صدیقه وسمقی و نسرین ستوده: در مبارزه زنان ورزشکار علیه حجاب اجباری کنار آنها بایستید
صدیقه وسمقی و نسرین ستوده بار دیگر در یک پیام مشترک به حجاب اجباری بهعنوان یکی از مصادیق ستم جنسیتی بر زنان اعتراض کردند و آن را محدودیتی بزرگ برای دختران و زنان ورزشکار دانستند…
***
صدیقه وسمقی، اسلامپژوه و نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر در پیامی مشترک خواهان برچیدهشدن همه فشارها در رابطه با پوشش زنان شدند و از جامعه ورزشی ایران بهویژه مردان ورزشکار خواستند برای رفع همه محدودیتها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان بایستند. آنها تأکید کردند که جمهوری اسلامی عملاً در حال اجرای قانون ابلاغنشده حجاب و عفاف است.
صدیقه وسمقی و نسرین ستوده بار دیگر در یک پیام مشترک به حجاب اجباری بهعنوان یکی از مصادیق ستم جنسیتی بر زنان اعتراض کردند و آن را محدودیتی بزرگ برای دختران و زنان ورزشکار دانستند.
در این پیام که در صفحه صدیقه وسمقی در اینستاگرام منتشر شده، با اشاره به سایه «قانون حجاب و عفاف» بر سر زنان آمده است:
زنان بسیاری با لایحهی ننگین حجاب و عفاف مخالفت کرده، خواستار لغو هر گونه قانونی در رابطه با حجاب شدهاند، اما لایحهی مذکور فقط کنار گذاشته شد تا شاید روز مبادا دوباره آن را همچون سلاحی برکشیده و علیه زنان به کار گیرند.
آنها تأکید کردند: «اگرچه این قانون بیاعتبار ظاهراً ابلاغ نشده اما عملاً در حال اجراست، زیرا همه جا از مدارس و دانشگاهها گرفته تا ادارات و غیره، زنان در رابطه با پوشش و حجاب در معرض مزاحمت، تذکر، آزار گفتاری و رفتاری قرار دارند».
صدیقه وسمقی و نسرین ستوده تبعیضها و محدودیتهای اعمالشده از سوی حکومت ایران علیه زنان ورزشکار را که آنها را به ترک ایران مجبور میکند «خسارت مادی و معنوی بزرگ» خواندند و از نهادهای بینالمللی ورزشی خواستند که با وضع مقررات مناسب مانع تحمیل محدودیتها بهویژه حجاب اجباری به زنان ورزشکار ایرانی شوند.
در ادامه این پیام آمده است:
دختران ورزشکار ما به دلیل تبعیضها و محدودیتها از جمله حجاب اجباری حتی مجبور به ترک میهن میشوند که این خود، خسارت مادی و معنوی بزرگی است. ما اکیداً خواستار برچیدهشدن تمام فشارها بر زنان در رابطه با نحوهی پوشش آنان هستیم. جامعهی مدنی در این رابطه میتواند نقش مهمی ایفا کند. اتحاد مردان و زنان در همهی عرصهها میتواند جامعهی مدنی نیرومند را به نمایش بگذارد. ما از جامعهی ورزشی ایران، خصوصاً مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیهی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای بین المللی ورزشی می خواهیم که با وضع مقررات مناسب مانع تحمیل محدودیت ها به ویژه حجاب اجباری بر زنان ورزشکار شوند.
در همین رابطه پیشتر عزتالله ضرغامی، رئیس سابق صدا و سیمای جمهوری اسلامی در یک برنامه تلوزیونی اعتراف کرد که مقامهای حکومت ایران بدون فشارهای فیفا حق حضور زنان در ورزشگاههای فوتبال را بهرسمیت نمیشناختند.
«قانون قرون وسطایی» عملاً در حال اجراست
این دومین پیام مشترک صدیقه وسمقی و نسرین ستوده در هفتههای گذشته است. آنها پیشتر در پیامی تحت عنوان «به همهی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید» به قانون حجاب و عفاف بهعنوان «نمایشی مضحک برای قراردادن حجاب اجباری در قالب یک قانون قرون وسطایی که همه حقوق شهروندی را از زنان سلب میکند» اعتراض کردند. آنها در این پیام هشدار دادند:
ما با انتشار متن حاضر، به کسانی که به نادرست و غیرقانونی سکان سیاسی کشور را به دست گرفتهاند، هشدار میدهیم که سریعاً نسبت به لغو این قانون اقدام کنند، در غیر این صورت ما و قطعاً تعداد کثیری از مردم از حق مدنی خود برای اعتراض به این اقدام شرم آور در عرصهی عمومی استفاده خواهیم کرد.
صدیقه وسمقی که خود در اعتراض به سیاستهای حکومت ایران علیه زنان و حجاب اجباری، حجاب از سر برداشته است پیشتر قانون حجاب و عفاف را یک قانون «مجرمانه» خوانده و گفته بود: «آن چیزی که بهعنوان قانون حجاب در مجلس تصویب شده اصلاً ارزش و اعتبار یک قانون را ندارد. محتوای این سراپا مجرمانه است. یعنی توهین به ملت ایران است و با شأن و حیثیت ملت و کشور ایران منافات دارد. سر تا پا حقوق ملت ایران و بهویژه زنان را نقض میکند. اساساً مشروط کردن حقوق انسانها به هر چیزی، خلاف عقل و انسانیت است»./ زمانه
۲۶ دی ۱۴۰۳