشی را انتخاب را می‌کنند‌. هر چند این خبر که «زنان سودانی این روزها خودشان مرگ را انتخاب می کنند پیش از آن که به قتل برسنند» مانند بسیاری خبرها که به ستم به زنان سیاه یا رنگین پوست مربوط است در صدر اخبار هیچ رسانه‌ای قرار نمی‌گیرد.

⚪️ رهایی زنان از تمامی اشکال ارتجاع و کوتاه‌سازی دست متجاوزان دولتی و… از پیکره‌ و جان زنان، نیازمند زیرساخت‌های قانونی، پیروی از کنوانسیون منع خشونت علیه زنان، تشکیل کمیته‌های پیگیری بین‌المللی بررسی جنایات جنگی و صد البته، نمایان ساختن این جنایات از سوی فعالان حقوق زنان و کلکتیوهای فمینیستی است. باید پرسید که چرا جنایاتی در این سطح هولناک و ضد بشر، حتی از شانس پوشش رسانه‌ای نیز محروم مانده است؟

اشد فجایع جاری بر زنان افغانستان توسط نکبتِ طالبان، محرومیت از حق سقط جنین و محاکمه‌ی پزشکان و متخصصان زنان و زایمان از لهستان تا ایران، قتل‌های ناموسی در ترکیه و شهرهای ایران و آمار همیشه در صدرِ تجاوزهای جنسی در هند، می‌بایست با رساترین صدای ممکن، فریاد زده شود. خودکشی زنان سودان از وحشت تجاوز جنسی، عینی‌ترین تصویر از پیامدهای جنگ در این کشور است. همان جنگی که به‌مدد ابررسانه‌های جمعی و دولت‌هایی همواره قدرت‌طلب، به مجادله‌ی دیپلماتیک مردان سیاست، ترجمه می‌شود!

▪️تصویر: شرکت گسترده زنان در انقلاب ۲۰۱۸ که با کودتای ارتش به سرنگونی عمر البشیر پس از سه دهه حکمرانی منجر شد. سرود «الثوره» به معنی انقلاب هست که می‌گوید «گلوله نمی‌کشد؛ آنچه می‌کشد، سکوت مردم است».

 

۱۱ آبان ۱۴۰۳

نظرات بسته است

جستجو
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
آرشیو مطالب قدیمی